Petang semalam saya masak cucur kembung.. Kebetulan adik ipar pun ada dekat rumah.. Cucur Kembung ni dah 2 kali saya masak.. Saya ambik resepi dari Tina.. Sangat sedap!! tak rugi kalau u all try.. Adik ipar saya pun cakap sedap.. hihii
Inilah cucur kembung yang saya buat semalam.. makan time hujan2 ni best oooooo... (",)
Saya makan dengan sambal sardin.. Nampak tak cucur kembung tu, elok je bersarang isi dia.. hihii.. Cara buat dia senang je.. Mula2 saya kacau air suam + 6 sudu gula + yis.. lepas tu masukkan tepung gandum + serbuk bikarbonat + air.. lepas tu biarkan sampai dia mengembang 2x ganda @ peram la tu... saya buat pagi, petang baru saya goreng.. memang kembang giler la... Kalau u all nak tahu dengan lebih detail cara buat... tengok resepi TINA
Nak tahu sedap ke tak sedap.. Tengok lah ni.. licin hokay anak saya makan.. hihi
Siap jilat tu.... perghhhh memang mabeles lah.. muahhahhaha
Sardin siap melekat dekat dahi, mulut & hidung... hahhahhaha... Dekat pipi tu adunan cucur kembung.. Anak saya.. u all paham2 je lah.. saya sibuk dekat dapur dia pun sibuk nak menempek jugak dekat dapur... Anak dara yang rajin lah katakan... muahhahahha
P/s : WATERMARK SAYA DEKAT BAWAH NI, ECA YANG DESIGN