Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Cara nak dapatkan anak lelaki or perempuan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Cara nak dapatkan anak lelaki or perempuan. Papar semua catatan

Cara merancang anak lelaki or perempuan

Mula2 sekali, saya nak bagitahu, entry berkenaan jadual dari Beijing ni, saya dah publish pada 31/05/2011, nak tengok, KLIK SINI.. Hari ni sekali lagi saya  nak up kan entry ni.. sebabnya, masa saya buat tahun lepas, saya tak paham sangat tengok jadual ni, tapi kali ni dah paham sebab dah buat eksperimen dekat aqilah... ahhahhah.. *gurau je...


Jadual dekat atas ni, nak bagitahu u all, macamana u all nak merancang jantina anak u all.. samada u all nak lelaki or perempuan... Saya masa Aqilah sebelum ni, memang takda nak tengok2 jadual ni pun, sebab tak kisah anak lelaki or perempuan... Tapi, bila dah dipertengahan mengandung tu, baru nak tengok.. yela, dah SCAN, doktor tak nampak, so saya "SCAN" lah guna jadual ni... ahhahhahhah.. Meh nak ajar u all cara nak tengok jadual tersebut.. Saya bagi contoh saya sendirilah yer.. (",)

 KETIKA MENGANDUNGKAN ALISHA

Ketika saya mengandungkan Alisha, pada tahun 2009, persenyawaan berlaku pada bulan 12 2009... Kalau ikut Bulan, ketika mengandungkan Alisha, umur saya adalah 26 tahun.. So, u all tengok dekat jadual di atas.. KETIKA UMUR SAYA 26 TAHUN & BULAN 12 BULAN PERSENYAWAAN... SO, BABY YANG LAHIR ADALAH P IAITU PEREMPUAN... (",)

KETIKA MENGANDUNGKAN AQILAH

Ketika saya mengandungkan Aqilah, pada tahun 2012, persenyawaan berlaku pada bulan 2 2012... Kalau ikut Bulan, ketika mengandungkan Aqilah, umur saya adalah 28 tahun (Walaupun kalau ikutkan tahun, tahun 2012 saya berumur 29 tahun).. So, u all tengok dekat jadual di atas.. KETIKA UMUR SAYA 28 TAHUN & BULAN 2 BULAN PERSENYAWAAN BERLAKU... SO, BABY YANG LAHIR ADALAH P IAITU PEREMPUAN... (",)

Nak bagi u all paham lagi....

Pasal umur tu, u all kena kira ikut bulan tau... contohnya macam saya, lahir pada 25/02/1983 tapi persenyawaan berlaku sebelum tarikh 25/02, so, umur saya dikira 28 tahun tau, bukannya 29 tahun... Senang cakap, macam ni, sebagai contoh, tarikh lahir u all pada 03/01 dah nak masuk 30 tahun, tapi persenyawaan berlaku pada 01/01, so, umur u all tetap dikira 29 tahun, walaupun beberapa hari je lagi nak umur 30 tahun.. (Tengok cara pengiraan ketika mengandungkan Aqilah).. Lagi satu, kita kenalah ingat bulan persenyawaan tu bila, baru betul bila tengok jadual ni nanti... & senanglah u all nak "scan" jantina anak u all tu.. hihii

UPDATE : Bab persenyawaan tu, u all jangan ingat kira dari bulan 1st day u all period macam kita nak tahu due date tu tau.. Macam saya, masa Aqilah sebelum ni, 1st day period, hujung bulan 1, tapi kira start bulan 2.. (bulan persenyawaan)

P/s : Kita hanya usaha, Tuhan yang menentukan.. (",)
Ps : Kalau tak paham, boleh tanya tau... (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...