Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Birthday. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Birthday. Papar semua catatan

Wajah baru di hari tua

Wajah baru adalah BLOG saya ni haa.. bukan wajah saya yer..hihii.. Tajuk entry Wajah baru di hari tua.. Hari tua ni, adalah HARI NI BIRTHDATE SAYA... So, maksud title tu adalah wajah blog saya berubah di hari lahir saya.. (",) Alhamdulillah masih diberi peluang untuk saya terus bernafas & terus menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu & anak.. Moga "tanggungjawab" saya kepada pencipta juga akan bertambah2 "rajinnnnnn" lagi...

Rasanya kalau u all pembaca setia di blog saya, pasti tahu siapa yang edit blog saya ni kan.. Siapa lagi kalau bukan cik adik yang tengah duk ambik master ni haa... Saya memang sentiasa berpuas hari dengan hasil tangan designer favorite saya ni.. Ini tahun ketiga kami bekerjasama.. Bagi saya tahun ni adalah tahun yang paling stress bagi ECA.. Secara peribadinya, saya banyak komplen sampai Eca pening.. ye dok eca.. hihi.. Saya memang jenis yang cerewet..

Rasanya ni draft ketiga Eca buat baru saya puas hati.. sian eca kan eca... (^_^)... Saya gtau Eca, saya nak design saya ekslusif saya je.. saya tak nak sama dengan orang lain... Haaa nampak tak pening tak peningnya Eca..hihi.. Actually memang setiap tahun pun saya gtau benda yang sama... Setiap tahun saya akan gtau Eca, edit blog saya dengan tema INTANBERLIAN, MERAH, EKSKLUSIF & KEBABOOOMM.. Bab kebaboomm yang buat Eca pening tu...

Tapi apa2 pun, Eca tak pernah menghampakan saya dengan design2 dia tu.. Untuk design terbaru ni, saya suka bahagian kotak entry tu.. Kerawang di bahagian atas & bawah... Dekat footer @ bawah sekali blog ni, ada doa tau... U all scrool la sampai bawah tau... (",) Ohya, blog ni akan ada touch up sikit lagi tapi takda pe sangat cuma nak up kan ton warna secoet dua je lagi bagi lebih menyerlah..

Secara keseluruhannya, saya sangat berpuas hati dengan hasil kerja Eca..!! Apa pendapat u all tentang kreativiti Eca kali ni..?.. Ohya, jika nak suruh Eca edit blog, u all bolehla tanya dia.. BLOG ECA or FB ECA.. TERIMA KASIH ECA CAYANG BUCUK MACHAM.. ;p

TERIMA KASIH DEKAT SEMUA YANG DAH BAGI UCAPAN SEMPENA KELAHIRAN SAYA TAK KIRA DI FB KE, BLOG KE, MESEJ KE, EMEL KE.. TERIMA KASIH SANGAT2 ATAS UCAPAN TU.. MOGA KITA SEMUA SENTIASA DI BAWAH LINDUNGANNYA
     "Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w." 

Surprise Kek birthday Aqilah

Dua bulan lepas punya citer.. Masa birthday Aqilah... Saya ada gtau my dear nanti belilah kek sebijik.. Aqilah tak dapat makan, ibu & kakak dia ada tolong makan.. Tapi masa ngam2 tarikh Aqilah tu, memang my dear tak beli pun.. Time tu saya terpikir la jugak, eh, saya macam salah buat permintaan je.. yela, time tu kan baru lepas raya.. so, duit banyak guna + nak dapat gaji pun punya lambat lagi....

Dan2 terbit rasa bersalah.. tapi sebenarnya saya nak ajak my dear keluar beli kek, nak guna duit sayalah kiranya.. sebab tau my dear dah banyak habis duit... My dear ni plak bukan jenis nak cite kalau ada masalah.. tanggung sorang2 tapi saya tahulah macamana reaksi my dear bila dia ada masalah..


Kalau tak silap saya, hari Khamis dalam minggu birthday Aqilah tu jugak my dear balik umah bawak balik sebijik kek... Sedangkan time ni saya tak terpikir dah pun pasal kek tu...


 Sengih2 my dear hulur kek tu... Alahaiiiii terharu saya... padahal bukan birthday saya pun... kikikiii... Terharu sebab saya tahu my dear akan cuba gembirakan hati anak isteri isteri dia...

Harga kek ni 30 ++ or 40++ untuk setengah kilo dah lupa.... Disaat gaji yang lambat lagi nak muncul tu, boleh dianggap mahal gak la kan... My dear tahu yang anak isteri dia memang suka makan kek... Moga anak2 saya dapat hargai pengorbanan abah mereka... betapa abah mereka akan berusaha untuk gembirakan mereka...

Emmmm saya tahu dalam bab kewangan, my dear pandai uruskan.. walaupun saya tak kerja, tapi kami cukup makan minum.. My dear bukan jenis ikut orang.. contohla, kalau orang beli kete baru, dia tetap jugak dengan kete lama dia tu... Bagi my dear, tak perlu ikut orang.. tapi ikut kemampuan.. semak poket sendiri... kadang2 saya rasa sedih ada.. bangga pun ada.. bangga sebab my dear pandai urus duit tapi sedih sebab bila orang2 pinjam duit my dear walaupun 4 angka tapi tak bayar2 jugak.... My dear plak jenis baik.. mintak pun tak.. orang bagi dia ambik.. tak bagi dia diam.. alahaiiiiii..... Saya plak yang kadang2 rasa macam... orang2 yang pinjam duit my dear tu tak kesian ke dekat my dear ni... dah la keje sorang2... nak tanggung anak isteri lagi... Saya yang tengok my dear pun rasa kesian... Sebab tu kalau saya ajak my dear makan "besar", saya tak suruh my dear bayar.. biar saya yang bayar.. Lagipun duit bulan2 yang my dear bagi pun, bukan guna untuk apa pun kan....
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Restoran Nasi Arab "Malika Saba Restaurant" terbaik di Ipoh

Ni kisah bulan 9.. Time birthday mak saya.. Saya memang suka bab2 peram entry ni.. Cite bulan 5 masa balik Terengganu, berlambak2 lagi dalam draft tu.. hahhaha.. Kene publish gak sebagai kenangan walaupun lambat tapi tak tau la bila.. kikikiii.. Masa birthday mak saya pada 7/9/2013 hari tu, saya bawak mak saya g Restoran Nasi Arab @ Malika Saba Restaurant dekat Ipoh... Antara restoran favorite ni.. hanya kerana KAMBING.. hahhah

My Dear punya - Lamb Madghout setengah kilo - RM 24 or RM25 dah lupa tapi sangat murah..!!

Untuk pengetahuan u all, MALIKA SABA ni, memang orang arab punya.. kiranya pelayan pun orang arab, tukang masak pun arab.. Kalau nak g sana, cakap omputeh or arab.. melayu dorang tak reti.. Eh, ada sorang pelayan yang reti cakap melayu.. Yang lain, kene cakap omputeh.. tapi kalau u all teror cakap arab, boleh je cakap arab... Lagi senang nak berkomunikasi.. (",)

My mum punya - Chicken Mandy - RM... terlupa harga maybe RM18

Nasi Arab Malika Saba ni sangat2 sedap..!! Lebih2 lagi LAMB MADGHOUT yang my dear punya tu haa... bayangkan setengah kilo my dear makan sorang2.. Licin, sebijik nasik pun tak tinggal..!! Saya & family sampai terkejut tengok my dear boleh habiskan.. hahhaha.. Saya sampai tak order, takut my dear tak habis, konon nak share la tapi nan adoooo..... terpaksa order yang lain...

Adik saya & saya punya.. LAMB MANDY - RM20

Last2 saya order LAMB MANDY untuk diri sendiri.. tapi tak sesedap LAMB MADGHOUT la... Yang tu terbaik..!! Kalau u all g MALIKA SABA, Saya suggest order LAMB MADGHOUT.. Boleh je order sekilo, makan ramai2.. RM48 rasanya harga dia kalau sekilo..

Yang saya punya - Pot Of Tea with Milk

Air ni macam air tea la kiranya.. tapi arab punya stail.. ada letak cengkih ke apa ntah.. dah lama sangatkan, sampai dah lupa rasa dia camne... hahhah.. Yang pasti sedap, Alisha pun suka... Tak nak air lain, dia nak air saya ni jugak..

Mullawah 

Roti ni pun sedap.. besar ni tau.. lupa plak berapa harga dia.. Ohya, air plak selain dari air tea saya tu, kami order air tembikai, honeydew shake, banana shake & milo panas...


Kami semua makan sedap2 tapi Aqilah hanya diberi makan biskut kering.. ahhah.. Redha je la ye nak.. adehhhhh ..


Lupa plak.. Inilah gambar mak & abah saya.. (",).. Btw, sebelum ni saya dah pernah g MALIKA SABA, ada saya buat entry... BACA KAT SINI... Kalau u all nak pergi jugak, ni alamatnya... NO 43, JALAN SERI AHMAD SAID, GREENTOWN, 30450 IPOH, PERAK... Ohya, total kami makan pada hari tu RM118.. Bagi saya sangat2 murahla.. sebab time tu saya ingatkan lebih kurang RM150 upe2nya RM120 pun tak sampai.. (",)
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Usia Aqilah genap SETAHUN hari ni

Sekejap je, dah setahun Aqilah... rasa macam baru lagi bersalinkan dia.. lebih2 lagi dengan perkembangan Aqilah yang terlalu cepat... lagi buat rasa macam cepat betul masa berlalu.. Alhamdulillah... sepanjang setahun ni, Aqilah membesar sebagai seorang anak yang cerdas.. sangat cerdas seperti maksud namanya...

Harapan saya moga Aqilah akan membesar sebagai anak yang solehah... Sentiasa ingat Tuhan dalam setiap yang dia nak lakukan.. pikir baik buruk sebelum lakukannya... Ohya, semalam Alisha dah wish dekat Aqilah.. Alisha cakap "HAPPY TO YOU".. Tertinggal perkataan birthday... hihii.. Hari lahir Aqilah ni, kami raikan 4 beranak je la nampaknya.. hanya beli sebijik kek.. walaupun Aqilah tak boleh makan., tapi ada ibu dia yang boleh tolong makan.. kikikiii..

P/s: Selamat Hari Lahir jugak untuk anak Jaa @ MUHAMMAD HAZIQ FIKRI.. Tarikh lahir sama dengan Aqilah.. yang bezanya anak soleh Jaa ni, genap 2 tahun, Aqilah genap setahun.. (",)

SELAMAT HARI LAHIR AQILAH & FIKRI..
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Tempek gambar sendiri boleh? (^_^)

Dekat draft banyak je lagi entry belum publish tu haa... berkurun dah draft tu terperam... dekat kepala ni pun, idea berlambak2 je... TAPI ntah kenapa jari jemari ni pulak buat hal... rasa malas pulak nak menaip.. So, kasi u all layan dulu gambar MANAGER BLOG IntaNBerliaN ni yer... sesambil saya cari mood nak karang entry. .. Actually ni gambar semalam.. Gambar selepas 17 hari minum EPHYRA... Gambar selepas balik dinner celebrate birthday jantung hati limpa hempedu saya tu.. siapa lagi kalau bukan my dear... hihi


Walaupun keluar dinner celebrate my dear tapi saya tak mekap.. ikutkan nak gak mekap cun2.. TAPI tu la, alat mekap takda... kah kah kah...


Konon nak ajak Aqilah bergambar tapi biasalah... ibu dia jugak yang hover.. dia langsung taknak tengok kamera... Eh jap, saya tiba2 perasan macam gambar ni buat muka saya macam anak dara.. Tu diaaa.. perasan tak hengat... padahal kat dagu ada 3 parut jerawat & pipi ada seketoi parut jerawat...


Aqilah.. Aqilah.. susah betoi nak dapat kerjasama dari dia.. Abaikan katil yang semak dengan bantal tu yer.. Anak2 dah panjat katil tapi si ibu tak habis2 nak bergambar... kikiii


Biaq pi... nak jugak tempek gambar kelabu asap ni haa... gambar yang penuh dengan seni tangan Alisha... adehhh... hihii... Actually tempek gambar ni sebab nak tempek gambar saya pakai baju fishtail yang guna dinner semalam.. (",).. Dah banyak kali pakai tapi tak pernah tempek kat blog...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Cerita di sebalik ayam KFC


U all perasan tak ada seketul ayam goreng yang dah kene cubit??.. Bila saya terpandang gambar tu ketika buat entry sebelum ni, terus rasa sayu sangat dekat hati...

U all tahu tak, masa pagi Jumaat, saya ada panaskan baki ayam KFC yang kami makan masa hari Khamis tu... Tiba2 abah saya cakap "Laa ada lagi baki.. abah nak makan seketoi pun mak tak bagi"... Saya tanyalah kenapa.. Abah saya cakap "Mak kata ayam ni ada 8 ketoi je.. nanti tak cukup".. Tiba2 mak saya sampuk.. "Mak pun tak makan jugak".. (mak saya cakap camtu sebagai balasan terhadap kata2 abah saya yang gtau abah saya tak makan.. kiranya mak saya nak cakap.. bukan abah je tak makan tapi mak pun tak makan.. so, fair la...).. Terus saya tanya mak saya pulak kenapa tak makan.. Mak saya jawab.. "MAK TAKUT NANTI TAK CUKUP".. Merujuk kepada kami sekeluarga @ anak & cucu & menantu dia ni....

Ya Allah Ya Tuhanku... waktu tu betapa rasa bersalahnya saya ni... makan sampai tak sedar yang rupanya parent saya tak makan pun ayam time tu... betapa mereka sayangnya dekat anak cucu menantu mereka ni.. sanggup tak makan.. risau takut kami tak cukup... Time saya taip entry ni, rasa perit kat tekak tahan rasa sedih.. tengok gambar ayam yang dah kene cubit tu lagi sedih...

So, untuk mengurangkan rasa sedih @ rasa bersalah saya waktu tu, malam tu saya ajak parent saya keluar dinner dekat luar after tengok adik saya dekat hospital... memandangkan keesokkannya birthday mak saya.. so, dinner tu dianggap sebagai celebrate birthday mak la kan... Ikukan parent saya, dorang ajak g kedai biasa je u all.. tapi saya berkeras tak nak g kedai biasa... saya cakap "nak celebrate birthday mak mana boleh g kedai biasa.. kene lah g kedai yang mahai".. Saya ajak g kedai MALIKA SABA @ KEDAI NASI ARAB.. Mak saya terus cakap.. "Kita g kedai depan balai polis je la.. kedai saba malika tu mahal la kakyong..".. *kedai depan balai polis merujuk kepada kedai makan macam pondok

Nampak tak betapa mak saya risaunya takut saya ni takda duit nanti sebab bayar mahai2... Sedangkan selama ni setiap kali balik Chemor, kalau kami keluar makan, mesti mak & abah yang bayar... sekali makan 3 angka.. takkanla untuk birthday mak saya, saya nak berkira kan.. Apa2 pun.. inilah parent kita.. mereka akan sentiasa berkorban untuk kita.. dari kita kecik sampai la dah ada anak... 

P/s : Actually dari Sungai Petani lagi memang saya dah plan hari Jumaat malam tu nak celebrate birthday mak dekat restoran @ dinner

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Sambut birthday Alisha dekat rumah opah & atuk

Hari tu dah tunjuk gambar kek birthday Alisha yang ketiga.. So, hari ni nak tunjuk keseluruhan menu kami malam tu.. Ohya, bukan sambut besau2 tau.. sekadar kami satu family je.. potong kek je pun.. (",)
 

Lagi sekali tayang gambar kek birthday @ kek aiskrim... Alahaiiii sedap sungguh nih!! Pandai atuk & opah Alisha beli..... Ohya, untuk pengetahuan Alisha... ni semua ala2 atuk & opah buat surprise dekat Alisha tau.. sampai2 rumah, semua dah terhidang...


Menu malam tu.. ada kek aiskrim, kek kurma, kek batik & KFC.. Kek batik tu acu Alisha yang buat tau...


Kek kurma ni pun acu Alisha jugak yang buat.. Sangat sedap..!! Nanti saya mintak resepi & share dengan u all.. (",)


Ayam KFC.. Alisha memang suka makan ayam bahagian peha... Macam upin ipin la kononnya.. (",)


Gaya orang tak sabar nak potong kek.. eksen je lebih tu u all...


Bila suruh potong, dia tak nak.. tak sporting la Alisha ni... Eh, rasanya maybe sebab time tu baru sampai umah atuk & opah @ baru bangun tidur.. tu yang mood kureng... Tiap2 tahun mesti beli walau sebijik kek.. ntah, saya dah terbiasa camtu dari kecik.. (",) Kalau tak beli kek, keluar dinner dekat luar..

Birthday Alisha yang pertama
Birthday Alisha yang kedua

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Kek birthday Alisha yang sangat sedap..!!

Hari Khamis baru ni genaplah umur Alisha 3 TAHUN... Kebetulan kami balik Chemor.. Apa lagi, atuk & opah kesayangan Alisha tu pun teruslah beli kek & makanan sampingan yang lain untuk Alisha... Tapi untuk entry ni, saya tunjuk gambar kek dulu yer... (",)


KEK AISKRIM RM35 SETENGAH KILO.. Sangat2 sedap..!! Terasa2 sampai sekarang.. kikikiii


Sedap tak sedapnya kek tu sampai penuh mulut Alisha makan.. muahhahha

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

05/09/2013 genaplah umur Alisha 3 TAHUN

AKHIRNYA.... TARIKH YANG DINANTI2KAN... 05/09/2013... GENAPLAH UMUR ALISHA 3 TAHUN..!! Sekejap je dah 3 tahun Alisha.. rasa macam baru je lagi lahirkan Alisha... Semua kisah Alisha dari kecik tercatat dekat blog ni.. Tengoklah gambar dekat header atas tu... gambar Alisha ketika umur sehari pun ada.. (",)
Alhamdulillah... di usia 3 tahun ni, dah banyak perkembangan anak solehah saya ni.. tak perlu saya senaraikan di sini sebabnya semua perkembangan Alisha, saya dah tulis dekat blog ni... (",) Ohya, cuma ada satu lagi.. ALISHA MASIH BELUM PETAH BERKATA2.. MAKSUD SAYA, ALISHA ADA SEDIKIT PELAT + ADA LAGI BAHASA GERMAN DIA TU... Tapi takpa, itu bukan masalah yang besar.. sebab Alisha faham apa yang kita cakap.. sebab tu dia dah boleh free diapers ketika usia 2 tahun ++...

Ohya, lagi satu, KITA SEBAGAI IBU, JANGAN TERLALU FOKUS PADA KELEMAHAN ANAK2.. TAPI FOKUSLAH PADA KELEBIHAN ANAK2.. BAGITAHU BETAPA BANGGANYA KITA ADA ANAK MACAM MEREKA.. MEREKA AKAN RASA SERONOK.. LAMA2, KELEMAHAN TU AKAN BANGKIT MENJADI KELEBIHAN.. SEBAB MEREKA TAHU, KITA SAYANGGGGGGGGGGG DEKAT MEREKA.. (",)

Doa saya untuk Alisha, MOGA ALISHA MEMBESAR SEBAGAI ANAK YANG SOLEHAH.. ANAK YANG SENTIASA MENDOAKAN KEBAHAGIAAN IBU BAPANYA TAK KIRA DI DUNIA OR DI AKHIRAT.. ANAK YANG SENTIASA MENGHORMATI MEREKA2 YANG LEBIH TUA.. 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Hadiah hari lahir untuk Alisha diterima awal hampir sebulan

Bulan depan 05/09/2013 genaplah umur Alisha 3 TAHUN... Saya plan nak bagi hadiah time hari lahir dia tu.. Tapi tu la u all.. balik beraya baru ni, dia duk sibuk nak main TAB makcik dia.. nak main PAO je pun u all.. kuat betul penangan PAO ni..!! Dah la macam tu, nak main sorang2 pulak, tak share dengan sepupu dia.. haru betoi...

Hari raya kedua tu pulak, kami dah balik rumah parent saya, dia boleh pulak duk meraung cakap "Nak main pao.. nak main pao".. ingat handphone ibu dia ni handphone cerdik agaknya.. handphone tekan2 je anak oiii... Last2 atuk dia install la pao dekat handphone semata2 nak bagi cucu dia main... dekat pukul 1 pagi jugaklah dia duk layan pao sambil ditemani atok... (",)


Esoknya kami suami isteri terus pergi beli TAB untuk Alisha... Ingatkan nak beli akhir bulan ni sebab pikir nak bagi pada 05/09 kan.. sekali dia dah "gian" dengan pao.. takleh nak cakap apa la... terus beli... So, hadiah birthday in advanced la jawabnya... (",)

Saya beli tab ni RM200 SEKALI DENGAN CASING... 7 INCI... KAMERA DEPAN BELAKANG... SEMUA ADA MACAM YANG LAIN KECUALI SIMCARD... KATANYS NI YANG MALAYSIA PUNYA, BUKAN YANG CHINA... ADA JAMINAN SETAHUN..

Ohya, lupa nak bagitahu... TAB ni beli bukan guna duit saya yer... TAPI GUNA DUIT NUFFNANG + EXABYTES @ DUIT BERBLOG... (^_^) Alhamdulillah rezeki untuk anak2 saya.. Alhamdulillah jugak duit Nuffnang + exabytes semuanya saya guna untuk beli barang anak2.... Lepas ni saya plan nak beli almari baju kartun pulak untuk 2 beradik ni share...

HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN 
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : TABLET DI ENTRY INI 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Kejutan untuk 11 nama di entry ini.. (",)

Memandangkan hari ni 25/02 @ tarikh lahir saya, secara tiba2.. *cewahhh.. hihii... hati saya tergerak untuk lagi sekali bagi hadiah kepada TOP KOMENTAR di blog saya... (^_^)


Saya nak bagi hadiah untuk 10 nama yang jadi TOP KOMENTAR di blog saya pada bulan FEBRUARI 2013... Senarai nama ni, saya ambik setakat petang semalam, ketika saya nak buat entry auto publish ni.. (",)


Ohya, bukan setakat 10 orang top komentar tu je.. tapi saya nak tambah lagi satu nama.. SALLY YATIE.. Dia salah seorang yang rajin singgah blog saya... Walaupun saya tak terjah blog dia, tapi dia tetap jugak terjah blog saya.. saya sangat2 hargainya...!! Opstt sebelum bersalinkan Aqilah, saya pun selalu ke blog Sally Yatie ni, tapi sekarang dah tak macam dulu... boleh kira dengan jari je pun...

Eh, lupa plak nak bagitahu, hadiah yang saya nak bagi tu, SAYA AKAN BAGI BULAN 6 NANTI... sebabnya akhir bulan 5, insyaAllah kami akan balik Terengganu.. so, saya akan bagi barang khas dari terengganu.. (",)


INI HANYA CONTOH KAIN BATIK SARUNG TERENGGANU-SUMBER

Untuk 5 nama teratas TOP KOMENTAR (Mimie, Waniey, MV, Cma & Nur) + SALLY YATIE, insyaAllah saya akan bagi kain batik sarung buatan Terengganu.. 

Kain batik sarung tu, tak semestinya u all pakai harian sambil masak kat dapur tau.. U all boleh je buat kain baju kurung ke.. kain baju kebaya ke... kain baju baba nyonya ke.. apa2 je... (",) Nanti saya akan cuba cari corak yang sesuai untuk buat baju kurung or kebaya.. (^_^)

Untuk yang 5 lagi TOP KOMENTAR (Jijah, Muni, Naniey, Azi & Yati), saya tak pasti lagi nak bagi apa.. nak kene tengok bajet time tu.. ahhaha.. Ikutkan hati, nak je semuanya saya bagi kain batik sarung.. tapi tu la, sehelai kain batik sarung Terengganu pun, harga dah nak dekat RM30.. hihiii.. 

Apa2 pun, tengok dulu ye u all.. kot2 saya boleh dapat harga murah ke... (",).. Setakat ni, untuk 6 orang yang saya sebut tadi, CONFIRM SAYA AKAN BAGI KAIN BATIK SARUNG TERENGGANU... Lagi 5 orang, tunggu dan lihat je la yer.. hihii

P/s : Hari ni saya balik Chemor sampai hari Sabtu (",)

P/s : My Dear cakap kat Kedah pun boleh beli kain batik tapi saya taknak sebab nak beli yang Terengganu punya.. sebab dekat terengganu terkenal dengan kain batik.. hihii (^_^)

P/s : PM saya alamat & no h/p u all.. dekat facebook saya... Tapi bulan 6 baru saya bagi yer.. Saja nak buat entry awai2 sebab nak bagi hadiah TOP KOMENTAR ni sempena bulan kelahiran saya.. (^_^).. Kalau postponed kan, takut saya ubah pikiran pulak.. ekekkek

Hari ni bermulalah era 3 series dalam kehidupan saya,, (^_^)

Alhamdulillah saya masih dipanjangkan umur.. Sedar tak sedar, hari ni saya dah pun berumur 30 TAHUN... Yap, 30 tahun.. dah bermula era 3 series.. hihii.. Rasa macam baru lagi habis sekolah.. hehhe.. Emmm tiba2 di usia 30 tahun ni, tak tahu pulak nak tulis apa di entry ni.. Terus kepada ucapanla.. hihii...


  • Saya harap, di usia yang makin meningkat, saya akan berubah menjadi lebih baik, lebih baik & lebih baik... (^_^)
  • Semoga kedua orang tua saya dikurniakan kesihatan yang baik untuk terus melihat cucu2nya membesar
  • Semoga my dear sentiasa sihat untuk terus menjaga saya & anak2
  • Semoga anak2 saya membesar sebagai anak yang baik.. soleh & solehah..
  • Semoga saya sentiasa tabah untuk hadapi segala dugaan mendatang sebagai anak, isteri & ibu
  • Semoga saya sentiasa bahagia di samping insan2 tersayang...
  • Tak lupa jugak doa saya untuk rakan2 yang masih belum mempunyai zuriat, moga u all dimurahkan rezeki untuk mendapat zuriat sebagai penyambung ikatan perkahwinan u all & pasangan.. InsyaAllah.. (",)

Thank you so much Nisa, Kak Fieda & Sue @ QasehnyaRania

Saya nak ucap TERIMA KASIH sangat2 dekat Kak Fieda, Nisa & Sue @ QasehnyaRania... Saya sangat terkejut apabila bukak blog pada 25/02/2012 @ hari Sabtu @ my birthday.. saya terpandang 3 ENTRY untuk saya sempena birthday saya yang ke 29.. Ya Allah Ya Tuhanku.. time tu Tuhan je yang tahu betapa terharunya saya apabila membaca entry dari Kak Fieda, Nisa & Sue..

Kalau mereka ada di depan saya.. pasti saya dah hug & kiss mereka..!! Sungguh tak sangka saya ada kawan blogger yang sudi buat entry khas untuk saya sempena birthday saya... Moga persahabatan kita ni kekal hingga akhir hayat.. & moga dengan takdir Tuhan, kita akan bertemu disatu hari nanti.. InsyaAllah..

Entry Nisa betul2 buat saya rasa tersentuh sangat.. Betapa entry tu menggambarkan yang Nisa sangat2 menghargai persahabatan alam maya kami ni.. Hepi B'day, Ina~!! adalah entry yang saya maksudkan.. Selain tu, tanpa pengetahuan saya, rupa2nya Nisa ada buat entry khas untuk saya.. Serius, entry NI buat saya sampai bergenang air mata.. Dear, saya nak awak tahu, saya pun sangat2 menghargai persahabatan kita ni.. Saya sentiasa sudi mendengar setiap luahan hati awak.. Percayalah dear.. Awak mampu lalui setiap dugaan yang telah DIA berikan kerana DIA tidak akan menguji hambaNYA jika hambaNYA tak mampu laluinya.. Take Care..!!


     Kad dari Nisa yang bagi saya sangat2 cantik..!! Thanks dear (^_^)

 Entry Kak Fieda pun buat saya tersentuh jugak.. Kak Fieda ni ibarat kakak saya dah dekat alam maya ni.. Kami selalu berhubung dekat facebook.. chit chat berita sensasi..hihii.. Thanks kak Fieda sebab buat entry Selamat Hari Penambahan Usia Ina @ IntaNBerlian & doakan saya.. InsyaAllah.. jika ada rezeki.. dapatlah Alisha adik yer..hihii..

 Kad dari Kak Fieda ni pun cantikkk!!

Sue @ QasehnyaRania.. terima kasih jugak tau sebab buat entry Selamat Hari Lahir Ina.... Saya hargai sangat2.. Sue ni walaupun kami baru kenal beberapa bulan tapi Alhamdulillah kami makin rapat.. Sue pun ada jugak hantar mesej dekat saya tapi tu la, handphone saya handphone cap ayam.. button NO 5 dah rosak.. so, susah nak balas mesej..hahhaaha.. Nak beli baru malas sebab sejak2 dah kawen ni jarang guna handphone @ hantar mesej..kikikiiii.. Sue, terima kasih tau sebab nyanyi lagu happy birthday untuk saya..hihii.. Tak lupa jugak terima untuk ucapan @ doa2 tu semua.. Saya pun doakan semoga Sue dikurniakan cahaya mata yang mampu menambahkan lagi seri alam rumahtangga (",)


 Birthday girl dengan rasa tak bersalah nak jugak menempek muka sendiri.. muahhahahha.. Gambar ni diambik pada 25/02/2012 @ secara rasminya birthday girl telah berumur 29 TAHUN.. (^_^)

P/s : Terima Kasih dekat u all yang sudi wish birthday dekat saya (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...