Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Makanan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Makanan. Papar semua catatan

Saya penggemar KEROPOK LEKOR TERENGGANU

Hasil carian google

Saya memang sangat2 suka KEROPOK LEKOR TERENGGANU... Dah nama pun orang Terengganu kan.. hehehhe... Story sikit kat u all.. (",) Untuk pengetahuan u all yang belum tahu.. Saya adalah orang Terengganu.. dilahir & dibesarkan di sana sampai habis SPM... Lepas tu pindah duk Perak.. sekarang dah kawen duk Kedah pulak (",) Ketika saya mula2 duk Perak... sungguh2 saya tak boleh terima kenyataan tau...

Yela, apa yang saya nak makan semua takda.. kalau ada pun, tak kena dengan selera saya... Saya ingat lagi dulu, menangis2 saya semata2 nak makan BIHUN SUP PERUT... TAPI NAK MACAM YANG TERENGGANU PUNYA... siap mengadu bagai dekat maksu saya di Terengganu.. hehheh.. Macam tu jugak dengan KEROPOK GORENG... Sungguh tak puas bila makan sebab tak sama macam dekat Terengganu.. Macam2 makanan yang saya nak takde... Alahaii...

 Lebih2 lagi sekarang ni, tengah mengandung.. lagilah saya teringat2 dekat keropok... SAYA NAK KEROPOK TERENGGANU JUGAK YANG LAIN TAKNAK.. dekat sini.. keropok dia liat.. Terengganu BANYAK IKAN... setiap kali balik Terengganu, saya pasti akan beli keropok rebus Terengganu berpuluh2 hengget.. yang pastinya, saya yang makan lebih banyak dari my dear... hehehhe... Keropok tu saya simpan tempat beku, bila nak makan baru keluarkan... (",)

Saya ni memang setiap kali balik Terengganu.. mesti keropok yang saya cari dulu... Kalau sedara dari Terengganu ada datang Perak, mesti bawak keropok... hehheh... Macam sekarang ni, saya memang nak yang amat sangat makan keropok sampai rasa nak terbang balik Terengganu... hehhe... Tanpa disangka2 dengan takdir Tuhan, Family saya balik Terengganu.. so, mereka dah belikan saya KEROPOK TERENGGANU... Yeayyyy alhamdulillah.... Saya dah sangat2 tak sabar nak makan... adehhhh....

Lagi satu, saya lebih suka PENCICAH KEROPOK yang Terengganu punya... umppphhhhh mabelesnya... pekat2 gitu.. ketika saya datang Perak, rasa pelik.. kenapa kuah dia ala2 macam cili sos je.. tapi dicairkan... tak kisah la tu.. apa2 pun, dalam peti ais rumah saya, memang ada stok sos keropok Terengganu.. ehhehheh..... Alahaiiiiiiiiiiiiii... keropok yang sedap tak hengat tu.. nantikan kepulangan saya esok... akan saya makan kamu sepuas2nya... saya tengah MENGIDAM kan kamu ni... (",)

P/s : Tiba2 rasa nak belajar buat keropok la pulak...

Cerita Alisha dengan biskut

Setiap kali kami pergi beli barang dapur.. kami takda nak susah2, pilihkan apa makanan untuk alisha.. sebab alisha sendiri dah tahu apa yang dia nak.. Kalau dia nak biskut A tapi saya bagi dia biskut B.. so, dengan lajunya mulut kecik alisha tu akan kata "tak nak tak nak".. hahaha.. Kan senang macam tu.. tak payahlah saya bazir duit beli yang dia belum tentu makan.. hihiiii

Pasal makanan dengan anak2 ni, takdalah kami nak berkira kan.. memang setiap kali keluar, akan ada makanan untuk dia lah... (",) Alisha belum pernah lagi mintak mainan... pelik saya.. yela, saya pernah tengok budak2 sampai mengamuk2 nak mainan.. tapi alisha sekadar pegang2 je.. takda pulak dia nak beria... agak2nya sebab dia dah tahu, dekat rumah dia sampai tak muat bakul mainan kot.. hahhahhaha


Hari tu, kami pergi ke Tesco.. alisha dia nak biskut Oreo.. tapi saya tahu dia tak makan punya biskut tu sebab manis. dekat rumah pun ada lagi.. so, kami bawak dia dekat area biskut Cream-O.. biskut ni kan, ala2 macam oreo jugak.. so, agaknya mungkin dia dah tertipu di situ..hahhahhahah.. So, kami belikan dia biskut Cream-O.. hihiiii


Biskut ni bagi saya sedap.. kurang manis tu yang penting.. (",) Bila alisha dah buat pilihan biskut yang tepat.. apa lagi.. dia terus suruh saya "bukak bukak".. sian kat alisha.. time ni alisha lapar sangat...!! U all tau tak, menangis2 alisha suruh saya bukak.. sian saya tengok dia.. lagipun time tu, dia belum makan lagi.. so, saya pun bukalah bagi dia makan sebelum pergi bayar...


Sampai dekat kereta, 3 keping biskut ni, dia dah habis makan.. hihii..


Nampak tak mata alisha  tu merah2 akibat menangis.. lepas shopping, cepat2 kami pergi makan.. sian alisha lapar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...