Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Ragam Alisha. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ragam Alisha. Papar semua catatan

Kesian dekat Alisha & kesian jugak dekat ibu Alisha...

Bila saya bangun pagi ni, rasa sedih pulak tengok Alisha... Semalam Alisha menangis tau u all.. Camni cite dia.. Semalam saya memang dah mengantuk yang amat tapi macam biasalah, Alisha ni, kalau dia nampak saya baring atas katil, mulalah dia akan menangis suruh saya bangun.. tak bagi saya tidur.. Tapi saya buat tak tahu je.. terus je baring jugak sebab dalam hati tu rasa macam dah tekad nak baring jugak (selama ni say asyik tido sambil duduk sebab alisha tak bagi saya baring @ tido dulu jika dia tak tido lagi).. so, apa lagi, anak saya ni menangis tak hentilah.. hanya berhenti jika saya bangun.. Saya ni pulak, kadang baring kadang bangun.. so, alisha pun, kejap nangis kejap stop lah kan...

Sampai satu tahap, saya tekankan nada suara saya, suruh dia tidur... dalam esak tangis, dia baringlah sambil suruh saya usap2 mata dia, maybe gatal.. lepas tu dia nangis lagi suruh ambik bunjut minyak dia, nak sapu dekat badan dia.. So, saya cakap "Alisha pergi ambik sendiri".. Dalam menangis tu, dia pergilah ambik.. Tapi alahaiiii.. sedih saya tengok, tak sampai u all.. teruslah saya pergi ambik..

Lepas tu dia suruh pulak saya bukak lampu bilik.. saya buat tak tau.. tapi last2 saya pergi bukak jugak & saya terus tinggalkan dia dalam bilik sorang2 sementara saya ambik selimut ke bilik sebelah... Dari bilik sebelah tu, saya dengar alisha ni macam menahan diri dari menangis tau.... Sayunya hati saya... saya pun pergi intai dia.. dia tengah pegang minyak gamat sambil tunggu saya datang dekat dia...

Tapi saya buat tak endah walau dalam hati tu dah sedih amat dah... Tiba2 je, alisha menangis lagi & terus ke bilik sebelah yang ada saya tu, sambil berdiri depan pintu sambil menangis... saya panggil dia.. lepas tu dia suruh saya sapu minyak dekat dia.. Saya cakap dekat dia "Alisha dah besar... jangan suka menangis... Alisha kan anak yang baik"... Lepas tu Alisha jawab "A'aa"... Saya cakap lagi dekat Alisha suruh dia salam & kiss saya, kononnya sebagai tanda dia mintak maaflah kan... Lepas tu, saya kiss pipi Alisha.. & usap rambut dia, sambil saya cakap "Ibu sayang alisha..." Masa ni, airmata saya dah menitik... Alisha yang pada mulanya dah tak menagis, tapi bila saya cakap saya sayang dia.. terus dia menangis... tapi saya tahu, kali ni tangisan dia adalah tangisan sedih @ terharu... Last2 kami tertidur 2 beranak...

Naluri seorang ibu... emmmmmm sedih pulak ingat balik.... u all sambung sendirilah ayat ni.... (",)

UPDATE :

Ketika alisha datang ke bilik sebelah, dia bawak semua beg bunjut minyak dia + baju tidur yang dia bukak + air yang dia minum dalam botol.. sebab dia ingat saya nak tido bilik tu & tinggalkan dia tido bilik utama tanpa saya teman dia.... Alahaiiiii....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...