Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label kebaikan manjakani. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kebaikan manjakani. Papar semua catatan

Petua or cara kecutkan BUASIR

Seriau bila pikir pasal BUASIR... sebab bila buasir yang dah tahap 4 tu... ketulan buasir tu akan keluar dari vontot kita tu & dah tak boleh masuk kembali... saya dengar orang siap kene bedahlah... huwaaa... Buasir ni rasanya macam boleh terjadi dekat ibu2 time nak meneran ketika beranak tu kan.. sikit2 ok lagi boleh masuk semula dalam vontot tu... 

Ohya, nak cite.. buasir ni sama macam yang lain jugak.. ada 4 stage..

Stage 1 : Buasir yang hanya keluar darah tapi takda ketulan buasir yang keluar dari vontot... Kiranya time kita beyak tu keluar darah... Weyyyy saya pernah beyak berdarah zaman dedulu... Panik sekejap..!! Tapi untuk kebaikan better jumpa doktor kot2 darah tu bukan akibat dari buasir tetapi sumber lain seperti ketumbuhan or kanser kolorektum

Stage 2 : Buasir terkeluar tapi boleh masuk dengan sendirinya samada berdarah atau tak... kiranya macam kita beyak, ketulan buasir tu follow tutt kita sekali keluar tapi bila tutt kita dah selesai keluar, ketulan buasir tu masuk balik...

Stage 3 : Buasir terkeluar dan perlu ditolak masuk... senang cakap ketulan buasir ni masih boleh masuk dalam vontot kita, tapi tak boleh masuk sendiri.. nak kene kita yang "push" dia masuk

Stage 4 : Buasir tu dah terkeluar & dah tak boleh masuk langsung... kiranya kita paksalah camne pun, memang dah tak boleh masuk.. senang cakap, ketulan ni dah sah2 la besar kan...


Saya ni kadang2 jenis manusia yang suka duduk mencangkung tau... dari zaman anak dara lagi... Abah selalu la tegur, jangan mencangkung nanti "terkeluar"... Kalau u all nak tahu buasir tu camne, u all google je la image buasir tu yer... Btw, saya buat entry ni sebab ada yang tinggalkan komen di blog saya yang dia guna manjakani untuk atasi masalah buasir... Dari komen dia tu rasanya dia guna cara asah manjakani dekat lesung batu lepas tu ambik manjakani yang dah di asah tu & sapu di tempat buasir tu... Sape2 yang ada masalah, bolehlah try...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Pembersih Peribadi Wanita Dengan Estrak Manjakani

Sebelum ni, saya pernah bagitahu u all yang saya cuci tempat jahit bersalin @ aset kita dengan air manjakani kan.. Eh, kan dah dikatakan, harus jaga.. nak pakai lama oooo... hehhehe.. Saya kan dah bagi tahu u all apa kebaikan manjakani ni... jika dah lupa, KLIK SINI yer.. (^_^).. Kalau sebelum ni, guna buah manjakani yang diasah untuk sapu dekat bawah or rebus air untuk dicuci.. tapi kini tak lagi...hihii... Saya dah ada PEMBERSIH PERIBADI WANITA BERASASKAN ESTRAK MANJAKANI... (",)


Tadaaa inilah yang saya guna sekarang... RINDU FEMININE WASH... Untuk pengetahuan u all, RINDU ni nama sekarang... Jika u all masih ingat, nama lama dia adalah MANJA... Bagi saya RINDU FEMININE WASH ni sangat best..!! Wangi tau u all.. bau strawberry.. hihii.. Kekal 3 jam katanya.. dekat tangan lepas cuci.. wangi je bau.. hehhe

Trademark RINDU FEMININE WASH, "Membersih, Mencerah & Merapat"..  3 perkataan yang saya suka.. Mestilah kita suka aset kita bersih kan.. cerah pun suka, rapat, apatah lagi.. muahahha... Untuk pengetahuan u all, cairan RINDU FEMININE WASH ni membantu mengetatkan, mengekalkan warna bibir & kelembutan faraj... Selain dari tu, RINDU FEMININE WASH juga dapat bantu siapa2 yang ada masalah keputihan

U all yang baru lepas bersalin or keguguran pun sesuai guna tau.. sebabnya ia dapat memulihkan luka luaran.. luka akibat bersama pun boleh jugak (^_^).. Lepas haid, sebelum haid... pendek kata, semua bolehla.. hihiii.. Kadang2 kita ni, ketika datang haid, ada bau sikit kan, so, bila guna RINDU FEMININE WASH ni, takda lagi bau.. sebab RINDU FEMININE WASH jugak berfungsi sebagai anti bakteria & menyahkan bau... (",) 

Kalau u all pun nak guna, u all boleh beli dekat A CONCEPT NATURE... Murah je u all.. RM23.. Eh, boleh tahan lama tau... mau setengah tahun sebotol..hihii.. bayanglah RM23 untuk tempoh masa berbulan2... dia bukan cair tau.. dia pekat sikit... guna secoet je.. tu yang saya cakap, sebotol ni tahan lama... heheee Tapikan, jika u all daftar dengan hanya bagi emel & nama, u all akan dapat rebet tunai RM6 untuk pembelian pertama..!! Jangan lepaskan peluang.. jika u all pentingkan penjagaan aset bawah kita tu.. bolehlah beli.. hihii.. Saya dah guna, u all bila lagi..? (^_^)

Ohya, u all digalakkan untuk LIKE fanpage A CONCEPT NATURE sebabnya dia ada anjurkan "LIKE FB DAPAT HADIAH"..  tapi untuk yang bertuah la kan.. mana tau yang bertuah tu adalah u all... (",)




Pengalaman saya menggunakan MANJAKANI

Buat pertama kalinya, saya guna buah MANJAKANI untuk disapu ke tempat luka jahitan bersalin tu.. Saya asah buah tu dekat belakang lesung batu & sapu dekat tempat jahit.. Saya nasihatkan u all, jika nak sapu kan, sapulah dari awai2.. hihii... sebab memang sangat2 mujarab.. Cepat je luka tu kering... (",)

Saya ni rugi, sebab baru je lagi seminggu ni guna.. tu pun sebab tiba2 saya tengok macam ia tak elok sepenuhnya lagi... Bayanglah, saya sapu manjakani tu dekat bawah, 2 3 hari terus kering.. warna tempat tu pun dah sama dengan warna asal kulit.. & benang yang terlebih yang saya duk cite dekat u all sebelum ni tu, masih lagi ada, tapi dah tak mencucuk, maybe dia dah nak reput kot... hihii.. suker suker (",)

Apa yang saya rasa bila sapu manjakani dekat tempat jahit??.. Masa mula2 sapu, saya rasa dekat bawah tu, menegang, ditarik2 camtu... apa ek, nak panggil... kiranya macam dia nak merapat2kan balik luka jahitan tu la senang cakap... selain tu, ada gak rasa tak selesa + pedih2 sikit.. yela, luka tak baik sepenuhnya kan.. tapi sekejap je pun rasa camtu... lepas tu ok semula... Saya ni letak banyak kali tau... lepas masuk tandas, sapu lagi... ahhahhah... takda kojelah katakan... hihii... takdala, sebenarnya sebab nak suruh baik cepat2.. (",)

Bab minum pulak, saya tak minum sebab merajuklah konon.. hahahhah... bukan pe, saya rendam buah tu dalam air panas tapi terbuang pulak air tu... so, sia2 je lah kan... hihii... Tapi hakikatnya, tekak saya tak lalu nak telan.. muahahhahha.. TAPI apa2 pun, saya tetap jugak nak makan PIL MANJAKANI... Lepas balik sungai petani nanti, confirm saya nak beli... hihiii.. senang sikit, telan terus, takyah nak rasa kelat2 melekat dekat lelangit lah.. dekat gigilah.. adehhhh....

Saya nak beli manjakani sebabnya yela, anak dah 2.. yang ketat pun jadi longgar.. hihii.. So, alang2 tengah berpantang 100 hari ni, lebih eloklah pulun ketatkan kembali yang longgar tu kan.. hihii.. Untuk suami tersayanglah katakan.. (^_^) Anak dara tak yah makanlah yer... ni untuk ibu2 jer... anak dara, ambik sebagai ilmu je tau... muahahhah

P/s : Ada beberapa orang yang amalkan manjakani ni komen bagitahu saya, hubby dorang siap cakap "Macam malam pertama or macam baru2 kawen"... teruja, dengar pengalaman dorang, so, haruslah guna.. hihihii (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...