Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Income. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Income. Papar semua catatan

First time order pizza delivery


Bulan 7 yang lepas, saya duk teringin sangat nak makan pizza. Nak suruh my dear g tolong beli nanti banyak sangat soal, so, saya ambik keputusan untuk call je pizza ni suruh hantar dekat rumah... First time saya order camgini tau.. biasa g direct beli kat kedai... Mula2 saya call 1-300-88-2525, bila dorang jawab je panggilan tu, terus dorang tanya pesanan kita.. tak dan kita nak kenalkan diri... sungguh laju dorang bercakap.. hihi

Lepas dah tanya pesanan, barulah dorang tanya alamat, nama & gtau harga pesanan kita tu.. So, nanti senanglah bila pizza dah sampai, kita dah sediakan duit cukup2.. takyah yang tukang hantar pizza tu tunggu lama2.. (",).. Ohya, lepas sesi "soal jawab" pizza apa yang saya nak order tu, tak lama pastu, pizza cawangan terdekat pulak telefon saya untuk confirmkan alamat..

Bagi saya perkhidmatan pizza delivery ni terbaiklah!! U all bayanglah, tak sampai 30 minit.. rasanya lebih kurang 20 minit je kot, pizza tu dah sampai ke tangan saya.. Ohya, kalau dalam tempoh 30 minit pizza tak sampai2 jugak lagi, u all boleh telefon bagitahu mereka yang pizza masih belum sampai.. My dear siap puji gtau perkhidmatan camni bagus.. Mana taknya, jimat minyak ooooo disaat2 harga minyak yang mahai ni haa... kui kui kui... Yang lagi best, kos penghantaran pun tak dikenakan, kita just bayar duit untuk harga + tax pizza tu je...

Saya sekarang ni ntah kenapa berminat plak dengan order2 yang online camni... Tunggu kat umah je barang tu sampai.. hihii.. Bukan saya je, dengan my dear pun dah terjebak dengan beli online ni.. Sekarang saya duk tengah nak usha ZALORA MALAYSIA pulak, berkenan nak beli handbag.. (",)

P/s : Saya makan 5 slice dari 6 slice.. Makan sekali harung.. hihii
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Baucer bernilai 15% untuk pembaca blog IntaNBerliaN

Alhamdulillah.. syukur sangat2 dengan rezeki yang Tuhan bagi... Minggu lepas saya ada dapat emel dari MARKETING MANAGER TUDUNG2U @ TUDUNG ONLINE TERBESAR DI MALAYSIA... Sungguh saya tak sangka, ada jugak mereka yang berbisnes online ni NAK BAGI BAUCER CENDERAHATI UNTUK PEMBACA BLOG IHAVEASWEETSMILE @ IntaNBerliaN ni... Yap, sayang2... untuk u all.. pembaca blog saya.. (",).. Terharu saya dibuatnya.. (^_^)


Ohya, TUDUNG2U ni, selain bagi baucer 15% dekat u all, TUDUNG2U ada jugak bagi komisen 10% dekat saya dari setiap barang yang u all beli dengan TUDUNG2U ni.. (",) Kalau ada orang beli, Alisha & Aqilah dapatlah 10% kalau takda, tak dapatlah.. hihii... Takpala, yang penting, saya ikhlas share pasal ni..  Eh, kalau u all guna 15% baucer tu, saya dikira tolong u all jugak kan.. tolong jimatkan duit u all.. hihii (^_^)    
Meh, saya nak tunjuk sikit dekat u all antara tudung yang TUDUNG2U ni jual.. 

Inchloss by Felinna yang memang kebabommmmm..!!

Produk Felinna memang tengah pemes sekarang ni kan.. Ramai rakan2 blogger yang jual produk Felinna ni...  (",) Tapi saya tak jual pun, just nak share dengan u all pengalaman saya menggunakan Inchloss Felinna ni... (^_^) Yap sayang2 saya sekalian.. saya menggunakannya.. seperti yang saya pernah bagitahu u all, saya harus "kerjakan" perut saya sebelum ia menjadi LEMAK TEPU..!!! hehhehe


Untuk pengetahuan u all, saya start guna Inchloss ni pada 14/12/2012... Kiranya hari ni hari yang ke 13 lah saya guna kan... HASIL DIA SANGAT2 MENAKJUBKAN...!!! Firstly, saya nak ucapkan TERIMA KASIH dekat Le Chantique Shope yang memperkenalkan saya dengan Inchloss ni... (^_^)

Saya jenis seorang yang akan memastikan peha saya tak berlaga, dagu tak berlapis & perut tak buncit.. Tapi lepas bersalin, perut saya ada lagi buncit2 manja tu.. hahahha... Tapi sekarang, lepas guna inchloss, perut saya dah makin kempis... (",)... Sebelum saya guna inchloss ni, saya risau jugak takut berat badan saya akan turun, yela, seperti yang saya bagitahu u all, berat badan saya sekarang adalah 52KG.. Ini adalah berat idaman saya.. so, saya tak nak berat saya turun sehingga masuk kepada angka 4... Sangat tak cantik untuk saya yang tinggi ni.... 

Tapi ketika saya guna inchloss ni, saya dah "set" awai2, biar perut je kempis, jangan berat badan yang turun... MEMANG BERAT BADAN SAYA TAK TURUN TAPI PERUT KEMPIS... Happynya saya... Memang ini yang saya nak.. hihii... Maybe sebab motif saya guna untuk kempiskan perut kot... so, pada u all yang nak guna untuk turunkan berat badan, sebelum guna tu, "set" kan motif u all nak guna sebab nak turunkan berat... alaaa psiko la diri kita tu sikit... hihii (^_^)

Mesti u all nak tahu kan berapa inci saiz pinggang saya sekarang... hihii... 

SAIZ PINGGANG SEBELUM GUNA INCHLOSS FELINNA 31.5 INCI..
TAPI PAGI NI, SAYA UKUR KETIKA MENAIP ENTRY NI, SAIZ PINGGANG SAYA 28.8 INCI..!!! PENGURANGAN SEBANYAK 2.7 INCI DALAM MASA TAK SAMPAI 2 MINGGU...!!! TERUJA TAK??? hihiii 

Jika u all teruja dengan hasil yang saya dapat ni, cepat2 contact Le Chantique Shope untuk dapatkannya.... Alaaa nak lagi senang, terus je calling2 no 012-229 2739 - Zainab (",)     


Harganya takdalah mahal pun.. mampu milik... RM75 sebotol... tapi sekarang YEAR END SALE, 2 produk RM136 termasuk pos... Eh u all, tak rugi pun jika u all beli 2 produk ni sekaligus sebabnya vitamin c tu pun bagus tau... ada kolagen lagi... Bagus untuk lambatkan proses penuaan kita ni... barulah dah ada anak segerobok keretapi pun, orang masih ingat kita anak dara.... muahhahhah.. *Opssttt terlebih sudah... hihiii... Yela, bukan ke ramai yang kita dengar orang duk cucuk kolagen dekat badan dia... u all takyah nak cucuk2.. telan je.. hihii... Ada duit lebih, saya pun nak beli... (^_^)

Haa nak bagitahu u all ni, bila guna inchloss ni, pastikan u all minum air 2.5 liter - 3 liter sehari tau... Kerana nak kempiskan perut punya pasal, saya sanggup minum air sebanyak tu, sampaikan duk ulang alik ke tandas je koje saya ni... ahhahhah... So, apalagi u all, cepat2 terjah fanpage Le Chantique Shope untuk like & order inchloss ni... Eh jap, tak rugi jika u all like fanpage Le Chantique Shope ni tau, sebabnya dia banyak berkongsi pasal kecantikan... (",)    

NOTA 

IANYA BERDASARKAN PENGALAMAN SAYA TAU... ACTUALLY INCHLOSS FELINNA NI MAMPU MENGURANGKAN BERAT BADAN JUGAK... SELAIN TU, MUKA YANG BULAT PUN BOLEH JADI RUNCING... YANG PENTING, U ALL KENA RAJIN SAPU LA... JANGANLAH GUNA BARU SEKALI TERUS HARAPKAN NAK NAMPAK KESAN... (",) OHYA, UNTUK PENGETAHUAN U ALL, SEHARI SAYA SAPU BANYAK KALI TAU.. BUKAN HANYA LEPAS MANDI TAPI 30 MINIT SELEPAS MAKAN PUN SAYA SAPU... HEHE



PEPLUM yang tengah hot!!!

U all ada tak baju Peplum? or pernah tengok tak peplum ni?? Bagi saya peplum ni memang cantiklah... cantik yang amat.. Tengah pemes sekarang ni.. (",) Eh, sebenarnya kan, saya baru je tahu pasal peplum ni dua minggu lepas... ahhahahhah... Saya tengok dekat blog Naylisha Boutique.. tengok je peplum ni, terus jatuh cinta sampai saya rasa.. Nak beli... nak beli... nak beli.... ekekkekkek.. 


Tengok gambar dekat atas tu... ada antara u all yang jatuh cinta tak dekat peplum ni??.. hihii.. Ohya, peplum tu, baju je tau, tak termasuk dress.. kiranya baju yang warna oren kosong tu la dipanggil peplum...(^_^)


Warna biru ni pun cantikkan... Seriuslah.. memang saya rasa nak je guna jugak peplum ni... tapi tu la... sabar ina.. sabar.. awak tengah berpantang lagi tu... hihiii


Peplum ni, cantik jugak kalau kita pakai nak pergi majlis apa2.. kalau kenduri kawen ni pun orait gak ni.. yela, dah ala2 kurung moden jovian gitu... hihii.. Dengan reka bentuk dia tu memang cun habis lah..!!!

Ini antara contoh pemakaian peplum ni... Dekat dalam, u all boleh pakai dress & dekat luar sarungkan dengan peplum... Ohya, dekat blog Naylisha Boutique jual sehelai peplum + sehelai dress dengan harga RM 85 tidak tidak termasuk kos pengeposan...


Jika u all tak nak pakai dengan dress, u all boleh jugak pakai dengan skirt kembang... 1 set Rm 84...

Apa diaa..?? U all tak berminat dengan peplum tanpa corak??.. Jangan risau yer sayang sayang saya ni... sebabnya Naylisha Boutique jugak ada menyediakan peplum yang ada corak bunga2.. (",)... So, u all boleh pilih mana satu yang berkenan.. samada yang kosong or berbunga2... hihi




Jika u all nak beli semata2 peplum saja pun boleh tau.. harganya cuma RM 45 untuk yang kosong & RM 49 untuk yang bercorak.. U all boleh jugak pakai dengan palazzo or apa2 je.. mengikut kreativiti u all yang u all rasa cantik.. (",)... 

Meh sini saya nak tambah sikit lagi maklumat untuk u all.. (^_^)

Material :  High Quality Lycra 

Free Size : S till L

Peplum ni jenis kain yang "jatuh" & terletak cantik je dekat badan kita... (",)

Peplum ni melepasi punggung

Yang paling penting... Peplum di Naylisha Boutique adalah murah...!! Harga Pasaran RM 55 - RM 70, sedangkan di Naylisha Boutique hanya RM 45 (tanpa corak) RM 49 (bercorak).. Sangat murah hokay!!

So, apa lagi u all.. Jika u all berminat nak beli, bolehlah order dengan Naylisha Boutique... pergi ke blogshop Naylisha Boutique or boleh jugak tengok lain2 warna lagi untuk peplum ni di Facebook Naylisha Boutique (",)

Opstttt lagi satu nak tunjuk dekat u all...


TELEKUNG TRAVEL.. Sekali pandang macam handbag kan... Sangat2 cantik!! Kalau kita bawak pergi jejalan, orang yang tengok kita pegang pun ingat kita pegang handbag,... padahal telekung.. hihii.. Telekung travel ni pun sangat murah tau.. hanya RM 30 sahaja!!.. Murahkan... Jika tak nak bawak beg besar2 isi telekung, beli je telekung travel ni.. senang... hihii.. Eh, kalau dijadikan hantaran pun sesuai jugakkan... sape2 yang nak bertunang tu, bolehlah beli (^_^)



Pengiklanan di blog IntaNBerliaN

Entry ni saya tulis untuk rujukan saya & mereka2 @ Blogshop yang sudi letak iklan di blog saya di masa akan datang (",)

Saya ada sediakan ruang iklan di bawah header & sidebar blog saya...

Saiz Banner : 125 x 125
Sewa bulanan : RM 5 tak kira di sidebar or bawah header
Bayaran : Dalam tempoh seminggu selepas saya tempek banner u all dekat blog saya.. dengan kata lain, tempek banner dulu, bayar kemudian.. hihi

Jika ingin saya buat entry untuk review produk or blogshop u all pun boleh.. Ohya, kalau u all nak buat entry review sendiri tapi nak post di blog saya pun boleh.. Bayaran kita boleh bincang yer..  (^_^)

Cara Bayaran : Bank in ke dalam akaun Maybank.. Saya guna bil so tak boleh la nak buat bayaran cara topup.. (^_^).. No akaun, saya bagitahu kemudian... (",)

Cara Contact Saya : 
Emel : zarina_naniey@yahoo.com.my
Facebook : zarina tazari

BAWAH HEADER

http://www.jubahgorgeous.com/   Start 08/02/2012 Last 08/02/2014 DONE PAYMENT RM 60
  
http://mimialya.blogspot.com   Start 01/07/2013 Last 31/12/2013 DONE PAYMENT RM 30

http://momsolutionstore.com/  Start 27/06/2013 Last 27/12/2013  DONE PAYMENT RM 30
  
http://nourain-ruzalila.blogspot.com/ Start 25/12/2013 Last 25/03/2013  Payment?

http://naylishaboutique.blogspot.com/ Start 25/12/2013 Last   Payment?

SIDEBAR



 P/s : U all boleh inform saya berapa bulan u all nak letak banner di blog saya.. samada sebulan or dua bulan sekaligus or apa2 je... (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...