Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Blogger yang dah jumpa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Blogger yang dah jumpa. Papar semua catatan

Akhirnya kami bertemu..

Hari Rabu baru ni saya dapat kunjungan dari seorang rakan blogger... Rakan blogger yang lebih muda dari saya & masih lagi belajar di UITM Merbok... Hari Selasa baru ni, Tiba2 saya dapat PM dekat FB bagitahu yang rakan blogger ni nak datang rumah saya hari Rabu... terkejut jugak saya sebab bagitahu hari ni, esok nak datang dah... yela, segan sebab tak tahu nak hidang apa bila tetamu datang.. dengan saya berpantang camni.. kalau bagitahu lebih awai, maybe saya boleh suruh my dear beli bahan2 untuk masak ke kan... paling kurang goreng bihun ke kan... tapi sebab keadaan yang tak mengizinkan, last2 just dihidangkan air oren je... (^_^) Sian pulak dekat tetamu saya tu... Takpa, nanti Kak Ina dah sihat, datang rumah kak ina lagi yer... kak ina masak nasik... datang lunch dekat sini.. boleh main lama2 sikit dengan anak2 solehah dekat rumah ni haa... hihii

Actually ini adalah perjumpaan pertama saya dengan rakan blogger tersebut... Dia sangat ramah..!! Bayanglah Aqilah boleh pulak duk berkepit je dengan rakan blogger ni haaa.... bukan setakat berkepit time dalam rumah, tapi siap nak ikut rakan blogger ni balik lagi... hahhaha... yang tak menahan tu, Aqilah dah siap pakai helmet & dah siap say babai dekat kami semua... adehhhh... comel pulak bila teringat gelagat Aqilah kelmarin.. (",)

Rakan blogger ni buat saya rasa macam dihargai la plak.. terharu pun ada... rasa macam rakan blogger ni betoi2 pembaca setia blog saya ni haa... sampaikan perubahan kecil yang saya lakukan di blog saya ni pun dia boleh perasan...!! Dia tanya saya apa nama anak no 3 saya ni... belum saya jawab tapi dia dah bagi jawapan.. Alahaiiii... sangat alert...!! nampak je apa yang saya coret di blog ni yer... walaupun saya belum umumkan nama tu di blog... TERIMA KASIH yer Ayie... tiba2 terasa diri ini begitu berharga... muahhahhah :p saya mengenali Ayie, sebelum dia ada blog lagi tau... time tu Ayie PM saya, katanya dia silent reader blog saya... dari situlah saya kenal Ayie... hari Rabu baru ni, baru kami dapat bersua.. (",)

Ohya, tujuan Ayie datang ke rumah saya sebab nak tengok baby Nur A____.. Ayie datang siap bawak hamper lagi... susah2 je tau... tapi apa2 pun terima kasih jugak atas segala pemberian untuk 3 beradik ni yer... (",) gambar kami berdua, saya tak ambik pulak... takpala, next time baru ambik... tapi sebagai bukti yang kami dah bertemu, Ayie ada buat entry tau... U all boleh terjah dekat SINI.. Bolehlah follow or tinggalkan komen di blog Ayie.. (",)


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Perjumpaan dengan SUE @ UmiAkif

Ni kisah bulan 5 masa saya balik Terengganu hari tu... Sekarang bulan 11 baru nak buat.. hahaha.. Mana taknya, duk peram dalam draft... kene publish keluar semua ni.. bukan pe, tahun depan nak balik Terengganu lagi.. 


Btw, masa balik Terengganu hari tu, saya ada g jumpa Blogger Sue @ Umieakief... Upe2nya umah Sue ni dekat je dengan umah mak saudara saya.. Sue ni anak murid mak sedara saya... Keciknya dunia... (",) Sue ni peramah tau.. Parent dia pun peramah.. Lenkali kalu saya balik Terengganu boleh jumpa lagi... (",)
Sue ni antara yang saya nak jumpa.. bukan pe, kalau tak silap saya, masa saya mula2 berblog dulu, dia antara yang datang komen entry saya... Padahal masa tu saya tak reti pun lagi bab2 blog & follower pun beberapa kerat je.. (",)

Beraya ke rumah blogger

Hari Sabtu baru ni kami pergi ke rumah muni @ Puan kutu.. tujuannya nak beraya di samping nak tengok baby Afia.. Sejak lahir, ni baru berkesempatan nak tengok.. (",) Ohya, ini adalah pertemuan kali kedua kami tau.. kali pertama BACA DEKAT SINI.. 


Kami & anak2... Btw, Muni nampak lebih kurus dari yang saya jumpa kali pertama tu... (",).. Boleh pregnant lagi la lepas ni yer muni.. hihii.. Saya kadang2 heran dengan orang2 yang selalu cakap kalau seseorang tu mengandung, lepas bersalin je mesti gemuk.. sedangkan mereka yang berada di sekeliling saya, lepas bersalin badan makin kurus or badan tetap jugak maintain.. malah makin cun lagi adalah... So, kesimpulannya, jangan takut nak mengandung yer.. muahhahhah *tiba2...


Ni lah Afia... bukan main lagi tembam.. berketoi2 lengan dia.. muka sebijik ikut muka abang dia @ Aiman.. (",) 


P/s : Tadi saya mimpi adik saya tau.. Adik saya dah sihat macam biasa cuma dekat kepala je ada parut.. Dalam mimpi, adik saya tanya bila kami nak balik Terengganu (merujuk kepada parent saya & saya yang kebetulan dalam mimpi tu memeng nak bertolak ke Terengganu)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.


Pertemuan kali kedua

Pertemuan kali kedua?? Yap, pertemuan kali kedua dengan blogger Sue @ Ibu Syawal & Izz.. Tahun lepas Sue dah pernah sampai rumah sewa saya ni.. BACA ENTRY INI YER... Tahun ni lagi sekali jumpa.. Suka jumpa Sue ni, sebabnya Sue peramah.. Kebetulan Sue datang kali ni, my dear takda dekat rumah pulak.. my dear pergi hidupkan roadtax.. Balik dari sana, my dear tanya mana kawan ina.. dah balik ke.. ingat ada tunggu abang balik.. hihii.. Takpala, ada rezeki, lain kali jumpa lagi kan... (",)


Ni la gambar sue dengan anak dia, Syawal & Izz.. Saya pulak dengan Alisha & Aqilah.. Eloklah.. saya 2 2 perempuan, Sue, 2 2 lelaki.. umur anak2 sebaya... Eh, gambar ni gelap sikit.. tapi oklah gelap pun.. sebabnya keadaan wajah saya tu sangat comot.. dengan muka berminyak bagai.. tudung pun berserabai je.. adoiii...tensen je tengok wajah sendiri..!!


Ni menu yang saya hidangkan untuk family SUE.. Ni je yang mampu masak.. Masak sambil layan karenah anak.. Nak masak yang ni je pun, tapi sebelum tu pening kepala pikir nak masak apa.. hahha.. Last2 ambik keputusan masak NASI TOMATO, KARI AYAM, ACAR RAMPAI MASAK, SAMBAL BELACAN &  AGAR-AGAR OREO..

Pada mulanya terpikir nak buat bihun goreng sebab sue kata nak datang petang kan.. Tapi tiba2 pulak terpikir lebih baik masak nasi sebab sue mesti belum lunch.. So, masaklah nasi.. bagi perut family sue kenyang2 dulu baru selesa bergerak ke sana sini.. cewahhhhh (",)

Apa2 pun, thanks sebab sudi datang ke teratak saya ni yer.. nanti datang untuk kali ketiga pulak tau.. kikikii.. SINGGAH BACA ENTRY DI BLOG SUE YER...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.


First time member blogger datang rumah..

Semalam ada member blogger datang rumah saya.. hihii.. Ni first time tau orang luar datang rumah sewa saya ni... Biasa family saya or family my dear je yang datang... Eh, lupa nak bagitahu, yang datang jumpa saya tu, Sue @ Ibu Syawal... (",) U all tahu tak, bila Sue bagitahu nak datang rumah saya, saya rasa segan sangat tau, yela, rumah saya ni bukannya ada sofa or kerusi pe2.. kalau datang, kene duduk atas lantai je.. (^_^).. Sampai saya terpikir nak ajak sue jumpa dekat luar, tapi sue kata dia tak kisah.. hihii.. So, kalau sue tak kisah takpala kan.. (",) Inform awal2 ni, kalau ada sape2 nak datang rumah saya lepas ni, duduk atas lantai je tau.. tak pun, saya belanja makan dekat luar... ekkekek

Saya dukung baby besar sebab baby kecik tidur.. hihi

Selain dari duk pikir pasal takda kerusi, satu lagi yang saya pikir nak masak apa... hahhah.. Macam2 saya ni kan.. ekkekek.. Bab masak ni pun susah hati gak ni.. yela, first time jugak ni nak masak untuk bagi orang makan selain dari family saya & family my dear.. Tapi last2 saya hidangkan sue nasi ayam + puding koktel berkuah (nama puding saya reka sendiri.. hhahah.. nanti saya tunjuk u all yer..)..

Sue ni peramah tau u all.. rasa macam dah lama kenal... Geram dekat anak sue, si izz tu.. bukan main lagi menyembang.. pantang agah, senyum saje.. hihii... Alisha pun suka je dekat izz.. (^_^).. Eh, u all tau tak, saya ada tegur Alisha, jangan kacau izz yang tengah tidur tau, tapi tiba2 alisha terdiam & terus menangis, bila sue tegur, terus alisha pergi peluk sue.. Alahaiiiii anak saya ni... sensitip plak.. hihii.. Tapi kan, saya rasa sweet je moment alisha peluk sue tu.. hihii... Saya rasa maybe alisha bukan nak kacau izz sebenarnya, tapi dia just nak tengok2 or lalu sebelah izz je.. tapi saya kata dia nak kacau izz... sedih lah si kakak alisha tu.. ibu dah salah paham dekat dia.. ehehheh

Apa2 pun, saya rasa seronok sangat jumpa sue sebab sue peramah + Alisha pun macam suka jumpa syawal.. yela, alisha kan suka berkawan.. (",)... Panjang umur ada rezeki boleh kami jumpa lagi... (",)

P/s : Badan saya dah tak macam 'bini popeye' lagi kan.. hihii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...