Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Puding koktel berkuah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Puding koktel berkuah. Papar semua catatan

Desert simple untuk tetamu dari jauh... hihii

Tadi saya ada bagitahu u all yang blogger datang rumah saya kan... Saya hidangkan nasi ayam & desert.. emmm saya hentam nama desert tu, puding koktel berkuah yang memang ummphhh.. hahahaa... boleh gitu..? ekekkek...

Bagi tekak saya, puding ni sedap.. mkn sejuk2.. adehhhh, nyaman je rasa.. hihii.. Alisha semalam duk makan puding ni lebih dari 5 kali... mulut dia tak berhenti cakap sedapppppp... ahhahha.. saje je tau nak suruh ibu dia ni perasan... muahhahha.. Eh, tapi kalau untuk mulut sue yang dah merasa masakan saya ni, tak tahu la pulak sedap or tak... (^_^)


Tadaaaa... Inilah desert yang saya buat khas untuk sue anak beranak... hihii... Rasa dia masam manis lemak... Ohya, ia bergantung pada buah koktel yang u all pilih tau... macam saya ni, antara isi koktel tu nenas, so, dia ada rasa masam sikit la, tapi disesuaikan pulak dengan buah2 lain yang manis tu... dicampur pulak dengan susu yang lemak berkrim... (",)


Cara nak buat, sangat2 senang... Sediakan isi dia dulu macam gambar dekat atas ni.... Sepeket agar2 serbuk + 7 gelas air + setin susu cair + gula + esen vanila... Agar2 ni, tak lembut sangat tak keras sangat tau.. sedang2 je...


Lepas tu sediakan kuah dia pulak.... Susu cair setin + setin koktel termasuk air dia + esen vanila... siap.. Nampak tak gambar atas tu.. bekas koktel tu siap nampak 'kesejukan' lagi kan... baru keluar dari peti ais.. hihii... Bila nak makan, u all cedok isi agar2 tu & tuang isi koktel ni atas dia... lepas tu ngap.. emmmm... sedap... hihii

P/s : Kalau tak nak buat agar2 tu pun boleh je.. u all boleh makan isi koktel tu je, pun sedap... (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...