Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Checkup ketika berpantang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Checkup ketika berpantang. Papar semua catatan

Berkat susu ibu (^_^)

Rasa hati ni berbunga riang pulak... hihiii.. Tadi kan, nurse datang checkup adik alisha tau.. Lepas tu dia timbang.. Hari ni, hari yang ke 9, sepatutnya esok @ hari ke 10 timbang tapi nurse datang timbang hari ni.. (",)

Berat adik alisha pada hari ke 9, dah 2.9kg.. masa lahir 2.65kg... Nurse tu cakap apa tau... "Sepatutnya, berat baby, hari yang ke 10, mesti sama dengan berat ketika lahir tapi baby ni dah banyak naik...".. Saya ni macam terkejutlah.. yela, bila dah banyak naik, ada masalah ke kan... tapi lepas tu, nurse cakap "Jangan risau.. kira baby ni baguslah.. sihat... banyak naik.. Normally, kalau lahir 2.6kg, lepas tu dia akan turun jadi 2.5kg.. 2.4kg... & hari ke 10, kembali kepada berat ketika lahir.. 2.6kg.."

Wah... teruja + seronok saya dengar... yela, hari ke 9, adik alisha dah 2.9kg.. sepatutnya, kalau normally seperti kata nurse, esok @ hari ke 10, berat adik alisha akan jadi 2.65kg...hihii.. Alhamdulillah.. berkat susu ibu, adik alisha membesar dengan sihat.. hihii... Emmm, saya rasa, susu saya banyak selain dari sebab saya makan buah kurma, ia juga disebabkan oleh set bersalin yang saya guna jugak kot... Nanti saya kongsi dengan u all pasal set bersalin tu... (",)

P/s : BE ke 25 ( L'Occitane Anti Wringlink )telah singgah di blog GA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...