Semalam saya bagitahu u all yang hari Ahad baru ni, saya buat ayam bakar kan.. tapi yang tu, ayam jadi kering, sebab saya tak reti nak bajet masa berapa lama nak bakar... Hajat di hati nak yang basah2, upenya jadi kering...
Ayam yang belum masak
So, semalam, saya suh my dear beli lagi ayam.. sebab nak masak lagi.. kata sedap.. harus masak lagi... muahhahah.. Kalau sebelum ni, saya masak ayam tu kecik2 je saiznya.. tapi hari ni, saya masak saiz besar... setengah ekor ayam tu dibahagi dua...
Serius... makan lunch tadi.. perghhhh sedap hokay..!! Try la u all.. geram je nak suh gak u all rasa... ahhahha... Hari ni ayam bakar saya tu dah basah2... nampak tak minyak2 ayam tu kuar... rempah2 dia pun tak kering.. Horayyyyy saya pandai masak... ahhahha... Sorry la tau u all.. hover sikit... kikikiii... Bukan pe, kadang rasa macam tak caya dengan diri sendiri... kan sebelum kawen saya tak pandai masak.. tu yang macam tak caya saya boleh masak.. hihii...
Ohya, untuk pengetahuan u all, ayam ni, saya perap dari semalam tau... Alaa nak buat ayam perap ni bukan lama pun.. 15 minit je buat.. pastu dah boleh perap dalam peti ais.. hari ni bakar je.. (",) Jimat masa.. Makin lama perap makin sedap..!! Tau tak, betapa sedapnya resepi ayam bakar simple ni, sampai tadi my dear makan siap cakap "Lepas ni boleh mintak permit untuk kontrak bulan puasa lah"... ahhahhahhah... takda maknanya.. kah kah kah
UPDATE : AYAM NI SAYA BAKAR LEBIH KURANG 50 MINIT DENGAN SUHU 180... (saya main hentam je ni bab2 suhu tau.. saya tak reti pun.. just try & error je dengan yang sebelum ni...)