BIHUN GORENG TOMYAM ni memang tersangatttttttttttttt sedap ok!!!!!! Saya nak jugak 'paksa' u all suruh buat...hahhah... Ini lagi satu menu @ resepi mak saya yer... Kalau sebut resepi mak, confirm sedapla..!! Kata tengah rindu parent, so, layankan je resepi mak saya ni yer... BIHUN GORENG TOMYAM ni adalah menu yang paling laku time kami buat open house... Sekejap je dah licin... Siapa yang pernah makan bihun goreng tomyam mak saya ni, pasti yang tu dulu diterjah setiap kali open house... Saya nak share RESEPI BIHUN GORENG TOMYAM tu dekat sini, moga2 ianya jadi panduan untuk cucu2 mak saya ni kelak... moga mak saya dapat pahala jugak dari perkongsian ini... InsyaAllah...
CARA : BAWANG BESAR + BAWANG PUTIH + CILI HIDUP + CILI PADI = BLEND... TUMIS BAHAN BLEND LEPAS TU MASUKKAN AYAM + SEDIKIT AIR... PASTU MASUKKAN LOBAK MERAH + BUNGA KOBIS + PUTIK JAGUNG + LEBIH KURANG 3 BATANG SERAI YANG DIKETUK + DAUN LIMAU PURUT YANG DIKOYAK2 + GARAM... PASTU MASUKKAN BIHUN... KACAU2... SIAP!!! U all try la, resepi sangat mudah... TAK PAYAH GUNA PERENCAH TOMYAM KE, KIUB TOMYAM KE... TAPI RASA DIA kebaboooommmmmmmm!!! Dah try hantar laporan yer... muahhahha
P/S : BIASANYA MAK SAYA LETAK UDANG TAPI SAYA TAK LETAK SEBAB ALERGIC... BIASA MAK SAYA LETAK BUNGA KOBIS TAPI SAYA LETAK BROKOLI SEBAB TAKDA BUNGA KOBIS PUTIH TU... BIASA MAK SAYA LETAK LOBAK MERAH TAPI SAYA TAK LETAK SEBAB DAH HABIS STOK..