Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Dipanah Petir. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Dipanah Petir. Papar semua catatan

Di sebalik maksud nama Nur Alisha..

Kalau u all serch dekat internet, maksud nama Alisha ni adalah PROTECTED BY GOD... Senang cakap DILINDUNGI OLEH TUHAN... So, maksud keseluruhan nama NUR ALISHA adalah, CAHAYA YANG DILINDUNGI OLEH TUHAN... (",) Moga Alisha sentiasa di bawah lindungan Tuhan... Meh saya nak story dekat u all, betapa saya rasa MAKSUD NAMA ALISHA NI, BETOI2 TERJADI.. DENGAN KATA LAIN, MEMANG ALISHA BETOI2 DILINDUNGI...

Saya nak bongkarkan satu cerita dekat u all... Mula2 sekali, saya nak ucapkan syukur sangat2 pada Tuhan sebab melindungi Alisha dari kecelakaan ketika Alisha masih lagi di dalam tempoh pantang... Kejadian ni berlaku ketika saya masih berpantang di Chemor... 

Masa kejadian, Alisha tidur sorang2 dalam kelambu baby tu, dekat depan TV, my sis pulak, tengah tengok komputer, membelakangi alisha tapi jarak lebih kurang 2 3 meter kot dari alisha... saya & my dad pulak, dalam bilik my sis, my mum pulak, dekat dapur tengah cuci pinggan mangkuk...

Time tu, memang cuaca buruk sikitlah, baru lepas hujan rasanya... guruh petir semua ada... Dengan takdir Tuhan, tiba2 BUNYI PETIR YANG AMAT KUAT & TERUS BUNYI BERDENTUM DALAM RUMAH PARENT SAYA & SECARA AUTOMATIK, RUMAH PARENT SAYA TERUS GELAP... Masa tu, dalam otak saya hanya teringatkan Alisha... dalam gelap tu, cepat2 saya pergi dekat Alisha... ALHAMDULILLAH... ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH... Alisha diam je u all, walaupun dentuman tu sangat2 kuat tapi dia diam... tak bergerak langsung... tetap jugak tidur, seolah2 tak berlaku apa2....

U ALL TAHU TAK APA YANG BERLAKU SEBENARNYA DEKAT RUMAH PARENT SAYA TU?... RUMAH PARENT SAYA DIPANAH PETIR..!!!! Mereka yang berniaga pasar malam dekat depan rumah parent saya menjadi saksi yang petir tu "jatuh" atas bumbung rumah parent saya.... Separuh daripada lampu2 dalam rumah, semuanya pecah & bersepah atas lantai... Banyak barang2 elektrik yang tengah on waktu tu, rosak..plug pun banyak terbakar, Bumbung rumah dekat dapur berlubang.. retak, kiranya tu tempat petir tu "jatuh"lah kan... orang kata ada batu petir.. tak tahulah saya.. tak jumpa pulak, lagipun orang kata kecik je... entah2 dah sapu buang sekali dengan kaca2 yang bergelimpangan tu...

Hari tu, bergelaplah kami satu family... TNB yang datang rumah pun tak boleh buat apa2.. sebab "IBU" dekat rumah parent saya ni dah rosak jugak.. so, kena tukar baru je lah jawabnya....Ohya, lupa nak bagitahu u all, my mum cakap, ketika dia tengah cuci pinggan mangkuk tu, dia ternampak CAHAYA YANG SANGAT LAJU MELINTAS DEPANNYA & SECARA TIBA2 TERUS JE BUNYI BERDENTUM... sekejapnya kejadian ni berlaku...

Apa2 pun, saya sangat2 bersyukur sebab takda kecederaan berlaku dekat kami.. & paling bersyukur... Alishalah yang ketika tu, sorang2 je tengah tidur depan TV... padahal TV tu pun rosak jugak... Orang2 yang datang menziarah esoknya, terkejut dengar alisha tak apa2 @ seolah2 kejadian tu tak berlaku...yela, alisha kan tidur dengan lena, langsung tak bergerak or menangis & ada yang cakap, alisha dipeluk oleh malaikat pada masa kejadian... Entahlah, saya pun tak tahulah bab2 tu... yang saya tahu, maksud nama alisha DILINDUNGI OLEH TUHAN... Alhamdulillah.. memang betoi2 dilindungi... (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...