Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Minuman. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Minuman. Papar semua catatan

Tak suka makan BUAH KURMA???.. Meh try minum AIR BUAH KURMA (",)

U all pernah minum AIR BUAH KURMA KISAR tak?... Saya baru je belajar minum sebab baru tahu... hahahhah... Hari tu, saya ada terbaca entry adik saya buat AIR BUAH KURMA KISAR, so, saya pun try la buat... tapi tak rasa sedap pun, rasa macam ada kekurangan.. Yela, saya buat tu time saya tengah puasa.. nak rasa pun tak boleh.. main agak2 je... hihii


Tapi kan u all, masa saya balik rumah my parent baru ni, adik saya buatlah AIR BUAH KURMA KISAR ni.. Rupa2nya SEDAPPPPP...!! Rasa dia lemak berkrim gitu.. hihii.. U all nampak tak dalam gambar tu.. siap berbuih2 lagi... dah jadi macam AIR BUAH KURMA TARIK pulak.. muahhahhahah...


Kalau u all tengok gambar atas ni... Lapisan atas tu,  buih dia tau.. yang bawah tu air dia.. yang bintik2 hitam dekat air tu.. buah kurma... yang ni, adik saya blend tak hancur.. tapi saya suka tak hancur sebab boleh rasa buah kurma.. hehhe

Cara nak buat, senang je.. 10 biji buah kurma lembut (buang biji) + 1/2 cawan air + 1 cawan ais + 1/2 cawan susu cair + 1 sudu kecil gula + masukkan dalam pengisar & kisar sampai hancur.. SIAP..!!

Ohya, air ni, bila u all minum.. tahap kecairan air tu, macam air biasa je tau... u all kalau try buat, jangan pulak biarkan dia jadi macam ice blended tu.. biasa2 je.. takdalah jadi macam yogurt tu tau.. Bukan apa u all, masa saya first time buat tu, ia jadi macam yogurt tu sikit.. ahhahhaha... maklumlah, tak dapat nak imagine air tu camne, lebih2 lagi tengah puasa time tu.. hehehhe *alasan, padahal memang tak reti

P/s : Sorry lambat terjah u all hari ni.. Sekarang ni saya dah jammed dengan komen dah cecah 3 angka setakat 3 entry pagi tadi.. Hari ni terlewat sikit blogwalking.. Biasalah, suri rumah.. banyak pulak kojenya hari ni.. hihii.. Apa2 pun, TERJAH TETAP TERJAH..!! YEAHHH... ehhehheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...