Memuatkan ...

Ucapan untuk my dear (^_^)

Fájl:Happy Birthday!.png

Hari ni hari lahir my dear yang ke 29 tahun... Opsstttt kami berdua sebaya.. hihii.. TAPI saya lagi tua sebab lahir bulan 2.. muahhahah.. 

So, saya nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR dekat my dear.. 

"Semoga sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik untuk jaga isteri & anak2 awak yer.. (^_^).. Moga kasih sayang abang terhadap isteri & anak2 berpanjangan hingga ke syurga.." Isteri & anak2 abang sayangkan abang jugak.... (^_^)..


Cara saya merapatkan diri dengan kawan2 blogger.. (",)

Saya saja nak share dengan u all... antara cara2 saya berblog lah kononnya.. hihii.. Senang cakap, macam ni lah... kadang walaupun kita buat entry tapi kita tak blogwalking tapi UV kita tetap juga boleh maintain macam biasa... Yela, ada masa, macam saya ni haaa.. tengah2 sarat kadang2 dataang rasa malas la tak laratlah.. macam2 pesen lah.. Tapi alhamdulillah saya dapat maintainkan UV walaupun kadang2 tak sempat nak blogwalking...

Antara cara yang saya buat.. maksudnya dari awal2 dulu tau.. bukan sekarang baru buat tau.. (",) Setiap kali singgah blog kengkawan, rajin2kan diri komen.. macam saya, walaupun dia datang blog saya komen 1 entry je tapi saya pergi blog dia, komen 2 3 entry... Senang cakap, dalam hati jangan ada sikap "DIA KOMEN BLOG SAYA 1 ENTRY, SO, BUAT APA SAYA NAK KOMEN BLOG DIA BANYAK2 ENTRY.." (",)

Sama jugak, kalau orang yang datang komen blog saya walaupun hanya sekali, tapi saya pergi blog dia, FOLLOW + KOMEN 2 3 ENTRY DIA...

Lagi satu, kalau saya tak sempat balas jejak orang yang datang blog saya pada hari yang sama, saya akan pergi jugak walaupun lambat & saya akan KOMEN DARI ENTRY LAST SAYA BACA... WALAUPUN   DIA TAK KOMEN ENTRY SAYA DARI LAST YANG DIA BACA... Pendek kata jangan berkira... (",)

Selain tu, jika orang datang blog saya & tinggal komen tapi saya pergi blog dia, dia tak update pun lagi.. so, SAYA AKAN KOMEN BAGITAHU SAYA SINGGAH.. (",) At least owner blog tu tahu yang saya tetap balas kunjungan dia... (",)

Itulah antara cara saya berblog.. & ini jugaklah yang saya rasa macam mesra je dengan blogger2 lain... Walaupun saya tak sempat singgah blog mereka, tapi mereka tetap jugak singgah blog saya... (^_^)

P/s : Kita tak akan rugi jika kita berbuat baik..
P/s : Jangan risau jika sebelum kahwin tak pandai masak.. baca KISAH SAYA NI (^_^)


Air tangan seorang isteri... (^_^)

Actually sangat seronok jadi seorang suri rumah tangga... Hari2 boleh masak & hari2 jugak suami akan balik  rumah untuk makan makanan hasil tangan isteri kesayangan dia... hihihi.. Saya dalam kategori bertuah jugaklah sebab my dear jenis yang setiap kali lunch akan balik makan dekat rumah & jenis yang tak suka sangat makan dekat luar.. tapi sekali sekala pergi jugak keluar makan.. boring jugak saya, asyik makan masakan sendiri je.. hehehhe


Hari ni saya masak nasi ayam.. khas untuk my dear.. (",)


Sebelum pergi solat Jumaat kami dah makan.. hihii.. Maklumlah, hari ni my dear cuti... Yela, kami duk kat negeri Kedah la katakan... (",).. Beria tak ayam yang saya goreng ni.. siap letak hiasan salad.. poyo je gaya... hahhaha


Tomato yang jadi fav saya & timun fav alisha... 


Kuah sup, kuah kicap & sambal nasi ayam.. (",)


Inilah juadah kami hari ni... Siap je masak terus makan.. hehheh.. Air tangan seorang isteri @ seorang ibu, jika dimasak dengan penuh kasih sayang & penuh keikhlasan... pasti akan menjadi sedap.. walaupun hanya sekadar ikan goreng... (",).. Masakan isteri mampu menambat hati suami... hihii.. 

Moga air tangan saya sentiasa memikat 'perut' suami.. muahahah... Tiba2 rasa nak wish pulak.. "Dear, moga perkahwinan kita ni akan kekal hingga akhir hayat & semoga kasih sayang kita sekeluarga akan kekal hingga ke syurga..." (^_^)

UPDATE : RESEPI NASI AYAM

Ayam + air + 4 sekawan + halia + bawang besar + bawang putih + garam = REBUS

AYAM : Ambik ayam yang dah direbus digaul dengan kicap manis & perap lepas tu goreng... Ohya, lebihan kicap dalam hasil perapan ayam ni... boleh diambil jugak dijadikan kuah kicap.. macam dalam gambar tu yer (",)

SAMBAL NASI AYAM : Tomato + cili besar + cili padi + gula + air rebusan ayam = di kisar... lepas tu dimasak untuk jadi lebih pekat & lepas tu boleh dicampur dengan air limau nipis or kasturi

KUAH : Ambik air rebusan ayam tadi.. jika ada daun sup ke, bawang goreng ke, daun bawang ke.. boleh je tabur (",)

NASI AYAM : Beras yang dah dicuci + air rebusan ayam & masukkan sekali semua bahan yang masa rebus tadi... maksud saya, 4 sekawan, bawang & halia  + daun pandan + marjerin jika ada & sedikit pewarna kuning.... sikit je tau (^_^)

P/s : Saya akan jenguk u all slow2 yer... maklumlah my dear ada dekat rumah, so, terpaksa berkongsi broadband.. hihi



Rezeki Berblog.. (",)



Alhamdulillah... hari ni saya dapat lagi cashout Nuffnang untuk kali yang ke 5... Tapi jumlah dia takdalah banyak pun.. sekadar RM50.05 tapi dah tolak RM1, so, dapatlah RM49.05... hihi.. 2 bulan baru dapat RM50.. ni pun harapkan orang klik, earning dari BE tu sikit je lah.... BE dekat blog saya dah lama habis... tu yang saya terus cashout.. malas nak tunggu lama2... (",)

Simpan dalam bank boleh jugak membiak.. hehhe...  Lagipun duit income saya berblog ni, akan digunakan untuk anak2 saya... Dah nak bersalin ni, at least bolehlah topup apa yang patutkan... Lagipun, dah lama saya tak guna duit Nuffnang ni.. hanya cashout pertama & kedua je dah belanja.. yang lain tu saya simpan termasuklah cek dari Exabytes.. (",)

Apa2 pun, saya ucapkan TERIMAKASIH dekat u all yang sudi jenguk blog saya (^_^)



Kesian dekat Alisha & kesian jugak dekat ibu Alisha...

Bila saya bangun pagi ni, rasa sedih pulak tengok Alisha... Semalam Alisha menangis tau u all.. Camni cite dia.. Semalam saya memang dah mengantuk yang amat tapi macam biasalah, Alisha ni, kalau dia nampak saya baring atas katil, mulalah dia akan menangis suruh saya bangun.. tak bagi saya tidur.. Tapi saya buat tak tahu je.. terus je baring jugak sebab dalam hati tu rasa macam dah tekad nak baring jugak (selama ni say asyik tido sambil duduk sebab alisha tak bagi saya baring @ tido dulu jika dia tak tido lagi).. so, apa lagi, anak saya ni menangis tak hentilah.. hanya berhenti jika saya bangun.. Saya ni pulak, kadang baring kadang bangun.. so, alisha pun, kejap nangis kejap stop lah kan...

Sampai satu tahap, saya tekankan nada suara saya, suruh dia tidur... dalam esak tangis, dia baringlah sambil suruh saya usap2 mata dia, maybe gatal.. lepas tu dia nangis lagi suruh ambik bunjut minyak dia, nak sapu dekat badan dia.. So, saya cakap "Alisha pergi ambik sendiri".. Dalam menangis tu, dia pergilah ambik.. Tapi alahaiiii.. sedih saya tengok, tak sampai u all.. teruslah saya pergi ambik..

Lepas tu dia suruh pulak saya bukak lampu bilik.. saya buat tak tau.. tapi last2 saya pergi bukak jugak & saya terus tinggalkan dia dalam bilik sorang2 sementara saya ambik selimut ke bilik sebelah... Dari bilik sebelah tu, saya dengar alisha ni macam menahan diri dari menangis tau.... Sayunya hati saya... saya pun pergi intai dia.. dia tengah pegang minyak gamat sambil tunggu saya datang dekat dia...

Tapi saya buat tak endah walau dalam hati tu dah sedih amat dah... Tiba2 je, alisha menangis lagi & terus ke bilik sebelah yang ada saya tu, sambil berdiri depan pintu sambil menangis... saya panggil dia.. lepas tu dia suruh saya sapu minyak dekat dia.. Saya cakap dekat dia "Alisha dah besar... jangan suka menangis... Alisha kan anak yang baik"... Lepas tu Alisha jawab "A'aa"... Saya cakap lagi dekat Alisha suruh dia salam & kiss saya, kononnya sebagai tanda dia mintak maaflah kan... Lepas tu, saya kiss pipi Alisha.. & usap rambut dia, sambil saya cakap "Ibu sayang alisha..." Masa ni, airmata saya dah menitik... Alisha yang pada mulanya dah tak menagis, tapi bila saya cakap saya sayang dia.. terus dia menangis... tapi saya tahu, kali ni tangisan dia adalah tangisan sedih @ terharu... Last2 kami tertidur 2 beranak...

Naluri seorang ibu... emmmmmm sedih pulak ingat balik.... u all sambung sendirilah ayat ni.... (",)

UPDATE :

Ketika alisha datang ke bilik sebelah, dia bawak semua beg bunjut minyak dia + baju tidur yang dia bukak + air yang dia minum dalam botol.. sebab dia ingat saya nak tido bilik tu & tinggalkan dia tido bilik utama tanpa saya teman dia.... Alahaiiiii....


Kamu memang anak yang baik!! (^_^)

Sebelum ni, saya pernah bagitahu u all yang alisha ni suka sangat makan telur rebus kan.. telur putih je la.. kuning tak makan.. hihi.. So, semalam ketika alisha tengah tidur, saya rebuslah 3 bijik telur untuk alisha... Macam biasa, lepas rebus saya akan letak atas sinki bagi dia sejuk dulu..

Bila alisha terjaga dia nampak telur & terus ambik telur tu bagi saya suruh kupas kulit... Dah habis sebijik, sebijik lagi dia makan... Sampai telur yang ke 3, dia ambik & kupas sendiri hokay!!.. terkejut saya sekejap.. yela, saya tak pernah ajar & tak pernah tahu yang alisha pandai kupas kulit telur... Alahaiii sayang... (",)

Yang buat saya rasa sweet sangat, lepas alisha kupas kulit telur tu, dia bagi saya telur tu, saya ingatkan dia suruh buang telur kuning & bagi dia telur putih je.. Tapi saya silap... Alisha cakap "Takmo".. Lepas tu dia cakap "Makan.." sambil tunjuk ke arah mulut saya... Maksudnya, dia kupaskan kulit telur tu untuk saya, bukannya untuk dia... Ololoooo sweetnya kamu ni sayang.. (",)

Agaknya dia terpikir, Ibu dia dah kupaskan 2 bijik telur untuk dia, tapi ibu dia tak makan pun.. so, dia baik hati, kupaskan untuk saya & bagi saya makan... (^_^) Ibu sayang kamu alisha..!! Kamu memang anak yang baik.. (",)

P/s : Masih menanti detail lagi seorang pemenang untuk Mini Giveaway #7

P/s : Jantina "TUTTT" yang doc maksudkan & yang saya maksudkan adalah berlainan jantina


Jantina adik Alisha...

Ramai yang duk meneka2 & bertanya pasal jantina adik alisha.. hihii..  So, entry ni saya buat untuk bagitahu u all jantina adik alisha.. (",) Tapi sebelum tu, baca perbualan antara saya & doktor ketika doktor scan yer... (",)

Scan yang pertama

Doc : Kedudukan baby ok... uri dah ada dia atas.. kepala pun dah berada di laluannya..
Saya : Dah enggaged ke doktor..
Doc : Belum lagi, masih awal lagi..
Saya : Ok.. emmm doktor, boleh nampak jantina baby ke?
Doc : Baby ni aktif sangat.. susah nak fokus dekat bawah..
Saya : .....
Doc : Awak tengok ni, yang ni kiri kanan peha baby.. kalau tengok dari gambar ni, baby nampak macam baby "TUTTT".. tapi jangan percaya sangat.. sebab ni hanya scan.. takut tersalah... apa2 pun, tunggu lahir nanti..
Saya : Ok..

Scan yang kedua 

Doc : Baby dah masuk laluan yang betul tapi belum enggaged
Saya : Air ketuban ok ke doc
Doc : Air ketuban ok.. semua ok.. takda masalah..
Saya : Ok..
Doc : Awak tengok ni.. yang ni jantung baby tengah berdenyut2..
Saya : (Sungguh seronok tengok jantung baby yang gerak2 tu).. (",).. Ohya, doc, boleh tengok jantina baby ke?
Doc : Jantina baby tak nampaklah sebab kabur... saya pun tak berani nak cakap..

Hasil scan yang pertama & yang kedua, 2 2 orang doktor tak dapat yakinkan saya.. semuanya takut tersalah... berbanding dengan alisha dulu, doktor tu cakap dengan confidentnya "GIRL".. Kesimpulannya, marilah kita sama2 berteka-teki lagi sehingga adik alisha lahir lagi 39 HARI.. hihi.. Ohya, saya scan ni dekat klinik ibu & anak tau.. sambil2 doctor tengok perkembangan baby, sambil2 tu saya tanya jantina.. hihi

Tapi kan u all, secara peribadinya, naluri saya ni kuat mengatakan yang jantina anak saya ni adalah "TUTTT".. tapi tu la, hanya sekadar naluri seorang ibu... yang betoi2 keluar nanti saya pun tak pasti.. Emmm saya tak bagitahu sape2 pun apa jantina yang saya rasa termasuklah my dear.. bukan apa, takut tersalah.. & di samping tu, saya sendiri nak tengok, adakah naluri seorang ibu tu tentang jantina kandungannya boleh betul atau sebaliknya...

Apa2 pun, u all doakan moga saya & baby selamat yer.. moga baby saya lahir dalam keadaan sihat & cukup sifat.. Seperti kita semua ibu2 ni harapkan untuk kandungan masing2.. (",)


Pemenang baru untuk Mini Giveaway #7

Saya dah bagi tempoh sehingga pukul 12 tengah malam semalam.. tapi saya tak dapat lagi detail untuk 2 orang lagi kawan alisha.. Nampaknya, kawan alisha tu takda rezeki nak dapat hadiah dari Alisha.. So, pukul 6 lebih pagi tadi, Alisha dah buat 2 lagi cabutan... Pemenang yang baru adalah...

14. Muhammad Firas
88. Izz Fathul Ammar

Seperti biasa, saya bagi tempoh sehingga pukul 12 tengah malam ni.. jika tak dapat detail jugak, esok saya akan keluarkan nama pemenang yang baru... (^_^)

P/s : Hari ni baru saya balas jejak yer.. malam semalam tak sempat habis.. dah mengantuk.. hihi


Pengiklanan di blog IntaNBerliaN

Entry ni saya tulis untuk rujukan saya & mereka2 @ Blogshop yang sudi letak iklan di blog saya di masa akan datang (",)

Saya ada sediakan ruang iklan di bawah header & sidebar blog saya...

Saiz Banner : 125 x 125
Sewa bulanan : RM 5 tak kira di sidebar or bawah header
Bayaran : Dalam tempoh seminggu selepas saya tempek banner u all dekat blog saya.. dengan kata lain, tempek banner dulu, bayar kemudian.. hihi

Jika ingin saya buat entry untuk review produk or blogshop u all pun boleh.. Ohya, kalau u all nak buat entry review sendiri tapi nak post di blog saya pun boleh.. Bayaran kita boleh bincang yer..  (^_^)

Cara Bayaran : Bank in ke dalam akaun Maybank.. Saya guna bil so tak boleh la nak buat bayaran cara topup.. (^_^).. No akaun, saya bagitahu kemudian... (",)

Cara Contact Saya : 
Emel : zarina_naniey@yahoo.com.my
Facebook : zarina tazari

BAWAH HEADER

http://www.jubahgorgeous.com/   Start 08/02/2012 Last 08/02/2014 DONE PAYMENT RM 60
  
http://mimialya.blogspot.com   Start 01/07/2013 Last 31/12/2013 DONE PAYMENT RM 30

http://momsolutionstore.com/  Start 27/06/2013 Last 27/12/2013  DONE PAYMENT RM 30
  
http://nourain-ruzalila.blogspot.com/ Start 25/12/2013 Last 25/03/2013  Payment?

http://naylishaboutique.blogspot.com/ Start 25/12/2013 Last   Payment?

SIDEBAR



 P/s : U all boleh inform saya berapa bulan u all nak letak banner di blog saya.. samada sebulan or dua bulan sekaligus or apa2 je... (^_^)


Checkup 34 minggu.. Nak kena check tekanan darah lagi.. adehhh..

Semalam saya pergi checkup untuk 34 minggu.. Ohya, actually sekarang ni saya dah start checkup 2 minggu sekali.. So, hari ni saya nak update yang saya pergi checkup masa 32 minggu & 34 minggu... Senang bila catat kat sini.. untuk anak2 akan datang boleh buat rujukan.. (",)

 32 MINGGU

Berat saya dah ok.. Naik sekilo je dalam tempoh 2 minggu... hihi.. Takda selera makanlah konon.. sebab doktor suruh pergi check tekanan darah selang sehari... Berat time ni, 56KG..

 34 MINGGU

HB saya 13.. Alhamdulillah makin naik.. minum habbataus sauda lah katakan... hihi

Hasil scan semalam pun semuanya ok.. air ketuban ok.. Baby ok.. tak songsang.. Tak sabar nak tengok baby.. semalam doktor tunjuk jantung baby yang tengah berdenyut... (",).. Ohya, di usia 34 minggu, berat baby 2.313KG..

Haaa ni yang tak best... berat saya naik 2.5KG dalam tempoh 2 minggu..!! Adehhhh... Tak pasal2 kene ambik tekanan darah macam sebelum ni lagi,... alahaiiii... tapi doktor bagitahu suruh ambik, 4 kali dalam tempoh 2 minggu... Kalau sebelum ni, ambik tekanan darah sebab naik 4KG dalam tempoh sebulan, kali ni lagi hebat, 2.5KG dalam tempoh 2 minggu... Berat saya sekarang 58.5KG

Nampaknya saya kena belajar control makan ni... adehhh... masa alisha dulu, takda selera sebab ada alahan... tapi adik alisha ni, takda alahan.. tu yang selera tak hengat donia.... 

P/s : Saya akan balas jejak u all slow2 yer... 

P/s : Masih ada yang belum bagi detail bagi pemenang Mini Giveaway #7


Perkembangan pembelajaran Alisha yang terkini (",)

Terus terang cakaplah.. saya bukan jenis seorang ibu yang rajin sangat nak mengajar alisha membaca.. bukak buku ajar ABC 123.. Tapi tak bermakna tak ajar langsung cuma kurang.. sementelah alisha sendiri pun tak pandai cakap lagi.. bahasa German tetap menjadi bahasa rasmi.. muahhahah.. TAPI, alisha seorang yang sangat2 sukakan buku.. setiap hari dia akan ambik buku & pen.. so, bermulalah aktiviti menyonteng sambil membelek2.. hihii.. Takpala, at least saya tahu, sedikit sebanyak, aktiviti tu menambahkan ilmu dia jugak (",)

Saya ni sebenarnya lebih suka mengajar alisha apa yang ada di sekeliling.. saya bagi dia guna barangan kaca, saya bagi dia mengacau makanan ketika sedang masak atas dapur & lain2... Senang cakap, saya suka mengajar sesuatu yang buat otak dia berpikir... (",) Ohya, kadang2 apa je yang saya ajar or bagi keizinan bukanlah sebab saya yang nak ajar benda tu tapi alisha yang jenis nak buat so, saya pulak jenis ibu yang tak suka nak sekat2 perkembangan anak, so, saya bagi je lah... (^_^)

Yang terbaru, semalam, saya dah izinkan dia guna gunting... sebelum ni, ketika umur dia belum lagi 2 tahun, dia memang ada je nak main2 gunting tu tapi saya bagitahu "Tak boleh sebab gunting tu bahaya, nanti terkena tangan luka..".. so, dia tak main lah kan.. tiap2 bulan, dia asyik tengok saya guna gunting tu je... saya tahu, dia berminat nak buat apa yang saya buat tapi dia tahan je sebab ibu dia tak bagi.. hehhehe


Sampailah semalam, selepas saya dah siap buat semua nombor cabutan bertuah untuk Mini Giveaway #7, Alisha cepat2 ambik gunting tu.. saya yang ada dekat sebelah ni, tengok je gelagat dia.. kali ni saya tak melarang.. lagipun alisha dah berumur 2 tahun & dia pulak kadang2 nampak matang.. tu yang saya bagi tu... (",)

Surprise hokay..!! tanpa saya ajar, dia tahu guna gunting tu macamana... dia pegang kertas di bahagian hujung & dia gunting kertas yang bahagian yang jauh dari jari dia tu.. so, takdalah tergunting jari dia kan... Good girl!! (^_^) 


Lepas dah gunting, dia letak hasil guntingan dia tu atas cpu... hihi


Cuba u all tengok gambar atas ni... tengok kertas yang paling kecik.. see.. betapa keciknya kertas yang alisha mampu gunting.. hehehhe

Ohya, tengah2 alisha gunting tu kan, saya bangun jap pergi dekat meja.. alisha ni pulak datang dekat saya sambil pegang tangan & cakap "Aduh.. aduh"... saya pun tanya alisha.. "kenapa jari alisha, terkena gunting ker?".. Saya tengok takda apa2 pun yang berlaku dekat jari dia tu... sekali alisha boleh tersenyum.... hahahhah... adehhhhhh..  Alisha berlakon... kenakan ibu dia... hihii.. Ni mesti dia nak bagitahu yang dia dah pandai guna gunting... tak luka pun jari dia seperti yang ibu dia ni duk cakap2 sebelum2 ni... hehehheh

INGAT.. WALAU APAPUN KITA MENGAJAR ANAK, MESTILAH SENTIASA DI BAWAH PEMANTAUAN..

P/s : BE ke 21 (RB Veet Off 1) & 22 (Libresse Barometer) telah singgah di Blog IntaNBerliaN GA & Contest... (dah sah2 takkan sampai RM1.. hihii)


Pemenang Mini Giveaway #7

Semalam kan, tanpa disuruh2, saya dah siap je masukkan ke dalam bekas nombor cabutan bertuah untuk peserta Mini Giveaway #7.. Si alisha ni laju je nak cabut undi, sanggup berhenti main & terus cabut undi.. hehhe.. Tak perlu diajar, dia tau je nak kene ambik satu2.. hahhaha... Bagus kakak alisha ni.. tiap2 bulan, tu lah kerja dia, mestilah dia dah jadi pakar kan.. muahahhah

So, tak mau lengah2 masa lagi.. saya terus umum pemenang yer... (",)

52. Muhammad Haikal Danial 
9. Nur Alya Afiqah
48. Qaliff Naufal.
34. Nuralya Atiqah

Saya ucapkan TAHNIAH pada pemenang... Ibu2 or mak saudara kepada pemenang, sila bagi alamat & nama u all dekat kotak komen ni yer... Jangan lupa bagitahu umur anak or anak saudara u all tu (",)

Ohya, baju T-shirt tu, ada 2 helai saiz 3T & 2 helai saiz 4T.. So, kepada 4 pemenang tersebut, 2 orang yang paling muda, saya akan bagi saiz 3T & saiz 4T untuk pemenang yang 2 orang lagi... (",)

JIKA IBU2 OR MAK SAUDARA PEMENANG TIDAK BAGI DETAIL DEKAT SAYA SEHINGGA JAM 12 TENGAH MALAM NI (26/09/12), ESOK SAYA AKAN KELUARKAN NAMA PEMENANG YANG BARU..

P/s : Sorry tak dapat balas jejak u all semalam.. lepas balik dari Klinik, hujan je memanjang.. so, broadband saya buat hal..


Senarai nama peserta Mini Giveaway #7

Sila semak nama anak or anak saudara u all ada tak ye.. Saya bagi tempoh hingga pukul 7 malam ni je.. Jika takda apa2 bantahan, malam ni alisha akan cabut undi & esok pagi saya akan umum pemenang.. so, alert dengan entry pengumuman pemenang tu yer... Takut nanti alisha akan buat cabutan lagi sekali... heheh

Sal ya
1. Nur Ismahani Alya
2. Nur Anis Insyirah
3. Muhammad Izz Azfar

Nur Mujahidah Ismail
4. Dzul

Ieyda
5. Adam Irfan
6. Aleesya Imani

Fieda
7. Humaira Iman

Cik Bubble a.k.a Yoes
8. Aqiel Najwan

Kak Tini (Umialya)
9. Nur Alya Afiqah

Ummu Muhammad
10. Muhammad

Mummy_ayu
11. Iris Nur Delisha

Mama Aryan
12. Adam aryan 
13. Adrien aryan

Myra Jay
14. Muhammad Firas
15. Muhammad Ilhan

Akilla Ibrahim
16. Tuah Eid Fahri

Aku Eryati
17. Dania Eryati 
18. Danish Rhamizan

NoEn
19. Alya Adriana

Dak-Eiza
20. Afiya Intisyar 
21. Nurshadrina 
22. Muhammad Shabil 

Masya
23. Muhammad Amir Hazim

Mama Adam
24. Adam 

Tihara
25. Ammar Rizky

Salmi Khairil
26. Haiman Akmal 
27. Muhammad Ashraf Najmi
28. Noornizamizan

Azi
29. Aizara Nur Sofea
30. Muhammad Amrullah Hakeem

Syiela
31. Muhammad Darwisy Iqbal

MaZaRa
32. NurZara Rania Amanina

Ayut
33. Adam Fahim

Shura Shushi
34. Nuralya Atiqah
35. Aqil Asyraf

Bazilah (^0^)
36. Nur Qaireen Zuyyin

Lizz
37. Qaysara zulfaa ezzehra

Nenot
38. Muhammad Dasuki 
39. Syafia Umairah
40. Muhammmad Syahmi

41. Muhammad Aiman Afifi
42. Muhammad Hijjaz
43. Sumayyah

44. Putri Nur Fatin Sabriena  
45. Putra Muhd Saiful Zahrien  


46. Muhammad Naufal Khalish

47. Nurul Hasanah

Salmiza
48. Qaliff Naufal

NugRuL SakuRa
49. Aizul Putra Anuar 
50. Mohamad Qhazeem 

Azizah :)
51. Nur Alia Safia
52. Muhammad Haikal Danial 

9n0L4
53. Muhammad Nabhan Fahimi
54. Wan Affan 

Haryati Faizal

55.  Muhammad Fawwaz Firdaus

Mrs Velentine
56. Mohamad Haikal Faiz
57. Ayu Syamirah(5thn)
58. Wani Syazwana


iWani'S
59. Shahrul Ridhuan 
60. Shahrul Naim 
61. Shahrul Mubarak 
62. Shahrul Akhiar 
63. Nur Aini Masykura

64. Nur Aina Farisya 
65. Che Aina Maisarah 
66. Muhammad Danish Haiqal 
67. Nur Annisa Elena

68.  Qahirah

69. Nur Rania Husna

Shahida 
70. Muhammad Amirul Darwisy

 ShimaSalleh
71. Mohamad Aqil Johari

QA's ~ mamapapa
72. Qisztina Araeisya 
73. Amsyar Hafiz 
74. Zhariff Izzat

Nora Karim
75. Alisya Farha

Nanakimie
76. Nuril Azim
77. Nuril Aufi
78. Nuril Aisy

79.  Muhammad Adam Yusuff 


LYAfrina
80. Nur Fasya Afrina

Deno
81.  Adam Khaleef 

Azatiesayang
82. Muhamad Aqmar Harraz
83. Nur Affrienna Hasya
84. Izham Zafran Naqeem
85. Izham Naufal Syazmeer
86. Khasif Damia
87. Amsyar safiey 

C'Jai
88. Izz Fathul Ammar

Teratak Hati
89. Muhammad Syafiq Hakim


P/s : Kenapa tak boleh preview entry sebelum publish yer... U all ada masalah ni tak?



Saya dikerjakan oleh Alisha?...

Saya pernah cerita dekat u all yang alisha ni memang suka sapu losyen dekat badan saya kan.. Yela, selalu saya duk sapu dekat dia, so, dialah pulak yang sapu dekat saya kan.. hihii.. Sekarang ni bukan setakat nak sapu losyen yer.. Tapi sapu bedak pun dia buat.. sapu minyak pun dia buat.. sikat rambut pun dia buat...  adehhhh

Macam semalam, saya dah mengantuk yang amat dah, tapi si alisha ni tak mengantuk lagi.. macam biasalah, selagi dia tak tidur, selagi tu dia takkan bagi saya baring.. So, saya layanlah alisha sambil mata terpejam.. hihii... Si alisha ni pergi ambik bedak dalam beg bunjut dia tu lepas tu sapu dekat muka saya.. bukan sapu cantik2 pun u all.. sapu bertempek, putih melepak.. lepas tu dia boleh pulak cantik "Cantik...".. hahahhahha

Lepas dia dah puas tempek bedak dekat muka saya, dia ambik pulak minyak rambut dia & sikat.. lepas tu sapu minyak tu dekat rambut saya sambil sikat2 rambut saya... hihi.. Bukannya sikat bagi cantik pun u all.. tapi sikat bagi jadi rambut saya ni lagi berserabai... hahhah

Dah puas sikat rambut saya, dia sapu minyak pulak dekat belakang badan saya ni haa.. adehhh... U all bayanglah, saya ni layankan dia buat apa je dekat saya tapi sebenarnya mata saya terpejam.. hihi.. Ngantuk tau... Dah settle semua tu, Dia datang dekat saya kiss pipi saya.. Alahaiii... Sweetnya kamu ni sayang... (^_^) Actually, kami 3 beranak memang dah jadikan amalan, sebelum tidur, kiss pipi antara satu sama lain baru tidur.... (",)

Lepas dia dah kiss saya, dia baring & ambik minyak yu yi, suruh saya pulak sapu dekat dia... hahahhaha.. Ada udang di sebalik mee rupenya.. hihii.. Opsttt takdalah, sebenarnya memang setiap malam saya akan sapu minyak dekat dia pun.. tu yang dia suruh, sebab dia dah tau apa yang ibu dia akan buat sebelum dia tido.. hehehhe

P/s : Saya akan pergi Klinik Ibu & Anak, so, jejak u all saya balas lambat sikit yer.. (",)


Malam pun nak bergaya??

Kalau semalam saya cerita pasal alisha yang main dekat taman permainan pun nak guna spek mata itam.. hari ni nak cerita pulak pasal cerita alisha di malam hari dekat rumah pulak.. hiihii.. Kejadian ni berlaku 2 hari lepas...


Tengah2 saya duk mengadap komputer, si alisha ni pergi masuk bilik & ambik baju dia sambil bagitahu saya nak pakai baju tu.. Baju tidur yang dia tengah guna tu, dia suruh bukak.. adehhh..


Tengoklah ni, baju apa yang anak saya nak pakai di malam hari... amboiiii bukan main lagi nak bergaya walaupun dah nak tido... hihii... Yang bagus tu, dia tahu pulak pergi cari baju tu satu set.. kot la ingatkan dia nak ambik baju lain ke, skirt lain ke.. tapi tidak sama sekali... hihiii

Ohya, saya rasa kan, alisha ni dah makin berat la... Sebabnya, baju warna putih yang bahagian dalam tu, masa beli bulan pose hari tu, macam besar sikit.. tali siap menggelebeh.. tapi sekarang dah ngam2 pulak.. hihii.. Nampak sangat ikut jejak langkah ibu dia yang makin mem'berat' bagaikan juara ni... hehhe

P/s : BE ke 19 (Dutch Lady Activgold) & 20 (RB Veet it Off 2) telah singgah di Blog IntaNBerliaN GA & Contest


Perut ooo perut... (^_^)

Hari ni tiba2 nak update pasal perut saya yang ada baby ni haa... hiiihiii... Lagi 4 hari genaplah 35 minggu.. Perut saya dah makin besar hokay!!.. U all bayanglah, sampai baju saya dah banyak yang tak muat!!.. padahal, kalau dipikir secara logik, apa baju yang ada sekarang, baju tu jugaklah yang ada @ saya guna time pregnantkan alisha.. tapi time tu, takda pulak masalah tak muat.. Untuk pengetahuan u all, ketika saya pregnant kan alisha, hanya sehelai je baju mengandung yang saya beli.. tu pun sebab teringin sangat nak guna.. selebihnya, saya hanya guna baju kurung & baju t-shirt...


Gambar 34 minggu.. Abaikan mata saya yang terpejam + muka yang tak semegah tu yer... hihii

Tapi sekarang baju t-shirt saya & baju kurung kebanyakannya dah jadi ketat... saya pelik gak ni.. adakah perut saya ni memboyot ke depan, tu yang jadi sendat.. ke macamana.. padahal selama ni orang duk cakap perut saya kecik.. sekarang tu diaa... hambik... baju duk ulang pakai yang tu je... muahahahhah

Lagi satu kan u all, perut saya ni dah nampak urat2 halus yang warna hijau tu.. alahaiiii... walhal saya ni bukannya cerah pun.. nampak urat la pulak... takleh belek lama2 takut.. hihii... Tapi nasib jugak, setakat ni perut saya belum nampak merekah lagi... tapi ni baru 35 minggu, lagi 5 minggu nak bersalin, tak taulah jadi camna kan.. (",)

P/s : Nanti saya story dekat u all pasal perbezaan berat badan saya ketika pregnantkan alisha & 2nd baby.. 

p/s : Esok nak pergi checkup, kalau baru ni, saya kene ambik tekanan darah selang sehari, kali ni tak tau apa pulak.. alahaiii.. berat ooo berat.... macamana nak control makan ni...


Bergaya itu wajib walau di mana sahaja.. (^_^)

Alisha kan dah makin besar & dah suka nak cantik2.. Baru ni kami pergi Pantai Merdeka, Alisha gerak dulu dengan abah dia ke tempat mainan, saya pulak singgah beli rojak buah jap... Sekali, bila saya pergi dekat Alisha & abah dia... Tu diaaa... anak saya tak bukak spek mata dia tu yer.... main papan gelongsor dengan berspek mata hitam... hahahhah


Budak2 lain takda pun nak berspek mata itam ni, si alisha je yang pakai sorang2... hihii... 


Tapi memang alisha selalu guna spek mata pun time dalam kereta, lebih2 lagi bila tengok abah dia guna.. cumanya saya ingat time nak main, dia akan bukaklah spek tu, upenya tak... heheheh


Kadang2 saya sendiri suka tengok budak2 yang suka bergaya ni... (^_^)


Main jongkang jongket sambil my dear pegang alisha... (",)


Tempek sekeping gambar alisha & acu dia @ my sis... suka tengok gambar ni.. sebab alisha senyum lain dari gambar2 yang biasa saya snap.. hehhe


Mini Giveaway #7 : Jika u all ada anak or anak saudara, meh komen entry ni sebelum pukul 12 tengah malam (24/09/2012)

Pejam celik pejam celik.. dah masuk Mini Giveaway yang ke 7.. dengan kata lain, dah 7 bulan jugaklah saya dah anjurkan Mini Giveaway ni (",).. 

Seperti yang saya janjikan bulan lepas, Mini Giveaway pada bulan ni, terbuka untuk u all bagi nama anak u all or anak saudara u all.. Yela, Mini Giveaway #6 bulan lepas, hanya untuk anak sendiri je kan... so, untuk Mini Giveaway ni, saya akan tunaikan janji saya... (^_^)

HADIAH UNTUK MINI GIVEAWAY #7 ADALAH BAJU T-SHIRT UNTUK KANAK2 YANG BERSAIZ 3T & 4T


Cara nak join sangat mudah... 

1) Senaraikan nama anak or anak saudara u all yang u all agak2 boleh muat dengan baju bersaiz 3T & 4T... maksud saya, janganlah u all bagi nama anak or anak saudara u all yang berumur 20 tahun, dah sah2 la tak muat kan... hihii.. Kalau umur setahun tu no hal la.. yela, dah muat nanti baru lah pakai kan.. (",).. OHYA, UNTUK YANG BERSTATUS IBU, BAGI NAMA ANAK SENDIRI, KALAU YANG BELUM BERGELAR IBU, BAGI NAMA ANAK SAUDARA... TERPULANG DEKAT U ALL BERAPA NAMA PUN U ALL NAK BAGI.. (",)

2) Komen entry ni SEBELUM PUKUL 12 TENGAH MALAM INI (24/09/2012)

3) Esok (25/09/2012) saya akan keluarkan senarai nama anak2 u all.. 

4) Lusa (26/09/2012) saya akan keluarkan senarai pemenang...

5) JIKA HARI RABU (26/09/2012) SEHINGGA PUKUL 12 TENGAH MALAM, PEMENANG TIDAK MELAPORKAN DIRI, SAYA AKAN SURUH ALISHA CABUT UNDI LAGI.. (^_^)

6) HARAP U ALL ALERT DENGAN TARIKH LIST NAMA DIKELUARKAN + TARIKH PENGUMUMAN PEMENANG

4 ORANG PEMENANG YANG ALISHA CARI.. (^_^)

P/s : BE ke 18 ( Sunsilk Sleek ) telah singgah di Blog GA 

Keychain & Kad Raya.. (",)

Hari nak update hadiah yang saya terima baru2 ni.. Hadiah keychain daripada Jemari Suri & Kad raya dari PinkUmmi.. (",)


Saya dapat keychain dari Jemari Suri sebab saya antara top komentar dekat blog dia... Selain dari keychain, JS jugak ada bagi duit RM1 untuk disimpan sebagai kenangan... Memang dapat je hadiah ni, saya terus je simpan duit tu.. yang jadi masalahnya, saya dah lupa duit tu dekat mana saya simpan... adehhh... betoi2 simpan saya ni... 


Yang ni pulak, kad raya dari PU.. saya terima hari Isnin baru ni... Ni kira kad raya terakhirlah yang saya dapat untuk tahun ni... (",) Apa2 pun thanks yer untuk JS & PU... (",) 


Masih lagi ada rezeki dengan exabytes (^_^)

Alhamdulillah.. syukur pada Tuhan.. Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang saya dapat kontrak 3 bulan dengan exabytes kan.. kiranya, saya akan tempek iklan exabytes yang dekat bawah header saya tu selama 3 bulan lah... dengan bayaran RM45 untuk 3 bulan..

So, kontrak tu akan berakhir bulan ni.. Saya dah apply untuk renew contract lagi 3 bulan.. Alhamdulillah, saya dapat sambung... (",) Tapi kali ni, untuk 3 bulan, saya dapat RM50.. kiranya ada pertambahan RM5 lah dari sebelum ni... (",) Kalau sebelum ni, saya apply dengan UV 400++ sehari, kali ni, saya apply dengan UV 500++ sehari...

Ohya, Kalau ikutkan syarat dekat Exabytes tu, kita kena hantar print screen UV untuk tempoh sebulan, tapi saya hantar untuk tempoh seminggu je pun.. hihi Exabytes accept kira ok la kan.. (",) Jangan risau, status GLITTERATI kita dekat Nuffnang tu takkan terjejas..

Saya ni sajalah u all... cari income sikit2 untuk anak2 saya.. mana tahu kot2 sesak2 sangat nanti nak beli barang anak tak cukup duit, ada jugak duit boleh tampung.. hihii.. Alhamdulillah, duit yang saya terima hasil berblog selama ni, tak pernah saya guna untuk diri sendiri.. semuanya untuk alisha & adik2nya.. Cek Nuffnang yang pertama, saya belikan dia laptop mainan, cek yang kedua, saya beli basikal.. cek Nuffnang yang ke 3 & yang ke 4 + cek exabytes, saya belum guna lagi.. semuanya saya simpan dalam bank.. at least adalah simpanan untuk anak2 saya kan.. (",)

JIKA U ALL NAK APPLY JUGAK EXABYTES + NAK TENGOK SYARAT2NYA, KLIK SINI TAU (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...