Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Anniversary. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Anniversary. Papar semua catatan

Ulangtahun perkahwinan yang ke 5


Alamakkk hari ni 17/12... Tarikh akad nikah saya dengan suami... (^_^)... Dah 5 tahun usia perkahwinan kami... Alhamdulillah jugak di saat ini kami telah dikurniakan 3 orang anak solehah.. InsyaAllah jika ada rezeki pasti akan menambah bilangan anak di masa depan... hihii... Apa2 pun moga perkahwinan kami ini akan kekal hingga ke syurga... Jika ada apa2 masalah sekali pun di masa hadapan moga kami dapat laluinya dengan tabah...

Orang tua2 kata..

Fasa pertama @ 5 tahun perkahwinan : Kita akan sentiasa diuji dengan kesempitan & kekurangan harta... dengan kata lain, ada je yang tak cukup...

Fasa kedua @ 10 tahun perkahwinan : Tuhan dah mula buka 1001 pintu rezeki ke arah stabiliti.. kira macam kehidupan kita dah mula nak stabil la..

Fasa ketiga @ 15 tahun perkahwinan : Kehidupan kita akan lebih simple tapi stabil dari segala sudut.. InsyaAllah..

Bila tengok kata2 orang tu ni, saya rasa ada betulnya... ianya dari pemerhatian saya dekat parent saya... Dulu memang kami susah sikit.. Eh, bukan susah sangat... biasa2 tu panggil apa ek.. lagipun parent saya dua2 kerja kerajaan... time tu gaji berapa lah sangatkan... Dengan melayan karenah anak2 yang time tu nak itu nak ini tanpa pikir parent tu mampu ke tak... Allahuakbar... saya tak boleh lupa satu perkara, masa kami sekolah, adik lelaki saya pernah nak kasut bola rasanya.. tapi abah macam tak nak beli sebab adik tak guna sangat pun + bukannya dia tu kaki bola pun... tapi adik merajuk... last2 abah saya pergi jugak beli... bila saya pikir balik sekarang ni, ntah2 abah saya tak nak beli time tu sebab time tu abah takda duit kot... Allahuakbar... abah... abah.. besar pengorbanan abah... tapi Alhamdulillah.. syukur sangat2 sekarang kehidupan parent saya lebih dari mampu untuk setakat 3 beranak tu... Pesan mak saya, jangan kedekut untuk tolong orang susah... hari ni hari mereka, satu hari hari kita..

Lastly saya doakan moga rakan2 saya yang dah berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat, moga ada rezeki untuk dapat anak tahun hadapan... Kalau yang nak tambah anak pun sama jugak.. moga termakbul impian... kalau rasa nak sama2 beranak dengan saya, tunggu tahun 2016 yer... muahahhah

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

Ulangtahun perkahwinan yang ke empat


Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulilllah... usia perkahwinan saya & my dear dah pun cecah 4 tahun... Wah, kejap je dah 4 tahun... Alhamdulillah jugak, kami dah dikurniakan 2 orang anak perempuan yang bijak pandai.. Alisha & Aqilah... Akhir tahun depan kene plan tambah anak ni.. bagi dapat baby boy plak.. hihii

Ucapan saya dalam hubungan kami takda lain melainkan moga ikatan perkahwinan kami ni akan kekal bahagia hingga ke jannah

BACA KISAH SAYA MACAMANA KENAL MY DEAR
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Blog IntaNBerliaN dah genap 2 tahun..!!

Bila dah nak masuk 3 series ni, makin pelupa lah saya ni... sampai terlupa yang blog saya semalam dah genap 2 tahun (03/02/2013).. hihii (^_^) Masih baru dalam arena blog.. Masih banyak lagi yang perlu saya belajar... Apa2 pun saya rasa sangat seronok berblog sebab dapat kenal ramai rakan2 blogger yang baik hati macam u all.. Yap, macam u all.. yang sedang baca entry saya ni.. (^_^) Alhamdulillah jugak, saya dapat coretkan segala perkembangan anak saya dalam blog IntaNBerliaN..

Alhamdulillah sepanjang tempoh 2 tahun, ada lah jugak perkembangan @ pencapaian blog saya ni.. (^_^)

Rezeki dengan exabytes, 3 kali kontrak berturut2 @ 9 bulan
Pernah dapat offer pergi event pengiklan tapi terpaksa tolak sebab jauh
Unique Visitors tertinggi 2344.. sekarang maintain dengan hampir 2k @ 1k++, setiap hari
Pernah dapat offer buat amal dengan kerjasama Kleenex tapi terlepas peluang sebab tak baca emel 


Jumlah pageviews setakat ni 473092


Ranking Alexa, Global 465807, Malaysia 3280

Jumlah entry : 1292
Jumlah komen : 37269
Jumlah Followers : 1810
Jumlah Buffered Earning @ CPUV : 66

Jika saya dah berhenti menulis blog.. harap2nya anak2 saya dapat sambung berblog di blog ni.. tapi time tu, cerita tentang cucu2 saya la pulak.. muahahhahha.. Ohya sayang2... saya owner blog IntaNBerliaN nak mintak maaf dengan u all andaikata sepanjang 2 tahun saya berblog ni, ada coretan2 saya yang mengguris hati u all tanpa saya sedari.. saya hanya manusia biasa yang tak terlepas dari melakukan kesilapan.. Jangan segan silu untuk menegur saya yer.. saya terbuka terima kritikan.. (",)

HAPPY ANNIVERSARY UNTUK BLOG IntaNBerliaN MOGA AKAN TERUS MAJU KEHADAPAN... (",)

Perubahan seratus peratus... (",)

Dah tengok kan perubahan blog saya ni.. hehhe... Perubahan 100% dari sebelum ni... (",) memang ini pun yang saya nak... takda langsung design yang lama.. perubahan 100 %... Untuk pengetahuan u all, perubahan wajah blog ni adalah HADIAH DARI SAYA UNTUK BLOG IntaNBerliaN SEMPENA ANNIVERSARY KEDUA YANG AKAN DISAMBUT PADA 03/02/2013 nanti... hihii.. Ohya, dah jadi kemestian untuk saya tiap2 tahun, hadiahkan baju baru untuk blog IntaNBerliaN... hehhe

Orang yang bertanggungjawab edit blog saya, siapa lagi kalau bukan si tukang edit yang menjadi favorite saya... SI BUDAK ECA... hahha Kali ni, ECA maybe mengalami tekanan yang sedikit hebat sebab kakak dia ni terlebih cerewet... muahhahah... Walaupun macam tu, ECA tetap melayan karenah saya.. hahha.... Hasilnya seperti yang u all tengok... 100% takda design asal... !! (^_^)


Tema blog ni tetap jugak berlian.. haruslah tema berlian kan.. dah nama pun blog IntaNBerliaN.. hihiii.. Tengoklah dekat header tu, anak saya siap baring atas berlian lagi... kayo tak kayo nya ibu alisha & aqilah ni... ahhahhahha


Ini pulak bahagian footer blog ni... ada gambar 2 orang anak saya... Hug & kiss dari 2 budak comel ni untuk u all sebab sudi baca cite dorang.. heheh


Ruang untuk si kotak jerit menetap... ada jugak gambar 2 anak dara yaang come lote... kekekke


Signature saya kali ni simple.. tapi saya sukerrr!! hehhe


Icon untuk newer, home & older... ada jugak berlian pink setiap satu (",)


Bahagian ni saya paling suker... cun..!!! berkerawang & ada berlian pink.. (",)


Ini banner... Wanita, resepi, review.. Gambar Alisha & Aqilah yang mewakili diri masing2.. menandakan yang blog ni, ada coretan tentang mereka berdua selain dari coretan pasal wanita, resepi & review... (",)

Ini pun saya suker.... Watermark ni, idea saya... saya yang suruh eca letak 2 helai baju gegirl.. satu besar satu kecik... sebagai tanda blog IntaNBerliaN adalah blog lebih kepada kisah 2 orang gegirl.. @ owner blog IntaNBerliaN ni mempunyai 2 orang anak perempuan... heheh


Ini gambar blog saya kalau dari komputer saya dengan saiz skrin 20 inci.. Kalau saiz kecik macam laptop saya tu, bahagian kanan & kiri, takda nampak gambar background pun... ahhahha.... Ohya, saya memang pilih background gelap sebab saya nak bagi body post nampak "timbul" ...

Secara keseluruhannya, saya berpuas hati dengan hasil kerja ECA yang tak pernah kecewakan saya & memahami citarasa saya.. hehhe.. U all pun kalau nak edit cun2..boleh pergi tempah dengan ECA.. dia pasti sudi melayan karenah u all.. hehheh.. Ohya, ECA ada sediakan macam2 pakej tau... Untuk pengetahuan u all, yang saya punya ni, dalam pakej yang MESRA SEO.. Actually, design yang sebelum ni pun memang dah setting untuk MESRA SEO.. hehhe.. Nak tengok pakej2... KLIK SINI... Apa2 pun, saya nak ucapkan TERIMA KASIH SANGAT2 DEKAT ECA... (",)


Menu lunch kami hari ni (^_^)

Hari ni sempena ulangtahun perkahwinan saya & my dear yang ke 3, saya masak nasi daging & desert... hihii.. Yang paling best tu, my dear cakap SEDAP.. muahahaha.. Haruslah saya perasankan diri sebab my dear ni, bukan jenis suka puji masakan saya.. hihii... Hari ni, kasih sayang saya melimpah ruah dalam masakan, tu yang sedap terlebih tu... hahahha


Inilah gambar nasi daging yang saya masak tu.. (",)


Ini pulak dalca, u all perasan tak saya ada letak kobis.. hahah.. Actually, sayur macam terung ke, kacang panjang ke, kacang bendi ke.. semuanya takda, yang ada lobak merah & kobis... hahhaha... So, macam biasalah, prinsip saya dalam memasak "TAK CUKUP BARANG, TAK SEMESTINYA MASAKAN TU TAK MENJADI"... so, saya letaklah kobis.. hihii..

Dalam dalca ni saya letak tulang2 ayam (bahagian yang kurang isi) + kobis + lobak merah + cili besar + tomato + ubi kentang + kacang dhal.. My dear cakap sedap..!!! So, nampak tak saya dah buktikan yang walaupun bahan tak cukup, masakan tetap akan menjadi.. janji kita harus kreatif... hihii (^_^)


Air asam untuk dicicah bersama2 daging... sedapnya... bau lagi dekat tangan... ahhahhahhah


Yang ni pulak desert... Jangan tanya saya nama dia apa, sebab saya main reka2 je.. janji boleh makan... hehhe.. Dalam ni cuma ada sagu + laici + air laici + susu cair.. Actually saya nak letak buah koktel.. tapi tu la, takda pulak kat umah ni.. tu yang letak buah laici... 

Tapi dalam kepala saya ni, saya nak buat, buah koktel + susu cair + perasa vanila + sagu yang dah dimasak.. kiranya, ambik pinggan, cedok sagu yang dah masak, lepas tu dicurahkan dengan buah koktel yang dah dicampur dengan susu cair + esen vanila... Inilah idea asal yang keluar dari kepala saya ni.. tapi tak dapat direalisasikan lah pulak... takpalah, next time (^_^)


Menu kami secara keseluruhannya tengahari tadi ... (",)



Ulangtahun Perkahwinan Kami Yang Ke 3 (^_^)

Hari ni 17/12/2012 genaplah perkahwinan saya & my dear berusia 3 tahun.. Masih baru lagi ni... Harap2 kami akan tabah hadapi segala dugaan mendatang.. 3 tahun yang pertama ni, alhamdulillah kami bahagia dengan dikurniakan 2 orang anak perempuan.. (",)

Normally, ulangtahun perkahwinan, kami akan keluar dinner dekat luar tapi hari ni memandangkan tahap kesihatan kami 3 beranak yang masih belum memuaskan, so, kami kenalah 'berkurung' dalam rumah.. hihiii... Tapi takpa, saya tetap akan masak sedap2 jugak untuk my dear balik lunch nanti..

Masakan hari ni, haruslah spesel sikit kan... saya nak masak nasi daging + dalca + air asam... (^_^).. hihii.. Sebenarnya tak spesel mana pun.. tapi dah nama pun masakan dari air tangan seorang isteri yang bernama noorzarina, haruslah sentiasa spesel sebabnya takda dijual di mana2 restoran.. muahhahha.. *tu diaaa ayat mengada2 dah keluar..



Di ulangtahun perkahwinan kami yang ke 3 ni, saya doakan semoga...

My Dear : Akan kekal menjadi seorang suami & abah yang bertanggungjawab

Saya : Akan jadi seorang isteri & ibu mithali.. yang sentiasa menggembirakan hati insan2 tersayang..

Alisha & Aqilah : Akan jadi anak yang solehah.. yang tak pernah lupa pengorbanan ibu bapanya dalam membesarkannya..

Kami : Moga kasih sayang antara kami 1 family akan kekal hingga ke syurga...


Letak gambar Alisha & Aqilah yang bertempek dengan bedak.. hehe.. Mereka lah penyambung kasih sayang kami suami isteri... (^_^)


ESOK ulangtahun perkahwinan kami yang kedua... (^_^)

Melangkah keluar dari masjid dengan status SUAMI & ISTERI (",)

Mood saya sangat2 HAPPY.. hihii.. Actually saya sendiri dah terlupa yang esok adalah ulangtahun perkahwinan kami.. cumanya tadi saya bukak FB & terbaca status kawan saya pasal anniversary dia... Tu yang saya cepat2 tengok kalendar.. Rupe2nya... Esok anniversary kami.... hihihiiii...

Saya bersyukur kepada Tuhan kerana memanjangkan jodoh kami sehingga ke hari ini & semoga jodoh kami akan berpanjangan hingga ke syurga.. InsyaAllah... Saya jugak bersyukur sangat2 sebab, walaupun baru 2 tahun berkahwin tapi telah 15 bulan bergelar seorang ibu...

Saya jugak bersyukur kerana dikurniakan suami yang memahami saya.. walaubagaimana pun tetap jugak ada sifat2 yang berlawanan antara kami.. tapi sifat2 tu lah yang melengkapkan hubungan kami.. (",)... Kalau ada diantara u all belum tahu, saya & my dear bercinta selepas kahwin.. sebab itu kami sentiasa di alam percintaan.. *Ayat poyo*.. hihii

Saya tak sempat nak taip panjang2 memandangkan saya "curi2" guna komputer ni sekejap sebab my dear masih lagi nak guna komputer ni... Semoga perkahwinan kami kekal hingga ke syurga & dikurniakan anak yang ramai.. muahhahah... 


"SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KITA YANG KEDUA YE SAYANG"... Saya sayang sama kamu...!!!!

P/s : InsyaAllah... bulan depan kami akan honeymoon kali kedua di tempat honeymoon kami yang 1st time dulu.. Alaa dekat Pulau Pangkor je pun.. hihii... Ulit Kenangan... tapi kali ni lebih istimewa sebab ada Alisha... muahahahha

ENTRY AUTO PUBLISH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...