Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Akikah Aqilah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Akikah Aqilah. Papar semua catatan

Saya ingin kurangkan waktu berblog

Malam ni saya rasa sedih.. bersalah.. menyesal.. macam2 ada... Sehingga membawa kepada perasaan ingin kurangkan aktiviti berblog.. Yap..Jika sebelum ni setiap hari saya mampu buat 3 or 4 entry sehari.. Tapi lepas ni, in shaa Allah saya akan kurangkannya menjadi 1 or 2 entry je sehari.. Kalau dah rasa terlebih free sampai tak tahu nak buat apa, mungkin ada banyak entry.. hihii.. Tapi rasanya tak kot... sebab saya dah mula pasang niat untuk fokus dekat anak2.. Harap2 niat baik saya ni di makbulkan Tuhan... (",)

Emmmm sebenarnya saya rasa sedih sangat... Hari ni, kami buat akikah aqilah, tapi bukan dekat rumah parent saya.. dekat rumah paklong saya, sebab cucu paklong saya pun nak akikah macam aqilah gak.. kiranya 2 orang sekaligus lah akikah kan...

Sepanjang majlis, saya banyak fokus dekat aqilah lah.. yela, nak jaga dia dekat rumah paklong saya.. sementara alisha pulak, dah jumpa sedara mara, main je lah kan.. Nak dijadikan cerita, ketika saya tengah makan malam sekejap tadi, saya tanya my dear alisha makan nasi tak siang tadi.. My dear cakap tak tahu, tapi dia takda bagi alisha nasi.. Tanya my mum pun, my mum cakap dia takda bagi alisha nasi, tanya adik saya, dia kata alisha taknak makan nasi tapi makan daging je... Ya Allah... betapa sedihnya hati saya time tu.. Yela, seharian tak makan nasi.. yang saya tengok, dia makan kek, buah rambutan.. kiranya benda2 merapulah dia makan dekat majlis tu kan...

Habis majlis, balik rumah, saya bagi alisha makan durian crepe yang sepupu saya bagi 2 ketoi.. setiap satu, saya bahagi kepada 2.. so, dapatlah separuh sorang.. saya, my dear, adik saya & alisha... bila alisha dah makan habis, dia mintak lagi.. saya cakap dah habis.. kesian alisha.. Ohya, time saya & my dear makan malam.. Lepas saya bagitahu alisha tak makan nasi & terus my dear cakap "Sebab tu lah alisha nak makan durian crepe.. dia lapar.. sepatutnya, durian crepe tu semua bagi dekat alisha.."... Ya Allah... sedihnya saya bila teringat anak saya lapar... & geram dekat diri sendiri, sebab saya makan nasi tapi anak.... alahaiiii...

Time kami makan malam, alisha dah tidur... kiranya lepas makan durian crepe.. alisha tengok TV dengan my dear & terus tertidur tanpa makan nasi... Lepas makan, saya masuk bilik, tengok muka anak2 yang tengah tidur ni... Ya Allah... hancur luluh rasa hati... sedihnya rasa... memang saya rasa bersalah sangat sebab siang tu ketika majlis berlangsung, saya boleh lupa nak bagi alisha makan.. alisha pulak takda nak ingat makan nasi sebab ramai kawan kan...

Maafkan ibu yer Alisha..!! Inilah kejadian yang buatkan saya rasa nak kurangkan aktiviti berblog... Saya tak tahu u all paham or dapat rasa tak apa yang saya cuba ceritakan ni.. Tapi apa2 pun saya nak mintak maaf andaikata lepas ni saya terjah rumah u all pun ambik masa yang berabad.. hehhe.. Rasanya sekarang ni pun memang saya dah ambik masa berabad untuk balas jejak u all.. Sorry sangat2 tau..

P/s : Renunglah wajah anak kita ketika mereka tengah tidur, kerana saat itu, mereka mampu mengubah kita untuk menjadi ibu yang lebih baik... In Shaa Allah (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...