Memuatkan ...

Aksi Alisha apabila first time diberi minum susu formula..

Seperti yang saya bagitahu dekat entry sebelum ni... semalam, saya dah pun beli susu Anmum untuk Alisha kan... so, semalam adalah secara rasminya (29/03/2012), Alisha telah mula merasai susu formula.. Mula2 sekali, saya nak cakap "Alisha.. kamu anak yang sangat2 baik.. kamu betoi2 memahami situasi ibu.. walaupun ibu dalam kesedihan tapi kamu mampu merawatnya dengan telatah kamu yang comel itu".. 

Sungguh saya rasa Alisha ni mempunyai instinct yang kuat nak jadi kakak.. Kalau sebelum ni, saya ada bagitahu u all apa perubahan Alisha @ persediaan alisha untuk bergelar kakak.. Sekarang ni dalam bab susu pulak... Alisha betoi2 buat saya rasa macam terharu sangat dengan dia.. seolah2 dia sanggup berkorban apa sahaja untuk kebaikan ibu & adik dia... Jom layan gambar di bawah, untuk u all dapatkan jawapan kenapa saya berkata sedemikian... (",)


Semalam, lepas je balik dari Tesco.. saya buat air untuk saya @ untuk ibu mengandung  mamil mama tu.. tapi alih2 alisha pun sibuk nak minum jugak..hihii


So, my dear suruh saya buatkan susu anmum alisha tu...


 Nampak tak.. macam alisha suka je minum susu anmum tu kan.. hihii... Saya letak dalam gelas je... maklumlah.. Alisha bukan biasa minum guna botol susu..hahhah


Tapi bila dah tak habis dalam gelas.. saya pun baru teringat alisha ada botol susu yang kecik molek je saiznya.. hahhahah.. tu pun beli ketika alisha baru2 lahir.. saja lah spare kot2 ada time yang memerlukannya kan.. (".)


Nyum nyum sedapnya susu anmum ni..hehhehe


Tu dia... orang baru nak try minum guna botol susu.. habis bantal, muka.. kene susu..hahhaha


Bila alisha nak masuk tidur.. dia ambik botol susu tu bawak masuk bilik jugak..


Nampak tak aksi alisha tu.. bukan main lagi happy.. maklumlah dapat minuman baru..hahhahhah..

Terharu saya dengan Alisha ni.. yela, saya sampai menangis untuk buat keputusan ni.. tapi alisha mampu buktikan dekat saya yang dia boleh je berselang seli minum susu formula & susu badan.. Betapa alisha tak cerewet... saya beli anmum terus dia suka & sesuai untuk dia... betapa alisha memahami keadaan saya... Sungguh ibu sayang kamu alisha..!!!... 

P/s : Setakat ni saya bagi alisha minum susu anmum di siang hari @ time nak main2 tu.. tapi time tidur.. minum susu badan lah.. (",)

Jawapan samada teruskan FULLY BREASTFEEDING or SEBALIKNYA...

Tadi saya ada konon2 buat berteka-teki la dengan u all kan.. Jawapan u all, adalah tepat... C... My dear suruh saya sulamkan antara breastfeeding & susu formula... Dalam hati saya tu rasa macam sangat2 sedih... tak tahu macamana nak buat.. tapi bila saya pikir2 balik.. mungkin ini adalah keputusan yang terbaik... 

Sebelum ni, my dear adalah orang yang paling kuat support saya dalam breastfeeding ni.. tapi bila my dear buat keputusan macam ni.. ini bermakna, pasti ada sesuatu yang menggerakkan hati my dear.. yela, dengan melihat keadaan kesihatan saya ni.. maybe my dear pun tak sampai hati kan.... untuk   pengetahuan u all, my dear ada tegur saya yang kelenjar tiroid saya macam makin besar walaupun tak besar sangat tapi lebih besar dari sebelum ni.. maybe perubahan hormon ketika mengandung ni kot...

Selain tu, my dear jugak ada tegur saya hanya nampak tulang je... actually, my dear terpandang tulang dekat leher saya ni.. orang panggil tulang apa ek.. tulang kering ke??... Tulang tu ala2 dah mampu menakung air.. so, nampak tak betapa kurusnya saya.. dengan BMI yang tak cun tu.. so, my dear decide, ini yang terbaik untuk saya.. yela, maybe my dear pun tak nak ambik risiko kan.. risiko samada untuk diri saya sendiri or kandungan saya...



Saya harap ini adalah keputusan yang terbaik untuk saya, Alisha & kandungan saya... Untuk pengetahuan u all jugak, semalam kami keluar pergi Tesco tau.. kononnya nak beli susu ibu mengandung untuk sayalah.. sebab saya ada mengadu dekat my dear yang saya dah mula rasa sakit2 tulang.. maybe sebab dah kekurangan kalsium kan.. sekali my dear telah belikan susu jugak untuk Alisha...


Pada mulanya saya nak beli mamil gold untuk Alisha tapi sekali my dear terpandang ANMUM yang tertulis TANPA GULA TAMBAHAN... my dear memang sangat2 menitik beratkan kandungan sesuatu barang yang dia nak beli.. so, tanpa berfikir panjang.. terus my beli Anmum untuk Alisha...



Saya beli susu mamil gold dapat bantal ni.. suke sebab dapat barang free + bantal ni sangat best... baldu gitu.. hihii.. Saya beli susu perasa koko tau.. SANGAT2 SEDAP HOKAY!!.. Siapa yang tak berapa suka nak minum perasa original.. boleh try mamil gold perasa koko (",)

P/s : Rasa sangat2 terkilan sebab tak mampu menyusukan Alisha sehingga ke tahap PHD.. hanya sekadar  mampu tahap MASTER sahaja...

Teka - teki kekeliruan saya mengenai breastfeeding...

Semalam saya ada buat entry tentang saya yang dalam keliru @ dilema mengenai brestfeeding... Seriusla.. ketika saya tulis entry tu.. saya berada dalam keadaan yang sangat2 dilema + rasa sedih sangat2.. Saya tak tahu apa keputusan terbaik yang perlu saya lakukan...

Tapi tu la, dengan takdir Tuhan, my dear telah baca entry saya tu & sempat pulak my dear cakap " Alaa tu pun nak sedih...".. sambil my dear intai2 muka saya time tu.. sajelah tu.. konon nak ngendap saya tengah menangis or apa.. hahhahhaha... Suka tau my dear buat camtu... saja nak buat saya rasa malu... kikikiiii..

Untuk pengetahuan u all... MY DEAR TELAH BUAT KEPUTUSAN MENGENAI DILEMA @ KEKELIRUAN SAYA ITU... Saya terima keputusan tu dengan redha.. kerana saya percaya mungkin itu yang terbaik untuk saya, Alisha & kandungan saya... Yela, mungkin Tuhan jadikan my dear sebagai orang tengah untuk membuat keputusan tersebut... maka terdetiklah my dear untuk buat keputusan untuk saya... (",)

Tapi sebelum saya bagitahu u all... apa kata kita main teka - teki..hahhahha... Sekali sekala.. saja je ni suka2..kikikiii... U ALL RASA APA KEPUTUSAN MY DEAR.. 

A) SURUH SAYA MENERUSKAN BREASTFEEDING
B) SURUH SAYA BERHENTI BREASTFEEDING & TERUSKAN DENGAN SUSU FORMULA
C) SURUH SAYA SULAMKAN ANTARA BREASTFEEDING DENGAN SUSU FORMULA

P/s : Sorry sangat2 tak dapat balas kesemua jejak u all semalam.. Internet problem pulak.. adusss...


Breastfeeding.... betoi2 buat saya keliru..

Saya tak tahu nak cakap macamana perasaan saya sekarang ni.. yang pasti, saya rasa sungguh2 sedih & keliru... Seperti yang u all tahu... sekarang saya tengah mengandung... awal lagi... baru 2 bulan la lebih kurang.. dalam masa yang sama, saya jugak masih menyusukan Alisha yang kini dah berusia 19 bulan... Alhamdulillah selama 19 bulan tu jugak, Alisha minum susu badan tanpa bercampur dengan susu formula...

Masalah saya sekarang adalah apabila orang2 tua nasihatkan saya suruh berhenti menyusu... yela, saya kan tengah pregnant.. saya tahu mereka risaukan saya.. lebih2 lagi dengan fizikal saya yang kurus kering mengalahkan bini popeye ni... so, orang tengok pun macam saya tak berkemampuan untuk teruskan penyusuan Alisha ditambah dengan keadaan saya yang sedang mengandung...

Walaupun saya cuba menegakkan or merasakan yang saya mampu tapi orang yang melihat sebaliknya... Emmmm... saya keliru, adakah saya patut sulamkan alisha dengan susu formula or macamana ni????.. Memanglah kalau ikutkan dah seribu rahmat dah alisha dapat minum susu badan selama 19 bulan.. tapi tu la, target saya nak menyusu Alisha selama 24 bulan....

Saya sangat2 sedih + keliru.. adakah saya patut korbankan target saya?? Apa pendapat u all yer?? Saya sungguh2 sedih... emmmmm emmmmmm emmmmm saya tak tahu nak cakap apa dah...... ok.. untuk pengetahuan u all berat saya sekarang hanya 43kg, tinggi 165cm.. so, BMI saya.. u all kira lah sendiri.. betapa teruknya... thats y mereka2 risaukan saya... tapi saya ni lah..... huwaaaaaaaaaaaaaaaa..... Saya perlukan pandangan u all....

P/s : Nanti baru balas jejak u all.. hari ni saya seharian di rumah jiran... ada kenduri... 


Macamana nak guna Sweet & sour sauce life ni ek??


Ada tak antara u all yang pernah beli sos sweet & sour jenama life ni?... Macamana nak guna yer?... Kongsilah resepi dengan saya..hihii..

Actually, sos ni dah berabad ada dekat rak rumah saya ni... my mum lah yang bagi... dari tahun lepas lagi saya duk peram baik punye..kikikiii.. So semalam, saya terpandanglah sos ni... tengok tarikh expired dia bulan 10 tahun ni.. Adoiiiii... dah nak expired tapi tak jugak guna2 lagi...

Serius saya tak tahu nak guna untuk masak apa... sos ni pun entah sedap entah sebaliknya... Jika u all ada resepi best.. & selalu guna sos ni.. bagitahulah saya resepi tu yer... nak try buat jugak..hihiii


Ibu Alisha menyahut cabaran Abah Alisha..

E'elehhh.. tajuk beria.. padahal bukan cabaran apa pun... sekadar berkaitan masakan je... hahahaaaa... Dulu kan saya pernah buat entry bagitahu saya masak spaghetti kan.. tapi sayangnya my dear tak suka... maklumlah... tekak orang melayu..hihiii... My dear cakap dekat saya, kalau saya masak spaghetti tu cara melayu.. maksudnya buat macam masak mee goreng ke apa je lah kan.. baru my dear nak makan...



Saya ni bab2 cabaran camgini + isteri mithali lah katakan.... *uwekkkkk ;p* .. dah tentulah saya akan turutkan kata my dear kan..hihii


So, tadi saya telah masak SPAGHETTI REBUS TERENGGANU..hihii... Kiranya macam mee tu saya gantikan dengan spaghetti la... Kalau ikutkan, nama masakan dia MEE REBUS TERENGGANU (",).. Untuk pengetahuan u all.. tadi my dear balik lunch.. dah makan nasi siap bertambah lagi.. sekali saya hidang pulak spaghetti rebus ni untuk saya makan, tapi my dear try la jugak... konon my dear cakap tak sedap.. tapi tu dia.. sepinggan, saya hanya dapat makan 2 3 sudu je..hahahaaa

Yang bulat2 comel tu bebola ikan.. (",)

Bagi saya sangat sedap sebab saya dah lama abad tak makan + hey... saya orang Terengganu hokayy... haruslah memuji masakan negeri sendiri.. muahahaha.. Cara buat dia sangat senang... FIRST CARA BUAT BEBOLA IKAN : Buang kulit ikan.. ambik isi sahaja...lepas tu tumbuk isi ikan + lada hitam... biarkan di tepi... SECOND : Tumbuk bawang merah + bawang putih + lada hitam.. Tumis bahan tumbuk tadi berserta dengan bawang merah & bawang putih mayang... Masukkan air... THIRD : Ambik isi ikan yang dah tumbuk tadi tu, getel bulat2 & masukkan dalam periuk tumisan tadi... Bila bebola ikan timbul.. tu maknanya bebola tu dah masak... Lepas tu masukkan sayur sawi + carrot + garam... Bila dah mendidih.. masukkan spaghetti yang telah direbus tadi... SIAP..!!!

U all baca cara nak buat macam cerewet sikit saya berceritakan.. tapi sebenarnya tak... Sangat2 senang tau... setengah jam je u all boleh siapkan mee rebus terengganu ni..hihii.. Ohya, normally, orang guna mee lidi.. mee biasa pun boleh.. suka hati u all lah... Ohya, boleh jugak nak letak cili potong pun.. tapi saya ni buat untuk Alisha makan jugak, so, takdalah buat pedas2... (",)

P/s : Nanti baru terjah u all yer.. (",)

Panahan blogwalking asyik terpandang kek.. (^_^)

Ni cerita minggu lepas la.. saya pergi blogwalking asyik terpandang gambar kek je... Bila pergi terjah blog masakan, lagilah asyik nampak macam2 jenis kek... Adoiii... tergoda tau.. hihiii... So, hari Jumaat baru ni, saya pergi Kedai Kek king's, terus beli sebijik kek... selalu beli sepotong, tapi kali ni siap bagitahu my dear.. Jangan marah sebab saya nak beli sebijik kek makan sorang2...muahhahhahha..


Saya beli kek Coklat bliss... Rm37 setengah kilo... puas hati.. hihiihiii


Tapi 1/4 daripada kek tu, saya bawak pergi rumah muni, bagi aiman makan.. hihi


Balance 3/4 tu, memang saya makan sorang2 pun sebabnya my dear & alisha tak suka sangat kek ni... puas mengadap sorang2...muahahhah.. Tapi tu la, saya tak makan topping coklat dia tu.. manis sangat.. saya tak suka manis2 ni... emmm lenkali nak beli kek keju pulak sebijik... nyum nyum mesti sedap kan..hehehheh

P/s : INGAT ENTRY SAYA DAH PUBLISH PAGI TADI RUPANYA TERSALAH SETTING DATE ESOK... HUWAAAAA.... MAKCIK JADI SEMAKIN PELUPA SEKARANG... HAHAHHAHHAHHA


Ayam goreng yang simple tapi mabeles... (^_^)


Selalu kalau saya goreng ayam, saya goreng biasa je lah.. sekadar letak garam & kunyit je.. Tapi baru2 ni saya terbaca satu entry.. saya sekadar ingat2 gitu je lah.. sebab baca sepintas lalu... emmm pasal cara dia goreng ayam.. So, saya try lah.. memang sedap hokay!!.. Senang pulak tu... Saya sukalah kalau resepi yang senang & sedap camni..hihiii

Caranya sangat mudah.. U all just tumbuk bawang putih & halia.. lepas tu digaul dengan ayam + lada sulah + garam... Ohya, sukatan tu agak2 u all lah yer.. Saya suka letak halia lebih.. Rasa macam ayam goreng berempah gitu..kikikiii.. Lepas tu peraplah ayam tu.. Bila nak goreng... ambik ayam tadi, campur sikit dengan tepung gandum.. lepas tu minyak panas.. gorenglah... Sangat sedap di makan panas2.. nasi pulak panas2 or suam2 gitu.. nyum nyum.. (",)

P/s : Sorry sebab belum habis balas jejak u all lagi.. broadband dah kehabisan limit.. so, kena slow2 terjah.. kikikiii

Alisha yang suka menggoda saya..

Alisha ni seorang yang cukup suka makan buah... Antara buah yang jadi kegemaran dia.. ANGGUR, DELIMA, RAMBUTAN, LIMAU, PELAM.. Opah Alisha lah yang ajar alisha makan buah2 ni.. Kalau tengok Alisha makan.. daripada saya tak suka & tak teringin nak makan.. tiba2 rasa terliur jugak..muahhahahah.. Alisha ni kalau dia makan buah macam penuh kenikmatan buah tu.. dia betoi2 menikmati kelazatan buah tu... Tak caya, meh layan gambar Alisha makan buah anggur sambil melayan cerita Adnan Sempit..hihiii






Secara peribadinya, saya tak suka makan buah anggur tapi u all tengoklah ni... sampai air buah anggur pun meleleh kat mulut alisha.. so, nampak sangat sedap tak???.. tergoda saya tau.. terus pergi rembat jugak 2 3 bijik..hahhahahha.. Untuk pengetahuan u all, kalau setangkai buah anggur yang kami beli, hanya untuk Alisha sorang je... Betapa sukanya dia..hihi


Tanda penghargaan dari saya untuk u all.. (",)


Actually dah lama saya terpikir pasal ni.. tapi tu la, sebelum ni sibuk menguruskan pasal GA yang saya anjurkan.. so, saya hold lah dulu pasal ni.. (",)... Seperti yang saya pernah inform sebelum ni, saya memang menghargai kehadiran u all ke blog saya.. Semalam saya dah check Nuffnang saya sepanjang sebulan.. URL YANG PALING BANYAK bagi backlink dekat blog saya adalah blog ECA..


Sebagai membalas jasa ECA @ siapa2 sahaja yang memberi backlink yang paling tinggi di blog saya setiap bulan.. saya akan masukkan url blog dia dekat widget FEED @  RSS yang telah saya letak dekat sidebar blog saya.. (",) Bahagian atas bloglist.. So, jika u all godek2 bloglist saya, janganlah segan silu untuk godek BERLIAN UNTUK KAMU..!! tu yer... hihiihiii.. Ohya, saya akan tukar url dekat RSS tu setiap 27hb setiap bulan yer... (",).. 

Harap u all suka dengan cara penghargaan saya ni.. dengan harapan sedikit sebanyak ia dapat membantu u all dapat backlink dari blog saya jugak.. (",) THANKS A LOT..!!

P/s : Ada something untuk u all start akhir bulan depan.. InsyaAllah.. Hope perancangan saya menjadi & doakan saya dimurahkan rezeki yer.. (^_^)

Ibu2 yang suka barang FREE meh baca nih!! (^_^)


Ada sapa2 berkenan tak tengok bunny dekat atas tu??.. Comel kan.. hihii... Actually saya dapat pink bunny ni sebab saya PREGNANT.. muahahha.. Ohya, DUMEX yang bagi dekat saya yer.. (",)

Actually, saya dah bookmark pasal ni dari tahun lepas lagi.. Saya berkenan sangat bunny ni tapi time tu belum merancang nak pregnant lagi.. So, bila dah pregnant ni.. haruslah saya mintakkan.. kihkihkih... Ohya, DUMEX hanya bagi untuk ahli DUMEX MAMA CLUB je tau... Saya memang dah lama jadi ahli dia.. suka baca pasal parenting.. (",)

So, jika u all pun nak... pergilah daftar TAPI hanya jika u all pregnant je dapat tau... Kalau belum pregnant, bookmark dulu... lepas tu baru mintak.. macam saya buat sebelum ni.. hihihiiiii... Ohya KLIK SINI yer kalau tak pun KLIK SINI.. Dekat situ, u all boleh dapatkan maklumat pasal ni... (",).. Tak sampai 2 minggu saya emel dekat dumex, terus dapat pink bunny ni... Service sungguh bagus!! I like it (^_^)

P/s : Boleh bagitahu saya u all minum susu JENAMA APA & PERISA APA ketika mengandung tak??... saya kalau boleh nak try susu yang bukan perasa original.. tekak tak lalu nak telan yang original.. kalau dapat perasa vanilla.. bagus jugak..kikikikii..


Projek 100 Bloggers oleh Broframestone

Hari ni tiba2 tergerak hati nak join Projek 100 Bloggers oleh Broframestone.. Bagi saya projek ni macam sangat best..!! Tu yang walaupun saya rasa macam tak berkelayakan tapi nak jugak join... muahahhahha.. Mana tahu kot2 ada rezeki menjadi antara 100 bloggers yang bertuah.. (",)

Meh sini nak cerita dekat u all apa yang buat saya tertarik nak join.. Tapi saya confirm, lepas saya cerita, pasti u all pun akan tergoda.. kikikii.. Untuk pengetahuan u all, Broframestone akan present kertas kerja dia kepada kepada klient2 dia.. di mana 100 blog akan terpilih untuk menjadi medium pengiklanan kepada klient2 Broframestone..

100 blogger yang terpilih tu akan dapat sponsor post.. Kiranya u all hanya perlu menulis & promosikan klient2 tersebut.. u all akan dibayar atas hasil usaha u all tu.. So, best tak?.. kiranya macam side income dalam berblog lah kan.. (^_^)

Tapi untuk join.. ada syarat2nya tau..  baca dekat bawah ni yer.. :-

  1. 100 blog Malaysia dan pemiliknya warganegara Malaysia.
  2. Blog yang mempunyai trafik dalam 500 uv dan keatas dalam sehari. (bukti statistik blog amat diperlukan)
  3. Blog berbahasa melayu atau english.
  4. Blog yang berkualiti (bukan copy paste & setiap post mendapat feedback yang menggalakan dari pembaca).
  5. Seminggu sekurang-kurangnya 4 kali blog di update.
  6. Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  7. Dan sanggup memberi komitment dalam menjaya Projek 100 Bloggers

Untuk pengetahuan u all jugak.. dalam bab traffic tu dah sah2 lah saya tak berapa nak capai kan.. Tapi apa2 pun saya tetap jugak nak join.. mana tahu ada rezeki.. Orang kata, Tuah Ayam nampak di kaki.. Tuah ibu alisha @ IntaNBerliaN.. siapa yang tahu.. (^_^)

P/ws : Wish me luck & jom lah kita join & support blogger Broframestone.. KLIK SINI (",)


Ibu Alisha vs Ibu Aiman.. (",)

Ibu Aiman & ibu Alisha

Hari Sabtu baru ni akhirnya dapat jugak saya berjumpa dengan blogger Puan Kutu @ Ibu Aiman @ Muni... Selalu kami asyik bersembang di blog je.. akhirnya dapat  bersua muka..cewah..hihiii... Muni ni salah sorang antara blogger yang akan komen setiap entry saya tanpa tertinggal termasuklah saya jugak akan lakukan perkara yang sama.. so, nampak tak keakraban kami di situ.. kikikiiii...

Untuk pengetahuan u all, hari Jumaat malam, muni dah telefon saya.. kiranya ni first time call lah kan... Serius, bila sembang dengan muni, buat saya rasa lagi xcited nak pergi jumpa... hahhah... Muni ni peramah tau.. macam sayalah jugak..muahhahahha... baru jumpa tapi kemesraan tu macam jumpa kawan lama yang terpisah..kekkekke..

Muni & Alisha

Aiman, anak muni ni pun peramah tau.. bayanglah, Alisha pada mulanya malu2.. tiba2 boleh mengekek2 ketawa sampai jerit2 tengok gelagat Aiman.. hahhahha.. Serius, saya suka sangat tengok Alisha macam tu... Kalaulah rumah muni ni setaman dengan saya, mahu tiap2 hari saya bawak alisha pergi main dengan Aiman.... kikikiii...

Ohya, saya terlupa untuk ambik gambar Aiman & Alisha.. bukan apa, sibuk sangat mengadap makanan yang terhidang depan mata.. Si ibu Alisha ni pantang nampak makanan sekarang ni... makan tak berhentilah jawabnya..muahhahah.. Apa2 pun, saya seronok sangat jumpa muni.. Sejam lebih lah jugak duduk rumah muni tu.. nasib alisha terberak, pampers dah habis.. so, saya balik rumahlah... Kalau tak, mahu tak jumpa jalan balik rumah...hahhahhahhahah.... 

P/s : Ada sesiapa nak jumpa saya jugak ker... kikikiii ;p

 

Senarai nama peserta IntaNBerliaN's First Giveaway yang saya dah pos hadiah untuk hari ini pulak.. (",)


Semua nama yang tersenarai di bawah.. Saya dah pos hadiah u all hari ni... Pada siapa yang belum tersenarai... bagi saya sedikit masa lagi SEBAB SAYA MASIH MENUNGGU KEHADIRAN FLOWER H/P STRAP LAGI SEPARUH... (",)

2. http://umealong.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
4. http://sayangkuzie.blogspot.com/2012/01/intanberlians-first-giveaway.html
9. http://ehhyou.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
10. http://alongnidar.blogspot.co.nz/2012/01/intanberlians-first-giveaway.html
12. http://www.akmarwati.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
13. http://afiman81.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
14. http://masnayli.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
15. http://ummiimandancgl.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
17. http://sigulagulacinta.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
21. http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
22. http://zitaomar.blogspot.com/2012/02/intan-berlians-first-giveaway.html
23. http://umiakif-contest.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
24. http://b2utyfulblogger.blogspot.com/2012/02/intan-berlians-first-giveaway.html
25. http://liriklagulife.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
33. http://mahalucky79.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
36. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
38. http://awesomeblueblog.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
39. http://onshoppershop.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
41. http://queenroszaliza.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
45. http://akubencihacker.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
46. http://faralalalala.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
53. http://misakaelsa.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
54. http://musicourlive.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
55. http://nazihahtheawesomer.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
58. http://syahmitembam.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html 
60. http://affaf-contest.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
65. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
73. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
78. http://supernaddyss.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
79. http://fafazukri.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
81. http://fyzalife.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
82. http://pinkummi.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
87. http://feeraakira.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
89. http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
90. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
93. http://eyraofficial.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
95. http://eiqavandetta.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
97. http://fairos127.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
98. http://missrieyaieanurhidayah.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
100. http://storycikhoneybee.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
101. http://ecagiveaway.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
106. http://4cuz2study.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
108. http://nanakimie.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
110. http://attuffahumairah.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
113. http://duanmizastory.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
117. http://sweetlizafaliza.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
118. http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2012/02/intan-berlians-first-giveaway.html
123. http://www.kakyong.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
126. http://suhadarazman.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
129. http://alvas-87-contest.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
135. http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
140. http://iniblogecha.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
141. http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
145. http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2012/02/intan-berlians-first-giveaway.html
151. http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
153. http://acapconga.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html 
154. http://nishadiary.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
155. http://umikasum.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
163. http://lynnlinda.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
170. http://nugrulsakura.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
171. http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
174. http://fiezahkecik.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html
176. http://farahbatrisyia99.blogspot.com/2012/02/intanberlians-first-giveaway.html

Senarai nama yang dekat bawah ni.. Jika u all terbaca entry ni.. PLEASE INFORM SAYA NOMBOR CABUTAN BERTUAH u all... Senang untuk saya padam link u all dekat entry siapa yang belum bagi detail lagi dekat saya... Kerjasama u all amat2lah saya hargai... (",)

1. Nor Syahada Bt Awang Noh - Kelantan
2. Nurul Izzati Bt Zakaria - Terengganu
3. Nur Nazihah Bte Ali - Melaka
4. Nur Huda Raihana Mohammad - Johor
5. Anith Hanisah Saifulizan - Negeri Sembilan

__________________________________________________________________________________

1. Khairunnisa' Mohd Azman
2. Wan Nurul Hezrina Abd Halim
3. Sanuria Zainun

Siapa yang dah dapat hadiah nanti.. Sila inform saya yer... (",)

P/s : Pada siapa yang belum bagi detail, u all boleh bagi dekat saya yer.. tapi saya akan pos selepas dah dapat flower h/p strap lagi sekalilah.. (^_^)

Pendapat u all diperlukan.. Ibu mengandung boleh breastfeeding anak or tak?? & Tips UV

Tajuk beria panjang... siap ada pasal ibu mengandung & UV lagi.. tu maknanya 2 in 1 lah..hihiii.. Satu entry 2 cerita..kikikiiii


Actually, tadi saya dapat pertanyaan dari mamavouge pasal boleh ke breastfeeding sebab saya mengandung.. Bukan apa, doktor bagitahu dekat kawan mamavouge ni, tak elok breastfeeding time pregnant sebabnya boleh mengecutkan perut...

Yap, setahu saya ketika lepas bersalin dulu.. jika kita menyusukan anak... RAHIM KITA AKAN MENGECUT.. @ CEPAT KEMBALI KEPADA SAIZ ASAL.... tapi.. saya kurang pasti pulak pasal apa yang doktor bagitahu kawan mamavouge tu....

TAPI, untuk pengetahuan semua, ketika saya buat checkup & melalui pembacaan saya sebelum ni... TAKDA MASALAH JIKA NAK BREASTFEEDING KETIKA MENGANDUNG... Untuk pengetahuan u all jugak, sejak saya mengandung ni, saya ada makan KALSIUM TABLET tau... Doktor yang checkup saya tu yang bagi... Yela, sebab bila dah pregnant... kalsium saya perlu bahagi kepada 3... hihii

Ohya, tapikan.. setahu saya jika sesiapa ada sejarah kelahiran pramatang or keguguran.. better stop lah breastfeeding.. Lagi satu, jika ibu tak larat ke or alami apa2 masalah time pregnant.. elok jugak berhenti menyusu... tapi jika u all larat..boleh je teruskan.. (",) Tahap kesihatan saya pun tak begitu memuaskan jugak sekarang ni.. seperti yang u all tahu, kelenjar tiroid saya bengkak kan... tapi saya still jugak breastfeeding... tengoklah, jika time saya buat buku pink nanti, jika doktor ada bagi suggestion apa2... baru saya akan pertimbangkan.. buat masa ni saya still menyusulah...

Saya rasa, apa2 pun, kena tanya pendapat doktor yang merawat kita lah kan.. sebabnya doktor tu lebih mengetahui tahap kemampuan @ kesihatan kita.. (",) Walaupun macam tu, saya jugak mengharapkan pandangan u all tentang persoalan mamavouge tadi tu... Boleh tak menyusu ketika mengandung??.. Boleh kita sama2 tambah ilmu & sama2 bincang... (",)



Yang kedua pulak,  Adik Pwincess Sarah tanya tips pasal UV... Adoiii.. secara peribadinya.. saya sendiri takda tips.. yela, blog saya ni, takda pulak story yang best2.. bukannya ada cerita artis.. bukannya ada cerita copy & paste.. semuanya berkenaan kehidupan kami seharian... paling banyak dah tentulah pasal Alisha..hihii.. Tapi dah sah2lah pasal alisha ni tak pernah ada siapa2 pun nak search kat google kan.. so, takdalah UV nak beria cun memanjangkan...hihii.. So, saya memang takda tips.. tapi, Pwincess Sarah boleh baca SINI & SINI, untuk tahu cara akak berblog.. (",)

Ohya, jika u all ada tips, kongsi2lah dekat sini yer.. boleh kita semua try tips tu.. hihii


Persediaan Alisha sebagai seorang kakak...

Sekarang ni alisha dah menunjukkan beberapa perubahan dalam diri dia.. Maybe ianya sebagai persediaan untuk jadi kakak kot.. kikikiii... Seperti yang u all tahu, Alisha still lagi breastfeeding, so, setiap kali nak tidur, pasti saya akan menyusukan dia.. dalam otak saya ni pun terfikir.. jika tak bagi susu, Alisha taknak tidur... TAPI SANGKAAN SAYA SILAP.. Ketika my mum ada dekat rumah saya, tanpa disangka2 alisha boleh tidur dengan hanya ditepuk oleh opah dia... bayanglah dari bangun tidur, sampai petang tak minum susu pun... Alahaiiii.... manja dengan opah ni... hihii.. Sedikit sebanyak ia buat saya rasa lega, jika apa2 berlaku dekat saya, contohnya saya masuk wad ke, saya tahu yang alisha ada opah yang mampu jaga dia.. saya tahu yang alisha takkan menangis jika saya tak dapat tidurkan dia.. saya tahu alisha takkan menangis jika tak dapat minum susu...

Lagi satu, Alisha sekarang ni makin manja dengan abah dia... setiap kali abah dia makan, mesti dia nak bertempek.. nak suruh abah dia suap.. kalau sebelum ni mesti nak suruh saya je suap..hihii... Macam tahu2 je lepas ni ibu dia akan sibuk melayan adik dia.. so, better awai2 dia manjakan diri dengan abah dia.. hihii.. Good girl!! (",)

Selain tu, Alisha dah makin kurang nak dukung2 sekarang ni..walaupun dia merengek.. takdanya dia nak suruh dukung2 sekadar duduk di sisi saya je... Agaknya dia tahu, dalam perut ibu ada baby.. so, ibu tak boleh dukung dia.. sebab ibu kene jaga baby @ "kawan" dia nanti.. ekekkekekk... Alisha tahu, alisha dah besar & dah berat.. kalau nak dukung, alisha akan suruh abah.. muahhahhahha

Itulah antara cerita2 terkini  alisha.. Ohya, saya nak selitkan jugak pasal sekarang ni kalau saya nak potong kuku alisha, tak perlu lagi ketika alisha tidur tapi alisha sendiri yang akan ambik kepit kuku & suruh saya potong kuku dia... tengok, betapa senangnya kerja saya.. hihii... Actually, sebelum ni, saya ajar alisha bila kuku panjang, saya akan cakap "Yerkkk" sebabnya bila alisha main sesuatu @ pegang, benda tu akan masuk celah kuku & jadi hitam.. saya inform alisha dengan bagitahu "yerkkk"... & terang dekat dia bila kuku jadi camni, mesti kene potong.. sejak tu lah.. alisha selalu suruh saya potong kuku dia.. walaupun kadang tu bukan kuku panjang pun tapi disebabkan plastesin melekat dekat kuku dia.. tetap dikira "yerkk"... muahahahaa


Sejarah berulang lagi sekali??... (^_^)

Baru minggu lepas saya bercerita pasal ni... tapi pagi tadi sekali lagi saya terkejut.. rupa2nya sekali lagi UV saya mencecah 400++ tapi kali ni menghampiri 500, iaitu UV sebanyak 470... (^_^).. Serius.. memang terkejutlah saya.. yela, dalam tempoh seminggu pulak tu boleh dapat 2x UV 400++..hihii

Ohya, untuk pengetahuan u all, selepas je UV saya 400++ yang pertama, start keesokannya teruslah UV saya maintain kepada hampir 200 or 200++.. ni tiba2 jadi 400++ lagi.. kikikiii... U all janganlah gelakkan saya... yela, orang lain UV hampir 1000 or 1000++ pun tak heran, ni saya baru 400++ dah riuh sekampung.... adusss... tak kisahlah sikit pun, UV jugak kan... kih kih kih... saya rasa seronok.. tak tahu nak berkongsi dengan siapa.. tu yang berkongsi dengan u all.. (",)

P/s : thanks sangat2 atas kesudian u all singgah ke blog saya ni... (^_^)

Alisha dah start rajin menulis...

Recycle gambar lama je.. malas nak ambik gambar baru... hihii

U all ingat tak, dulu saya ada buat entry cerita yang saya ada beli buku pembelajaran untuk Alisha... Kalau lupa, baca entry ni.. (",)...  Masa mula2 beli tu, saya rajinlah jugak nak mengajar dia menulis tapi lepas tu penyakit M dah datang menyerang...muahahhahahhah

Sampai saya ambik buku tu & simpan dalam bilik atas rak cun2.. kikikii.. Sekali, 2 3 minggu lepas, Alisha pergi geledah rak buku tu & terjumpalah buku tersebut...hahahhahhah.. tanpa disangka2 anak saya ambik buku tu & ambik pen terus datang dekat saya & tarik tangan saya suruh pegang tangan dia sambil bukak buku latihan tersebut... Adusssss.... Barulah saya tahu, rupa2nya anak saya ni nak berlajar lah.... Adoiiiii malunya saya kat anak sendiri.... (^_^)

So, sekarang ni, anak saya dah pantang jumpa pen, lepas tu cari kertas or buku... saya pun apa lagi.. pegang tangan dia sambil ajar menulis la..hihiihiiii... Selalu kan, setiap kali nak menulis, Alisha hanya pandai sebut huruf "A" sahaja... huruf lain tak tahu sebut lagi..kikikii... Tak sia2 saya kenalkan Alisha dengan buku sejak umur 3 bulan... dia dah ada minat nak belajar.. better saya ajar kan.. walaupun tak sempat 5 minit terus dia taknak menulis dah.... kahkahkah....


Ibu Alisha nak tanya ibu2 yang lain ni.... (",)

Saya nak tanya u all yang dah ada anak yang besar2 & dah pandai bercakap.. Saya ni baru anak sorang.. so, ilmu masih lagi kurang...kikikii Saya nak tahu, budak2 sebenarnya pandai bercakap umur berapa yer? Maksud saya, pandai bercakap betoi... takda lagi bahasa German.. Kiranya bercakap macam kita lah lebih kurang...

Bukan apa, yang orang ni duk cakap Alisha tak pandai cakap lagi.. Emmm Alisha baru berumur setahun setengah.. kenapa, anak2 pandai cakap umur setahun or sebelum umur setahun setengah ker? TAPI kalu setakat word tu.. alisha boleh je cakap.. ABAH, NAK, BUKA & LAIN2 LAGI... cuma masalahnya.. word je la kan.. bukannya ayat panjang lebar sampai tak jumpa cari noktah..hihihii

Ada pulak orang kata, kalau anak dapat berjalan awai.. bercakap lambat.. saya tak tahulah Alisha ni berjalan awai or lambat.. TAPInya, Alisha BOLEH BERJALAN KETIKA BERUMUR 10 BULAN.. So, saya nak jugak tahu, yang anak2 u all pandai bercakap umur berapa?.. Pandai bercakap macam kita.. TIADA LAGI BAHASA GERMAN (",) 

P/s : Saya sendiri pun dah tak sabar nak dengar alisha pot pet pot pet mengalahkan mak nenek... muahhahhahah

World's Best Sister Award


Actually, award @ pingat ni adalah hadiah dari adik saya sempena birthday saya bulan lepas... Baru hari ni berkesempatan nak upload..hihii.. Nampak tak, sampai dah kemek sikit dekat bawah tu haaa.. ni semua kerja anak kesayangan saya tu lah... kikikii


Thanks yer untuk adik saya tu sebab sudi bagi saya award ni.. terharu pulak... Yela, masa kecik2 dulu selalu gaduh.. alaa gaduh2 manja.. zaman budak2lah katakan..hihii


Tapi sekarang ni tidak lagi.. siap dapat "World's Best Sister Award" lagi.. so, paham2 sendirilah saya kakak yang macamana yer.. hihii.. Ada siapa2 nak jadi adik saya ker?..muahhahhahha


 Nampak tak Alisha ni.. Bukan main kalut dia bila nampak pingat tu.. Dari gambar dekat atas ni pun, u all boleh nampaklah betapa susah payahnya anak saya berusaha untuk pakai award tu..hihiii


Bila Alisha bersusah payah nak pakai jugak pingat tu.. so, saya anggap.. Alisha pun akan berusaha untuk jadi "World's Best Sister" untuk adik2 dia jugaklah nanti.. betapa dia bersusah payah + berusahanya dia pakai pingat tu.. so, InsyaAllah macam tu lah jugak dia akan bersusah payah + berusaha untuk jadi kakak yang terbaik.. (",)

Ohya, untuk pengetahuan u all.. dekat bekas tersimpannya award tu.. ada tertulis kata2 dekat bawah ni... (^_^)

Best Sister Award
You are the sweetest, dearest, truest friend one can have, You are my sister and we'll stand side by side for life. You are the greatest.
You're worth your weight in gold!

P/s : Sedang bertungkus lumus menulis alamat dekat sampul surat untuk penghantaran hadiah saguhati.. (",)

Yeayyyy dapat HEADER free... hihihii


Kalau sebelum ni, header saya, macam dekat atas ni lah.. tapi sekarang dah tukar.. sebab dapat header baru.. dahlah baru.. free pulak tu... Saya suka barang free... muahhahhah...

So, inilah header terkini saya.. hehheh... Ohya, Header ni ECA yang bagi tau.. ECA hadiahkan untuk saya.. katanya sebab lepas edit blog saya, dia dapat customer lagi.. baik punya saya promote dia... kikikii.. Untuk u all yang belum tahu lagi.. blog saya ni di edit oleh ECA lah.. cantik tak??.. sampai berlian bertaburan.. penat berjaga tiap2 malam.. kang ada pulak berlian hilang sebijik..muahhahha

Saya memang rekemen dekat u all.. kalu nak cari sesiapa suruh edit blog.. carilah eca.. dia akan buat sampai u all puas hati.. Alaa Rm20 je.. COMPLETE hokay...! hihi.. Tak caya.. Baca entry saya yang ni pulak.. baru u all akan tau.. teruja or tak teruja nya u all nanti.. muahhahahha.. Apa2 pun terima kasih yer eca.. sayang sama kamu lebih lagilah..kikikiii

Alisha semakin menunjukkan kehebatan dia memanjat... Adoiii

Gambar tengahari semalam

Kes ni berlaku semalam.. Pada mulanya elok je dia duduk sebelah my dear.. kononnya teman abah dia makanlah... Sekali, dia boleh pergi panjat meja makan.. Kalau u all perasan dekat gambar atas tu.. Alisha betoi2 berjalan di tepi meja kan.. silap langkah, memang boleh terjatuh ke bawahlah jawabnya... Adoiii...

Saya yang tukang tengok ni pun terkejut tapi sempat lagi ambik gambar... sebabnya sebelum tu, memang saya tengah pegang kamera pun.. Aksi seterusnya saya dah tak mampu ambik sebab sedang berjaga2 dengan tingkah laku Alisha seterusnya..


Ada nampak muka orang ketakutan tak?.. or muka orang berani??.. Gambar pagi tadi

Untuk pengetahuan u all.. aksi alisha seterusnya adalah berdiri tepi meja sambil kaki terjuntai ke bawah.. siap dia goyang2kan lagi kaki dia tu.. Adoiiiiiii... Anak dara saya ni lah.... memang hebat betoi bab2 memanjat ni.. langsung tak gayat... Padahal masa dia kecik dulu.. masa mula2 pandai jalan.. ketinggian yang 1 inci tu pun dia gayat... siap menangis2.... hahhahhah... Tapi entah dari mana datang kekuatan dia tu pun tak tau lah.. hilang rasa gayat.. timbul rasa berani..kikikikiii.. Ingat hari ni dah tak buat... tapi.. dia buat lagi.... tu yang saya sempat ambik gambar tu...

Ohya, untuk pengetahuan u all.. baru 2x alisha buat macam ni... tu pun sebab time makan.. kalau tak... KERUSI MEMANG DISIMPAN DALAM BILIK... (^_^)

P/s : Semalam saya dah start dengan muntah yang pertama... Adakah selepas ni akan bermula alahan saya dengan muntah hijau... oh tidakkkk... saya dah taknak tanggung muntah yang pahit tu lagi.....


Alisha pun pandai melayan Adnan sempit.. (^_^)

Sebelum ni saya ada download cite Adnan Sempit dekat Komputer... Tak sangka pulak saya, alisha pun pandai tengok adnan sempit..hahahha... Setiap hari, saya akan pasang cite adnan sempit ni dekat Alisha sebabnya saya taknak dia ganggu saya sedang masak.. kiranya cite ni sebagai umpanlah...muahahahhahha


Tapi yang saya heran sampai buat saya terpikir tu... Adakah Alisha paham tengok cite ni... Adakah Alisha tengok cite ni, dari sudut pandangan kita yang besar ni... Sebabnya...


U all tahu tak.. alisha akan gelak tengok cite adnan sempit lepas tu beria cerita dekat saya sambil tergelak2 & tangan menunjuk2 dekat komputer & siap "bergaya2" lagi tangan tu.... hahhahhahah... Kalau kita yang dewasa ni gelak, saya pahamlah sebab kelakar... tapi Alisha yang kecik ni.. takkan tengok Adnan sempit dari pandangan orang dewasa kot....


Anak saya akan tengok cite ni tanpa mempedulikan saya.. Tengoklah tu.. saya ambik gambar pun dia buat tak tahu.. langsung tak pandang kamera... hahhah... Amboi... hebat jugak penangan Adnan sempit ni dekat anak dara i ni yer.. muahhahaha

Cik Anon kesayangan tanya.. Ibu Alisha jawab (",)

 Ketika saya buat entry senarai peserta IntaNBerliaN's First Giveaway yang belum bagi detail lagi baru2 ni.. Sekali saya dapat komen dari ANONYMOUS.. (",)... So, ni jawapan saya untuk Cik Anon kesayangan... (",)


Yap sayang.. memang kebanyakan GA buat macam tu... Maybe mereka ada sebab tersendiri kenapa nak buat cabutan kedua dalam tempoh yang telah ditetapkan.. Terpulang dekat budi bicara penganjurlahkan.. (",) Saya kurang pasti awak mengikuti setiap entry perkembangan GA saya ni or tak.. & saya jugak kurang pasti yang awak tahu tak, link peserta GA dekat entri yang awak komen tu adalah untuk HADIAH SAGUHATI.. SEMUA PESERTA DAPAT.. TAK PERLU UNDI2..  hihii Tapi saya mengakulah.. memang ada seorang lagi pemenang yang belum bagi detail.. (",).. Untuk pengetahuan awak.. tujuan saya buat GA ni adalah untuk MENGHARGAI mereka2 yang sudi singgah or sudi follow or apa2 je lah dekat blog saya ni.. 

So, pada pendapat saya.. tak salah jika saya memberi masa yang lebih panjang untuk pemenang bagi details mereka dekat saya... ini cara saya untuk tunjuk betapa saya menghargainya kehadiran mereka di blog saya.. Jika Tuhan telah takdirkan hadiah tersebut milik dia.. pasti dia akan tuntut.. TAPI JIKA SAMPAI PERTENGAHAN BULAN DEPAN.. pemenang masih belum menuntut hadiah tersebut.. maybe saya akan buat cabutan lagi sekali... (",) Emmmm.. pada saya, jika kita lakukan sesuatu.. kesabaran tu amat penting.. so, tak salah jika saya bersabar sedikit untuk dapatkan details tersebut.. (",)

 Lagi pun, saya dah pergi terjah blog pemenang tersebut.. Blog tu DAH LAMA TAK UPDATE.. LAST UPDATE BULAN 2.. So, saya sebagai insan biasa harus memahami jugak.. maybe owner blog tu mempunyai masalah untuk mengadap blog.. Yela, manalah tau kot2 dia nak mengadap blog pun pergi cyber cafe..hihii... Lagi satu, bagi saya.. setiap orang ada cara tersendiri.. tak semestinya.. orang buat cara A, saya pun nak buat cara A.. Apa salahnya kita tukar cara B.. (^_^)

Untuk pengetahuan Cik Anon kesayangan saya ni jugak... apa yang saya buat ni atas persetujuan sponsor.. kiranya saya dah berbincang dengan sponsor.. (",) Apa2 pun.. saya ucapkan TERIMA KASIH SANGAT2 dekat Cik anon kesayangan saya ni... Baguslah awak tanyakan.. at least orang lain pun boleh tahu.. maybe mereka pun tertanya2 macam awak jugak cuma malu2 alah nak tanya..hihii... Btw, salam kenal Cik anon kesayangan... (^_^)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...