Saja nak share dengan u all tentang rumpai laut hijau yang dah mengembang selepas direndam & yang dah masak.. Sekarang ni, saya duk guna rumpai laut hijau.. Walaupun saya ada try lain2 produk, TAPI RUMPAI LAUT TETAP TIDAK DITINGGALKAN.. SEBABNYA SAYA SEDANG BERUSAHA UNTUK MERAWAT KELENJAR TIROID SAYA YANG BENGKAK NI...
Ni lah rupa rumpai laut yang dah direndam semalaman... Bila gigit, kruk krak bunyinya.. hehhe.. Ohya, nak tengok rumpai laut hijau sebelum kembang, KLIK SINI
Yang ni pulak yang dah siap dimasak.. warna dia macam air tebu tu.. tapi rasa dia, memang air tebu berpuluh2 ganda lagi sedaplah... Walaupun saya cakap camtu, tapi bagi si alisha, rumpai laut ni sangat sedap.. hihii.. Bayanglah, kadang tu, rumpai laut ni belum keras sepenuhnya pun lagi, tapi dia dah ambik makan.. (",) heran saya nengoknya..
Ohya, lagi satu saya nak jelaskan lagi sekali yer.. RUMPAI LAUT TIADA KOLAGEN TAPI IA MEMBANTU MENGEKALKAN @ MENGAKTIFKAN PEMBENTUKAN & PENGHASILAN KOLAGEN DALAM BADAN KITA.. DENGAN KATA LAIN, RUMPAI LAUT NI, MEMBANTU UNTUK MERANGSANG PENGELUARAN KOLAGEN... "ORANG TENGAH" LA KIRANYA.. (^_^).. RUMPAI LAUT ADALAH RUMPAI LAUT.. MANAKALA KOLAGEN ADALAH SEJENIS PROTEIN.. WALAUPUN CAMTU, KHASIAT RUMPAI LAUT NI SANGAT2 BANYAK.. SEBAB TU SAYA AMALKAN.. (",).. Nak baca pasal rumpai laut tiada kolagen, TERJAH BLOG DR. ZUBAIDI yer (",)