Memuatkan ...

IntaNBerliaN's First Giveaway

STICKY MODE UNTIL 29/02/2012

Alhamdulillah... Akhirnya termakbul jugak impian saya untuk anjurkan GIVEAWAY untuk u all.. Excited saya nak publish entry ni.. yela, hadiah2 semuanya menarik, mengganggu ketenteraman jiwa saya... cewahhh... hihii.. So, apa lagi u all.. jom lah join GA ni ramai2.. (^_^)

Thanks to biras sebab sudi buat banner (^_^)

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN's First Giveaway"
3) Letak banner GIVEAWAY dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
5) WAJIB Follow blog sponsor, Like fanpage blogshop sponsor, & masukkan semua blogshop sponsor dalam bloglist sepanjang tempoh Giveaway berlangsung (Untuk memudahkan u all, saya dah senaraikan link blog & fanpage sponsor di sidebar blog saya)
6) Hantar link u all dekat entry ini

TARIKH TUTUP : 29 FEBRUARI 2012
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH SAMADA MANUAL OR RANDOM.ORG

P/s : Terima Kasih sebab sudi join IntaNBerliaN's First Giveaway (",)

Cara mudah tambah pendapatan!

Kejadian malang yang menimpa Alisha di Tesco

Hari Sabtu baru ni, saya ada pergi TESCO sebab nak beli Safi Rania Gold.. kalau u all masih ingat, saya ada bagitahu, my dear yang tolong bayar sebab saya tengah pujuk alisha yang sedang menangis.. So, jom baca story punca alisha menangis.. Pada mulanya, saya ni tolaklah troli.. Actually, Alisha yang tolak tapi saya pegang troli tu supaya alisha tak tolak merata2 lah kan... Sekali tu saya berhenti dekat tempat yang ada sale 50%.. tempat tu berhampiran dengan pintu Tesco..

Ohya, pintu Tesco yang saya maksudkan tu.. BUKAN PINTU KACA tu.. Alaa pintu yang bila kita nak masuk dalam tesco tu.. macam palang tu.. bila kita lalu je terus dia terbuka.. nak panggil apa ek.. pintu auto ke palang auto..hihiii.. Tak kisahlah, tapi u all paham maksud saya kan... (",)

Saya baru je nak pegang barang dekat situ tapi anak saya boleh pergi berjalan ke arah pintu/palang auto tu sebabnya dia ternampak ada budak dekat luar tesco tu.. Saya panggil alisha tapi belum sempat saya ambik Alisha.. tiba2 pintu/palang auto tu terbukak & terus kena dahi Alisha... MasyaAllah terkejut saya time tuh..!! Terus Alisha menangis... Saya tak pasti pintu/palang auto tu terbukak sebab Alisha yang duduk berhampiran situ or disebabkan ada orang lalu depan pintu/palang auto tu.. sebabnya memang ada orang lalu dekat luar berhampiran pintu/palang auto tu.. Emmmm nak tanya u all.. pintu/palang auto tu, boleh terbuka tak jika kita berada berdekatannya tapi dalam tesco??!

Pada mulanya saya ingat dahi Alisha takda apa2.. tapi dengan takdir Tuhan, tak sampai seminit pun, dahi Alisha terus benjol & lebam... Saya yang tengok dia menangis, rasa nak menangis jugak... Yela, saya ni pun pantang tengok SALE.. nak je menyinggah.. Ni yang nak marah dekat diri sendiri nih! huhh!! Saya pun apa lagi, kebetulan dekat tangan ada tisu yang saya ambik dekat kedai nasi arab tu.. terus saya tuam dekat benjul alisha tu.. Sampai dekat kereta saya tuam lagi guna kain pulak... pendek kata dari Tesco, sampai rumahlah saya tuam benjol Alisha tu... Nasib baik tak teruk sangat.. keesokannya benjol tu dah ok...

Bila dah terlebih RAJIN MENGEMAS

Semalam ketika saya ke dapur, sekali terkejut tengok dalam tong sampah saya, ada sesuatu yang amatlah berharga...



Saya nampak DUIT 5 hengget... Adoiii... Ni mesti kes anak saya buang ni... Alahai sayang oiiiiiiiiiiiii.... takda 5 hengget tak cukup sejuta yayang ibu oiiiiii...hihii.. Actually duit ni saya  letak atas rak dalam bilik.. Anak saya ni mesti pergi panjat kerusi & terpandang duit tu atas rak.. saya agak, Alisha ingat duit tu kertas kot.. 

Untuk pengetahuan u all, selama ni, kalau alisha jumpa kertas dalam rumah, dia adalah antara orang yang sangat rajin mengemas.. Dia akan ambik kertas tu & pergi buang dalam tong sampah...


Bukan setakat kertas je tau.. kadang tu, kalau dia nampak abah dia letak seluar atas katil.. dia akan ambik seluar tu & letak dekat dalam bakul tepi mesin basuh.. Bila abah dia nak guna, tengok2 seluar dia dah takda..hahhahah 

Bagus si budak kecik ni.. rajin menolong ibu dia.. bukan setakat rajin tolong kemas.. tolong sepahkan rumah pun dialah jugak heroinnya.. hihii 
 

Kebaikan makan BUAH KURMA mengikut pengalaman saya (",)

ENTRY NI TAKDA NIAT LAIN SELAIN DARI NAK BERKONGSI DENGAN U ALL KEBAIKAN PASAL BUAH KURMA.. MANA TAHU, KOT2 BOLEH TARIK SEMANGAT U ALL UNTUK AMALKAN JUGAK (^_^)

Actually dulu sebelum kahwin, saya tak suka sangat pun makan kurma sebab bagi saya ianya manis.. Tapi dengan takdir Tuhan, saya dikurniakan seorang suami yang memang suka makan buah kurma.. So, apabila start je kehidupan saya dengan gelaran seorang isteri maka bermulalah setiap hari saya makan sebijik kurma.. hihii

Dengan takdir Tuhan jugak, saya bunting pelamin.. time tu jugak saya ada search apa kebaikan kurma untuk ibu mengandung.. MasyaAllah.. sungguh banyak kebaikannya.. BACA SINI yer.. (",) Sekarang baca pengalaman saya pulak yer..hihii.. Alhamdulillah sepanjang mengandung, saya tak mengalami masalah kesihatan.. kalau muntah2 or alahan tu normal lah kan.. tapi kalau macam demam tu saya jarang kena..

Ketika saya nak bersalin.. u all bayangkan, saya bersalin pukul 11:24 malam.. pagi tu, saya hanya makan sebijik kuih n sedikit roti 60sen.. tengahari, petang, malam, saya hanya bekalkan diri saya dengan makan buah kurma.. YAP, dengan kata lain, ketika nak bersalin tu, saya lebih percayakan buah kurma mampu bagi tenaga untuk saya... Alhamdulillah.. gerakan kontraksi rahim saya pun teratur je & saya start sakit "yang amat tu" tak sampai sejam pun.. terus bersalin.. Untuk pengetahuan u all jugak, sebelum masuk labour room, saya masih lagi mampu shopping dalam shopping complex!!

Ketika dalam tempoh berpantang pun, saya TETAP JUGAK MAKAN KURMA.. Ada sesetengah orang tua cakap, tak elok makan kurma ketika berpantang.. yela, time berpantangkan... Tapi saya tak percaya sebab saya tahu, KURMA BANYAK KEBAIKAN & DAH SAH2 IA ADALAH MAKANAN KEGEMARAN NABI.. Alhamdulillah.. berkat dari makan kurma ketika berpantang, Rahim saya cepat kecut & cepat kembali kepada posisi asal dia.. sampai tukang urut pun tegur pasal ni..

Selain tu jugak, kurma mampu menghasilkan susu badan.. YAP, untuk pengetahuan u all, daripada hari pertama Alisha dilahirkan sehingga sekarang, saya tidak amalkan untuk makan vitamin yang fokus kepada pertambahan susu badan.. TAPI Alhamdulillah, dengan izin dariNYA, susu badan saya cukup untuk Alisha sampai sekarang dah berumur setahun 6 bulan.. Caranya, saya hanya amalkan makan sebijik kurma setiap hari..

Kalau ikutkan daripada  segi sifat anak pulak.. Alhamdulillah... Alisha setakat ni ok.. Lagipun, Nabi s.a.w. pernah bersabda :-

"Berilah makan buah kurma kepada isteri2 kamu yang hamil kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal lahir itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya"  

Dengan izin dariNYA, anak kita akan jadi seorang yang PENYABAR, BERSOPAN SANTUN, & CERDAS PEMIKIRAN.. Bab sikap anak saya @ Alisha, saya taknak cerita lebih2.. u all boleh tahu sendiri, macamana Alisha, adakah ciri2 Alisha sama seperti apa yang Nabi Muhammad s.a.w. bersabda dalam ayat dekat atas tu ataupun sebaliknya..

Tapi saya nak coretkan satu cerita dekat u all.. dulu ketika saya belum bersalin, ada hamba Allah cakap dekat saya.. Nanti bila dah bersalin, tidur saya takkan lena, sebab anak akan jaga tengah2 malam or pagi2 buta.. sebab menangis or apa2 sahaja.. tapi untuk pengetahuan u all.. Alhamdulillah.. saya sangat2 bersyukur sebab saya tak melaluinya.. Alisha seorang yang sangat mudah di jaga.. 2 3 bulan selepas Alisha lahir, hamba Allah tu tanya saya, Alisha meragam tak malam2.. saya cakap tak.. TAPI dia cakap, tunggulah besar sikit lagi.. mesti meragam... tapi alhamdulillah.. ianya tetap jugak tidak berlaku... TAPI lagi sekali hamba Allah tu tanya & jawapan saya tetap jugak sama, bagitahu Alisha seorang yang sangat mudah dijaga.. hamba Allah ni cakap.. tunggu besar sikit lagi..

Ya Allah.. nak suruh anak saya berapa kali besar agaknya ek, nak jugak confirmkan yang dia berkata betoi.. bahawa, baby yang baru lahir ni akan meragam tengah2 malam... Bila saya sendiri dah bergelar ibu.. saya tahu bahawa, TIDAK SEMUA BAYI AKAN MENGGANGGU TIDUR IBU BAPA MEREKA.. (^_^).. So, bagi mereka2 yang sedang mengandung.. saya sangat2 galakkan untuk u all, makanlah buah kurma... Dengan IzinNYA, mungkin u all dapat tengok perbezaan anak u all yang ketika mengandung u all makan buah kurma dengan yang ketika mengandung tak makan buah kurma... KURMA ADALAH MAKANAN KEGEMARAN NABI.. JIKA NABI SUKA, MAKSUDNYA PASTI PENUH DENGAN KEBAIKAN.. (^_^)

UNTUK PENGETAHUAN U ALL JUGAK, KURMA MAMPU MENCEGAH BARAH PAYUDARA & BARAH RAHIM...!!

Terliur mengalahkan orang mengandung..!!

Serius.. sebelum ni saya tak pernah masak spaghetti.. tak tahu langsung asas masakan spaghetti ni.. makan pernahlah.. tu pun kat kedai je.. Tengah2 saya bw minggu lepas.. sekali terbaca entry kak izan buat spaghetti.. Adoiiiiii sungguh terliur.. Dan2 saya ajak my dear keluar pergi Tesco sebab nak beli barang buat spaghetti... ahhahhahha *bersemangat mengalahkan orang mengandung* ;p

Saya beli SOS SPAGHETTI TRADITIONAL KIMBALL & MEE SPAGHETTI tu la kan... U all nak tahu tak, ketika saya membelek2 spaghetti tu, nak mencari tanda halal.. punyalah tak berapa nak nampak perkataan HALAL tu.. dari 4 jenis spaghetti yang saya tilik, hanya satu tu je ada tanda halal.. So, dah sah2 la itu yang jadi pilihan kan.. Yang ada tanda halal tu pun harap my dear yang jumpa... huhhh!..



Bila dah sampai rumah, dengan semangatnya pukul 10 lebih malam saya masak spaghetti.. hahhahahha... Dah tak tengok dah cara nak masak camne, sekadar ingat2 gitu je cara yang kak izan bagitahu... Sekali bila dah masak & nak telan.. mee spaghetti saya tu liat lagi.. tak masak sepenuhnya.. ala2 separuh masak..hahahhahhah... Kena gelak dengan my dear...muahhahahhah.. Walaupun macam tu......


Anak dara saya tetap menghargai masakan saya.. tetap jugak dia makan..kikikiiii


My dear tak makan pun sekadar rasa semulut je.. my dear cakap masam.. Actually my dear ni jenis mulut nak nasik je memanjang.. that y dekat rumah saya ni, kalau saya masak selain dari nasik, hanya saya sorang je yang terpaksa mengadap untuk menghabiskan makanan tu..hihii
 

Tapi saya tetap tidak berpuas hati dengan masakan saya yang first time tu.. so, esoknya saya masak lagi... KALI NI MEMANG MABELES..hahahhahhah *boleh puji diri sendiri*..kikikii.. Kita patut belajar dari kesilapan kan.. Kalau tak pernah buat silap, mana kita nak belajarkan..hihii

Kali kedua, saya siap buat bebola daging lagi... adusss.. tak menahan siap ada bebola daging tu..hihii.. Disebabkan saya rasa seronok sebab kali kedua saya jadi buat so, nak tulis resepi kat sini.. supaya saya tak lupa..kikikiii 

Mula2 saya ambik daging kisar ramly + lada sulah + tepung jagung = gaul rata & buat bulat2.. lepas tu goreng.. SIAP untuk bebola daging... Tumis bawang besar & bawang putih yang dipotong dadu, masukkan lobak merah yang dipotong dadu jugak + cendawan butang... masuk sos spaghetti tradisional kimball + air.. didih sikit & masukkan bebola daging tadi & sedikit garam... SIAP.. Memang sedap tak hengatlah..hihiii 

Alisha keje dia ratah bebola daging tu je... Saya tak pernah tahu sos spaghetti jenama lain tu macamana rasa dia tapi saya takkan tukar kepada jenama lain la lepas ni sebab sos spaghetti kimball ni mabelesssssssssss... (^_^)

Patut salahkan gambar agaknya ek..hihii

 Saja letak gambar family supaya u all lebih jelas yang saya bukan kecik molek..hihiihiii... Gambar sebelum Kahwin.. Sebelah saya yang lelaki baju merah tu adik saya.. abah saya.. mak saya.. adik perempuan saya & adik ipar saya.. (^_^)

Actually dari tahun lepas lagi saya perasan member blogger cakap saya ni kecik molek... U all kalau maksudkan kecik molek tu macamana ek??.. Bagi saya kecik molek tu yang tak berapa nak tinggi + badan comel2 je dengan ketinggian.. dengan kata lain.. dah cantiklah body tu.. (",) Untuk pengetahuan u all.. saya bukan kecik molek pun.. tak nak ada orang salah paham.. hehheh.. Kang tak pasal2 bila jumpa dekat luar cakap "Ni bukan kecik molek  tapi ni tiang telefon"... muahhahhahah 

Saya sebenarnya adalah KURUS KERING MACAM BINI POPEYE.. TINGGI SAYA ADALAH 165CM DENGAN MEMPUNYAI BERAT BADAN HANYA 45KG... *huhhh.. tips untuk tambah berat badan.. pleaseeeeeeee*.. So, ini BUKAN KATEGORI KECIK MOLEK TAPI KURUS KERING TAHAP TIANG TELEFON... tengok pun takda selera...muahhahahahha

So, thats y saya rasa segan bila ada rakan blogger cakap saya kecik molek padahal sebaliknya..hihihiii... Ohya, nak tanya jugak, adakah gambar2 saya dalam blog ni menampakkan saya ni kecik molek.. bukannya kurus kering? Kalau betul nampak gitu.. saya nak salahkan gambarlah jawabnya..hahhahhahah Boleh gitu..hihii..

P/s : Tiba2 pulak buat "sidang media" bagi penjelasan tentang diri sendiri.. kikikikiiii.. Uwekkkkk

"Untuk CANTIKkan?? Untuk CANTIK takpa mahal pun" (~_~),


Actually saya dah lama nak tukar produk kecantikan yang baru.. cuma saya sedang berkira2 samada nak guna Safi Rania Gold ataupun Simply Siti.. Bila dah ramai sangat blogger yang review cakap produk Safi rania Gold ni bagus.. saya dah terdetik nak beli tapi tetap lagi mampu bersabar.. sehinggalah saya terbaca entry Muni bagitahu dia dah beli Safi rania Gold tu hari Jumaat baru ni...

So, kebetulan pulak hari Sabtu malam tu saya pergi makan nasi arab, so, apalagi.. lepas makan tu terus singgah Tesco.. Hambikkkkk terus saya beli Safi rania gold.. muahahhaha.. saya beli Set Kirana + Toner.. total dia RM57 kalau tak silap saya.. kira bagi saya sangat murahlah dari produk yang saya guna sebelum ni.. Bila time nak bayar tu, Saya suruh my dear tolong bayarkan sebabnya time tu saya tengah pujuk Alisha sebab Alisha menangis..

So, bila dah beli tu, dalam kereta, my dear boleh cakap.. "Mahalnya barang ina beli.. terkejut abang nak bayar.. ingat ke RM15" hahahahaaa... Opssttt jangan gelakkan my dear tau sebab my dear memang tak tahu langsung bab2 harga barang kegunaan untuk kaum wanita ni.. muahahahaa.. TAPI yang syok tu.. lepas tu my dear boleh cakap "Untuk CANTIKkan?? Untuk CANTIK takpa mahal pun".. Sekali lagi saya ulang... "Untuk CANTIK takpa mahal pun".. hihii.. My dear sebagai seorang suami & seorang lelaki cakap macam tu... Thats mean, secara tak langsung, my dear telah membuktikan yang suami or pasangan kita ingin kita kelihatan cantik (",) *Walaupun orang lain nampak biasa tapi di mata mereka kita tetap cantik*

Bila my dear dah cakap macam tu.. saya lagi bersemangatlah nak guna Safi rania Gold..hahhahhahah.. Lebih2 lagi tahun depan dah masuk 3 series... Kesimpulannya, kita sebagai seorang isteri ni patut jaga penampilan kita..hihii.. Untuk pengetahuan u all, selama ni saya seorang yang hangat2 tahik ayam.. beli barang sangatlah suka tapi bila dah beli malas nak guna... Ni penyakit MALAS namanya..muahhahhah.. Tapi tu la, sejak beli Safi Rania Gold ni, & sejak my dear cakap macam tu... tak pernah miss lagilah saya menempek dekat muka ni.. Pagi pun menempek, malam pun menempek..hahhahhahhahha

Ohya, dalam entry sebelum ni, saya sengaja sebut birthday girl bukan birthday woman sebabnya "Bila kita perasan diri kita muda, secara tak langsung aura positif tu akan naik ke wajah kita.. dengan kata lain.. ia mampu membantu kita jadi awet muda"... muahahhaah ayat nak suruh orang muntah darah..hehehhe


Cara penentuan HADIAH untuk PEMENANG IntaNBerliaN's First Giveaway.. (^_^)

Adoiiii sorry yer.. terlupa nak selitkan sekali macamana penentuan hadiah untuk pemenang dekat entry pemilihan pemenang tadi.. Yela, hadiah banyak kan.. so, mesti u all akan tertanya2 cabutan yang keberapa dapat perfume.. cabutan ke berapa dapat shawl cabutan ke berapa dapat contact lens cabutan ke berapa dapat tudung.. adusss... banyak sangat ni.. tak larat nak senaraikan semuanya..hihii

Memandangkan seperti yang u all dapat tengok dekat entry hadiah tu ada 45 pemenang.. So, nanti akan ada 45 kali cabutan lah untuk jejari bertuah si alisha tu menarik nombor dari balang tu nanti.. Harap2 Alisha dapat bagi kerjasama yang baiklah.. Yela, banyak sangat dia nak kene cabut..muahhahha

Saya akan bagi hadiah mengikut turutan hadiah yang saya dah senaraikan dalam entry Meh cepat tengok.. !! Hadiah untuk u all ni.. Senang cerita, saya copy balik dekat sini untuk u all lebih jelas yer..

Cabutan 1 : 
SPONSOR : House of Pines (1 pemenang)
Perfume guess by marciano 100ml  

Cabutan ke 2 :
SPONSOR : The Bag Galore (1 pemenang)
Bag

Cabutan ke 3, 4 & 5 : 
SPONSOR : Gojez Houz (3 pemenang)
Collagen Dust (Pure Collagen Powder) 30g RM45.00 (cabutan ke 3) 
Egyptian Magic Cream Trial 10g RM15.00 (cabutan ke 4)
Softfea Beauty Essence 2 in 1 Set (Sabun Bio White + Night Cream Softfea Bio White) RM39.90 (cabutan ke 5)

Cabutan ke 6, 7 & 8 : 
SPONSOR : butikpinkku (3 pemenang)
Shawl Maria

Cabutan ke 9 & 10 : 
SPONSOR : MIz IrYa Boutique (2 pemenang)
Tudung Ekspress (cabutan ke 9)
Syria (inner n body yang berasingan) - corak leopard (cabutan ke 10)

Cabutan ke 11 : 
SPONSOR : Scarf Sweethoney (1 pemenang)
Shawl & Ribbon Clip

Cabutan ke 12 & 13 : 
SPONSOR : InDiana BouTiQuE (2 pemenang) 
Syria Polos Denim Dot

Cabutan ke 14 : 
SPONSOR : Moe Closet (1 pemenang)
Pashmina Stripey, Shawl duo Tone & Inner hitam  

Cabutan ke 15 : 
SPONSOR : Fashion Twister (1 pemenang) 
Rantai + theme premium (wordpress only)

Cabutan ke 16 & 17: 
SPONSOR : Pretty Lens Store (2 pemenang)
Contact Lens any color and power

Cabutan ke 18 & 19 : 
SPONSOR : Shuhadah Bajuibu (2 pemenang)
Gugu Swadle Pod / Bedung Bayi

Cabutan ke 20 : 
SPONSOR : BabyIbu Shoppe (1 pemenang)
Botol Weego Pink- 9oz - RM69

Cabutan ke 21 : 
SPONSOR : Coklatmanis2u (1 pemenang)
Coklat Praline 21 cavity

Cabutan ke 22 : 
SPONSOR : Dewi's Artwork Station (1 pemenang)
Round box. 'freshly bake'

Cabutan ke 23 : 
SPONSOR : SUKA Collection (1 pemenang)
Penghias Pintu "Welcome"

Cabutan ke 24 : 
SPONSOR : NADICRAFT (1 pemenang)
Bantal.. Tulisan ikut kehendak pemenang

Cabutan ke 25 : 
SPONSOR : Craft n Crochet (1 pemenang)
Coin Pouch

Cabutan ke 26 & 27 : 
SPONSOR : Cik Pingu (2 pemenang)
Topup RM5

Cabutan ke 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 & 37 : 
SPONSOR : QasehnyaRania (10 pemenang)
"Pensel kayu-Johor"

Cabutan ke 38 : 
SPONSOR : Fieda Rafli (1 pemenang)
 Keychain from Terengganu

Cabutan ke 39, 40, 41, 42, 43, 44 & 45 : 
Pemberian ikhlas dari penganjur
RM30 (cabutan ke 39)
RM20 (cabutan ke 40)
Brooch Karisma (cabutan ke 41, 42, 43, 44 & 45)
 

So, saya harap u all semua jelas dengan penjelasan saya ni yer.. cewahhh..hihi..

Cara pemilihan PEMENANG IntaNBerliaN's First Giveaway.. (^_^)

Saya nak cerita dekat u all pasal pemilihan pemenang IntaNBerliaN's First Giveaway... Saya akan pilih pemenang secara CABUTAN NOMBOR BERTUAH SECARA MANUAL.. tak guna random.org yer.. sebab saya sangat2 MEMENTINGKAN KETELUSAN & KEJUJURAN..!.. Bagi saya secara peribadinya random.org kurang telus sebabnya nombor yang dah menang tu tetap jugak ada dalam list tu.. so, ada kemungkinan nombor dia akan naik 2 3 kali kan.. tak nak lah macam tu.. tak fair untuk peserta lain.. (",)

So, nanti saya akan tulis no semua peserta & akan masukkan dalam balang & INSYAALLAH no bertuah tu akan dicabut oleh ALISHA..hihii TAPI itu pun jika dapat kerjasama dari Alisha lah yer.. Kalau tak dapat.. Yang tukang cabut nombor u all tu maybe saya or my dear.. Opssttt JANGAN RISAU okay.. seperti yang saya cakap.. saya mementingkan ketelusan & kejujuran.. so, takdanya saya nak pilih2 kasih yer.. "Jangan nak goda-goda i tau.. i tak mudah termakan dengan godaan u..".. muahahhahaha..

Kalau takda apa2 halangan.. insyaAllah.. nombor bertuah tu akan dicabut pada hari ahad.. 04/03/2012.. So, 05/03/2012 saya akan umum pemenang.. Tapi semua ni bergantung pada keadaan tau.. sebab hujung minggu ni saya balik kampung.. Paling lambat pun, kalau tak sempat umum 05/03/2011, saya akan umum 06/03/2012.. Tapi ikutkan hati mestilah nak umum hari isnin 05/03/2012 kan.. hadiah sangat best.. takkanlah saya nak ambik masa nak umum pemenangkan... muahahhaa

P/s : Doa2lah yer moga Alisha bagi kerjasama & jejari halus Alisha tu menarik nombor bertuah u all (^_^)

Cepat2.. Lagi 2 hari IntaNBerliaN's First Giveaway akan melabuhkan tirai (^_^)



Hari ni dah pun 27/02.. lagi 2 hari IntaNBerliaN's First Giveaway  akan tamat.. sekejap je.. rupanya dah nak sebulan..hehhehe... Hadiah semua best2.. Tak percaya??!! tengok SINI yer... Haaa macam.. best tak?? ada rasa tergoda tak??!!

So, apa tunggu lagi.. meh la join.. hihii.. Jangan risau yer sayang2 saya ni semua.. jika ada apa2 masalah.. samada tak boleh follow ke.. tak boleh like ke... jangan risau.. inform je saya.. seperti yang saya cakap.. NIAT saya NAK BAGI HADIAH dekat u all.. so, don't worry k dear... (",)

40++ PEMENANG YANG SAYA CARI
TARIKH TUTUP : 29/02/2012 @ 12 TENGAH MALAM
LIST NAMA SAYA AKAN KELUARKAN PADA 01/03/2012
BOLEH SEMAK SENARAI NAMA SAMPAI 03/03/2012
CABUT UNDI 04/03/2012
UMUM PEMENANG INSYAALLAH 05/03/2012 (Jika tiada apa2 halangan)

Nasi arab Mendy yang memang sangat2 mabelessssssssssss!!!!!!!!!!


Hari sabtu baru ni.. my dear tanyalah saya.. nak dinner dekat mana.. Konon sebab nak belanja sempena birthday sayalah kan..hihiii.. My dear ajak pergi Puncak Mutiara Cafe yang menjadi tempat favorite kami selama ni.. Tapi kali ni saya cakap taknak sebab saya nak pergi makan Nasi Arab Mendy.. so, dah sah2 lah kene ikut cakap birthday girl kan..hihii.. *Dalam hati ni terdetik kalau tak sedap habislah saya.. yela, first time nak try Restoran Arabian ni...*


Air kopi arab.. Sangat2 kaw hokay..! My dear sukalah.. saya tak suka sebab pahit..hihii


Ini baru minuman saya.. Air tea arab.. dia campur dengan daun pudiana... Memang sedap sangat!!!!!!!!!!!


Air Alisha yang paling sedap antara kami bertiga... Honey dew.. memang sedap sangat2... dengan lemak berkrim nya... adusss... rasanya dia campur yogurt kot.. tapi tak kisahlah.. memang sangat sedap..hihii


Nasi Arab mendy kambing..  ni my dear punya... sedap sungguh hokay..!! Harga dia kalau tak silap RM12


Nasi Arab Mendy Ayam... Fuhhh.. ayam dia sangat lembut.. macam kambing jugak.. Sangat2 sedap!! Sampai habis saya makan.. Normally tak habis tapi kali ni rasa macam tak cukup.. muahahaa.. Yang ni harga RM9 je..


 Fuyoooooooo panjanggggggggggggggggggggg!! panjangkan nasi dia..hihii... Siapa yang datang Sungai petani or tinggal di sungai petani, memang patut singgah restoran ni... Dekat jalan Lagenda rasanya tempat tu... berhampiran dengan Tesco lama tu...

2 beranak dengan muka tak sabar menunggu nasi arab..hihii.. Betapa sedapnya sampai my dear cakap... kalau macam ni, tiap2 bulan pun boleh datang makan sini.. sedap sangatttttttt!!!..hihii.. Ohya, total keseluruhan kami makan RM30++.. Murah kan..  (",)

Thank you so much Nisa, Kak Fieda & Sue @ QasehnyaRania

Saya nak ucap TERIMA KASIH sangat2 dekat Kak Fieda, Nisa & Sue @ QasehnyaRania... Saya sangat terkejut apabila bukak blog pada 25/02/2012 @ hari Sabtu @ my birthday.. saya terpandang 3 ENTRY untuk saya sempena birthday saya yang ke 29.. Ya Allah Ya Tuhanku.. time tu Tuhan je yang tahu betapa terharunya saya apabila membaca entry dari Kak Fieda, Nisa & Sue..

Kalau mereka ada di depan saya.. pasti saya dah hug & kiss mereka..!! Sungguh tak sangka saya ada kawan blogger yang sudi buat entry khas untuk saya sempena birthday saya... Moga persahabatan kita ni kekal hingga akhir hayat.. & moga dengan takdir Tuhan, kita akan bertemu disatu hari nanti.. InsyaAllah..

Entry Nisa betul2 buat saya rasa tersentuh sangat.. Betapa entry tu menggambarkan yang Nisa sangat2 menghargai persahabatan alam maya kami ni.. Hepi B'day, Ina~!! adalah entry yang saya maksudkan.. Selain tu, tanpa pengetahuan saya, rupa2nya Nisa ada buat entry khas untuk saya.. Serius, entry NI buat saya sampai bergenang air mata.. Dear, saya nak awak tahu, saya pun sangat2 menghargai persahabatan kita ni.. Saya sentiasa sudi mendengar setiap luahan hati awak.. Percayalah dear.. Awak mampu lalui setiap dugaan yang telah DIA berikan kerana DIA tidak akan menguji hambaNYA jika hambaNYA tak mampu laluinya.. Take Care..!!


     Kad dari Nisa yang bagi saya sangat2 cantik..!! Thanks dear (^_^)

 Entry Kak Fieda pun buat saya tersentuh jugak.. Kak Fieda ni ibarat kakak saya dah dekat alam maya ni.. Kami selalu berhubung dekat facebook.. chit chat berita sensasi..hihii.. Thanks kak Fieda sebab buat entry Selamat Hari Penambahan Usia Ina @ IntaNBerlian & doakan saya.. InsyaAllah.. jika ada rezeki.. dapatlah Alisha adik yer..hihii..

 Kad dari Kak Fieda ni pun cantikkk!!

Sue @ QasehnyaRania.. terima kasih jugak tau sebab buat entry Selamat Hari Lahir Ina.... Saya hargai sangat2.. Sue ni walaupun kami baru kenal beberapa bulan tapi Alhamdulillah kami makin rapat.. Sue pun ada jugak hantar mesej dekat saya tapi tu la, handphone saya handphone cap ayam.. button NO 5 dah rosak.. so, susah nak balas mesej..hahhaaha.. Nak beli baru malas sebab sejak2 dah kawen ni jarang guna handphone @ hantar mesej..kikikiiii.. Sue, terima kasih tau sebab nyanyi lagu happy birthday untuk saya..hihii.. Tak lupa jugak terima untuk ucapan @ doa2 tu semua.. Saya pun doakan semoga Sue dikurniakan cahaya mata yang mampu menambahkan lagi seri alam rumahtangga (",)


 Birthday girl dengan rasa tak bersalah nak jugak menempek muka sendiri.. muahhahahha.. Gambar ni diambik pada 25/02/2012 @ secara rasminya birthday girl telah berumur 29 TAHUN.. (^_^)

P/s : Terima Kasih dekat u all yang sudi wish birthday dekat saya (^_^)

Siapa nak mata yang cantik??!


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

create your own banner at mybannermaker.com!

 Siapa peminat contact lens angkat tangan.. hihii.. Kali ni saya nak ajak u all yang gemar menggayakan contact lens ni terjah ke Pretty Lens Store.. Serius memang sangat2 banyak design contact lens yang ada.. U all yang minat guna contact lens ni mesti akan terpesona bila tengok semua contact lens yang dijual oleh Pretty Lens Store. Meh layan gambar dekat bawah ni..              

WINTER BARBIE RM25/PAIR INCLUDING POSTAGE


 Luxury Brown


Elegant Pink


Galaxy Violet


Galaxy Green


 Frozon Violet


Aura Blue


Lovely Violet


Mystery Violet


 Nova Green

 So macamana dengan u all yang suka guna contact lens ni.. ada terpikat tak?? Mesti ada kan.. so, apalagi.. cepatlah terjah & order dekat Pretty Lens Store.. Nampak tak gambar contact lens dekat setiap gambar tu, design dia berlainan kan.. semuanya cun2.. gerenti bila u all guna, orang tak habis2 nak tengok mata u all je... tak nampak dah awek lain yang lalu dekat sebelah tu..muahahahaa

Sekarang ni.. untuk jenis Winter Barbie ni, Pretty Lens Store buat offer tau.. Hanya RM25/pair INCLUDING POSTAGE.. Fuyoooo... murahkan.. Biasanya harga tanpa promosi adalah RM35.. Nampak tak.. RM10 u all dah jimat tau..!!.. Tak mau tunggu2 lagi k.. cepat terjah Pretty Lens Store (",)
 
"Saya doakan perniagaan Pretty Lens Store akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"

Ini pun menarik jugak.. (",)


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

 http://www.fashiontwister.com/

Kali ni saya nak ajak u all cuci mata dekat Fashion Twister pulak.. Semuanya cantik2..!! Gerenti akan buat u all rambang bijik mata..hihii Mahunya tak rambang, dahlah cantik.. murah pulak tu.. Silap hari bulan boleh pengsan..heheh.. Tak nak cakap banyak.. jom layan antara produk yang Fashion Twister jual..             

KEMEJA


Kemeja biru ni sangat cantik.. dengan polka dot nya + ada pulak design poket dekat baju tu.. aduss.. memang sweet sesangatlah jika u all pakai kemeja ni (",) Harga murah pulak tu.. RM45 je..


Kemeja yang soft pink ni pun cantikkan.. suka sangat dengan warna ni.. Harga pun murah je.. cuma RM36.. sangat murah!! Cepat2 dapatkannya sementara tengah sale.. Kalau tak sale, harga asal RM45..

SKIRT


Bagi saya, design skirt ni sangat cantik.. Dah la cantik.. harga pun murah.. cuma RM45..

BAGS


Selain dari pakaian, Fashion Twister jugak ada jual bags tau.. Antaranya purse macam dekat gambar ni.. simple but nice.. cuma berharga RM26.. Adoiii.. murahnya..


Sling bag pun ada jugak.. rugi jika u all tak dapatkan bag ni.. sling bag sekarang tengah up di pasaran tau..hihii.. Fashion Twister jual bag ni dengan harga RM56


Backpack ni menarik sangat sebab dia banyak poket..heheee.. Untung beli bag banyak poket ni sebab banyak barang boleh isi..hihii.. Harga pun murah je.. RM45


Backpack ni sangat bagus.. sebabnya ia guna material yang waterproof.. takdalah risau barang kita dalam bag tu basah... hehee.. Harga RM60

COLLECTION 2012


Mula2 tengok gambar, saya ingat ni baju kurung tau.. tapi rupa2nya blouse + skirt..hehee.. Cantikkan.. Blouse tu berharga RM49 tapi jika u all beli blouse + skirt, harganya adalah RM79..


Yang ni barulah betul2 baju kurung..hihi.. Warna kelabu bi cantik... Takdalah mahal sangat.. cuma RM130 je.. Design baju kurung moden.. (",)

Sebenarnya banyak lagi yang Fashion Twister jual.. tapi u all kene sendiri terjah Fashion Twister lah..hihii So, jangan lepaskan peluang u all untuk tengok mana2 barang yang berkenan di Fashion Twister (",)

"Saya doakan perniagaan Fashion Twister akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"

Murah.. Cantik.. pasti bergaya.. (^_^)


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

Kali ni kita cuci mata tengok pakaian yang cantik2 pulak di Moe Closet.. Punyalah banyak pilihan yang ada... Moe Closet ni jual macam2 tau.. Dress ada, blaus ada, contact lens ada, seluar ada, bag ada.. pendek kata semua adalah..hihii.. Jom saya ajak u all usha antara barang2 di Moe Closet (",)

 COTTON HOODIE BLOUSE


Saya berkenan betoi pakaian yang jenis hoodie ni.. nampak macam ada staillah..hihii.. Harga dia pun murah je.. hanya RM46 sahaja.. Wahhh murahkan.. tak sampai RM50 pun.. rugi jika peminat pakaian hoodie tak beli ni..hehee

MAXI HOODIE QUALITY DIAMOND DRESS


Jika u all tak berkenan hoodie blouse.. u all boleh pilih dress hoodie ni.. Memang cunlah..!! Dengan adanya diamond tu.. menampakkan ianya mahal walaupun harga sebenar hanya RM80 sahaja.. Fuyooo murah kan.. (",)

GORGEOUS MAXI DRESS


Dress yang tak ber'hoodie' pun ada hokay.. sangat cantik.. dengan diamond di bahagian pinggang tu.. adusss menambahkan lagi seri dress tu lah.. Yang ni pun murah.. hanya RM78..!!..

KAFTAN


Selain dress, u all jugak boleh try kaftan ni tau.. sangat cantikkan..!! Harga dia hanya RM75.. Sangat murah.. Barang di Moe Closet ni memang murah2 belaka lah pendek kata..

CINDERELLA SKIRT


Cinderella skirt ni pun cantik.. dengan kainnya yang beralun tu.. adusss.. memang cun lah..!! U all yang tinggi memang sangat2 cantik apabila menggayakan kain ni.. Bukannya mahal sangat.. hanya RM55 je..

SWEET CLASSIC SKIRT


Wah... skirt ni pun cantik.. nampak sweet je bila guna.. harganya pun sangat murah..!! RM40 sahaja.. Alamakkk murah nyerrrrrrrrrrrrrrr... Rugi jika u all tak beli ni (",)

 BAG

 Selain dari pakaian.. Moe Closet jugak ada jual bag tau.. Macam Mulberry Inspired Bag ni hanya berharga RM51.. Murahkan..
Multi Function Bag pun ada tau.. Warna putih bersih lagi.. Seperti biasa, harganya tetap murah.. RM49 je hokay! Macam2 barang boleh sumbat dalam bag ni (",)


Bukan sahaja bag untuk kita bergaya.. Tapi Cosmetic bag pun ada.. Comelkan..hihii Yang ni pun murah tau.. harganya cuma RM23
 Jika purse u all dah koyak.. bolehlah beli Purse Gucci Inspired ni.. RM48 je.. Dah lah cun melecun.. murah pulak tu.. Memang rugilah tak beli..hihii

So, apalagi sayang2 saya ni semua. cepat2 lah terjah Moe Closet untuk dapatkan barang yang murah & cantik2 ni.. Confirm u all akan bergaya nanti.. (^_^)

"Saya doakan perniagaan Moe Closet akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...