Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label 1st coretan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 1st coretan. Papar semua catatan

Tindak balas apabila makan Pure Marine Collagen (PMC)

Dah gaya macam saya pulak yang jual PMC ni... asyik duk cite pasal PMC je.. hahah.. Sajalah nak share dengan u all.. mana tau kot2 u all pun nak beli & secara tak langsung, saya melariskan PMC mereka2 yang berniaga.. (^_^).. 

Saya nak bagitahu u all ni, antara tindak balas yang saya rasa masa mula2 makan PMC... kepala saya jadi pening tau.. lepas tu, tekak saya ni rasa loya.. time tu, sempat lagi dalam hati ni terdetik "Aku mengandung ke?".. ahhahah... Yela, rasa pening + loya tu, sebijik macam tanda2 ketika saya nak tahu saya pregnant kan Alisha & Aqilah.. (",).. Selain dari pening & loya, tiba2 dekat muka saya naik 2 bijik jerawat.. adehhh... dah lama takda jerawat, tiba2 naik.. tapi nasib sehari je.. keesokannya kecut.. hihi

Untuk pengetahuan u all, saya ada terbaca yang tindak balas ni adalah normal.. kiranya macam tindakbalas pemulihan la... adalah apa2 yang kita ada prob tu.. tu yang jadi camtu... So, kalau u all makan PMC tiba2 pening ke loya ke tumbuh jerawat ke.. teruskan je makan.. InsyaAllah lepas tu akan ok... Macam saya sendiri, saya pening + loya hanya 2 hari je.. pastu dah ok.. tapi ianya bergantung pada badan seseorang gak tau... ada orang yang lama & ada orang yang ok je, takda masalah pe2.. (",)

Saya saja nak bagitahu u all pasal tindak balas ni.. bukan apa, sebab saya ada terbaca komen kawan2 semasa saya blogwalking yang dorang guna PMC tiba2 jerawat naik tiba2 pening kepala, pastu mereka terus stop.. tu yang nak bagitahu u all yang saya pun rasa jugak apa yang mereka rasa (",) 


Jadual kat atas ni, saya copy dari blog MY SWEET BEAUTY SHOP.. Jadual ni menunjukkan kemungkinan yang menjadi punca tindak balas selepas makan PMC... 

Ohya, nak ingatkan u all, jika u all tergerak hati nak beli PMC & jika kesan dia lambat ke or tak jadi seperti yang saya cite kat u all tu.. jangan cakap saya tipu pulak tau.. hehhe.. Yela, sebab saya bukan makan PMC semata2... Risau gak saya, takut u all beria beli PMC tapi tak jadi seperti yang saya cite... (",) Nak cepat kesan, buat macam saya, makan PMC + dijadikan masker & makan vitamin C.. kalau 1000mg lagi bagus & sapu minyak zaitun di muka.. (",)

Saya nak ingatkan, saya bukan penjual PMC yer.. tapi saya just share dengan u all.. saya gembira, so, saya pun nak kongsi kegembiraan ni dengan u all.. Bolehlah suami2 kita pakat duk tengok kita je tak kelip2.. hehheh 

1st coretan..

Ni 1st coretan sy.. saje sk2 nk wat blog.. jus nak cite pasal life sy yg best ni..best ke..hihii.. Othr side, dpt ulit kenangan bla dah tua nanti, cewahh ulit kenangan..hahha..n leh la nanti ank cucu cicit sy bc.. :-) Sy ni dah kawen n dah ada anak sorg pun... girl, nama dia Nur alisha.. hsbd plak nama sukri.. kitaorg dah kawen stahun lebih... kawen2 je trus peknen, org tua2 kata buntig plamin..hehhe .. actually i2 yg sy n hsbd nak pun..Tips nk cepat dpt baby, sntiasa la kuarkan kat mulut kita tu yg kita nak "cpt2 dpt baby n kalu leh nk buntig plamin".. yap, i2 yg sy sntiasa ckp kat kwn2 dr sblm kawen lg... yela, stiap apa yg kua dr mulut kita tu kan 1 doa.. :-)

Nak cite sikit pasal sy n hsbd.. emmm sy nak pggl my hsbd, dear la.. manja sikit..hihii.. back 2 ms kitaorg mula2 kenal.. actually kitaorg ni kenal mlalui org tgh.. i still remember 1st msg from my dear pd 10/04/2009 kol 11:53am, u see sy masih ingat time dia..hahaha 26/04/2009 my dear gtau nak jupe pd 01/05/2009, so kitaorg pun jupe la, kira mcm blind date la, jus 30minit je jupe pun...hahha cam nk tsyum simpul lak tingat balik wink wink, after that my dear gtau nk jupe my paren lak 09/05/2009, pas jupe, everythg is ok.. 30/05/2009 family my dear dtg merisik, 19/07/2009 kitaorg bertunang.. i just follw the flow n sgalanya bjalan dgn lancar je...sampaila kitaorg kawen pd 17/12/2009.. 2 la yg dnamakan jodoh, 30minit je jupe n kenal trus mrncang utk kawen..kui kui kui..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...