Memuatkan ...

Wordless Wednesday (2)





P/s : Entry cerita tentang gambar WW saya akan buat pagi esok.. Petang ni nak pergi Shopping (",)

Wordless Wednesday (1)


1st time buat entry WW (",)

Alahaiiii kesiannya anak ibu...


Thanks to Mr. google

Kejadian ni berlaku petang semalam.. Saya tengok Alisha mengintai dari pintu rumah bila dengar suara budak2 main dekat depan rumah.. Alisha siap dah keluar rumah lagi sebab nak pergi tengok lebih dekat.. Saya ni pulak, kesian tengok Alisha.. bawaklah dia main dekat depan rumah..

Kalau u all nak tahu.. Alisha ni boleh terkedek2 pergi buat muka tak malu dekat budak2 tadi.. padahal alisha bukan jenis yang macam ni sebelum ni.. *Budak2 tu lebih kurang darjah 4 or 5*.. Sampai dekat dorang, Alisha tengok je budak2 tu tapi sayangnya.. takda respon dari budak2 tu.. Dorang sekadar tengok Alisha lepas tu teruskan kembali mengilat kuku dorang guna alat yang nak kilat kuku tu la.. yang nak kene tenyeh2 tu...

Aduss.. Tak tahu nak cakap macamana perasaan saya masa tu.. kesian sangat dekat alisha.. dia nak berkawan.. tapi tu la.. dia baru umur setahun dua bulan.. budak2 tu pulak dah umur 10 or 11 tahun... Alisha yang tak reti apa2 ni.. terkedek2 jalan datang dekat saya semula.. Bila saya tanya alisha.. mana kakak? Alisha terus pergi kembali dekat budak2 tu.. tapi dorang tetap tak layan Alisha...*alisha pergi dekat budak2 tu 5 kali lebih rasanya*

P/s : Rasa macam taknak tunggu lama2 dah.. dah nak pregnant sekarang jugak.. nak bagi kawan dekat alisha.. boleh gitu?.. (",)

Alisha.. Alisha.. Alisha.. (",)

Seronok sungguh saya melihat perkembangan Alisha sekarang ni.. Yela, macam2 gaya.. Macam2 keletah... Saya rasa saya sangat bertuah sebab diberi peluang untuk jaga Alisha sepenuhnya.. (",)


Alisha sekarang suka sangat buat gaya ala-ala "Opsttt terlebih sudah".. Comel... dahla jari jemari dia tu kecik2 je.. hihii Bila dia nak buat sesuatu or dah buat sesuatu yang agak2 "terlebih".. dia mesti sengih2 sambil tutup mulut... muahahaa


Lagi satu, Alisha suka benor mengorek lubang hidung dia tu.. siap lubang hidung orang lagi dia nak tolong korek... muahahaa..


Ohya, tak lupa jugak, Alisha pun dah pandai korek telinga dia jugak.. pantang jumpa cotton buds.. mesti nak guna untuk korek telinga dia... hihii.. tapi takdalah saya biarkan putik kapas tu merata2..


Air kotak sekotak untuk dia sorang... Sekarang ni, kalau kitaorang order air.. mesti kena order untuk dia sekali.. Kalau tak, mulalah air kita tu akan jadi hak milik dia.. hihii

P/s : Sedang menanti kehadiran PAKCIK COURIER (^_^)

Akhirnya...

Sejarah akhirnya tercatat selepas hampir 15 bulan Alisha tidur dalam pelukan saya @ atas riba saya setiap kali dalam kereta.. tapi akhirnya hari Khamis baru ni ketika balik kampung.. first time alisha tidur baring dalam kereta.. hihii... Biasanya saya & Alisha akan duduk di bahagian hadapan tapi memandangkan sekarang ni Alisha dah makin suka nak menyentuh gear la clutch la.. so, saya ambik keputusan duduk seat belakang..



Kalau u all nak tahu, selama ni.. walaupun kami berjalan jauh or dekat, Alisha tetap akan tidur atas riba saya... Paling lama selama 12 jam ketika kami balik Terengganu.. Secara peribadinya.. saya tak pernah pulak rasa lenguh tangan sebab asyik peluk alisha or rasa lenguh kaki sebab asyik riba alisha.. Tapi saya rasa macam selamat sebab Alisha berada dalam pelukan saya.. (',)



Tapi sekarang ni, alisha dah makin besar.. Kadang2 tu, time my dear tengah drive pun dia nak pergi duduk atas riba abah dia... Aduss.. thats y kami berdua kena duduk seat belakang.. Seronok jugak tengok alisha tidur baring.. macam tidur dalam rumah pulak... Ohya, kalau u all nak tahu, sebenarnya siap saya sekali tidur sebelah alisha.. muahahhah

P/s : Sangat2 terharu sebab sekarang ni Alisha dah pandai KISS PIPI setiap kali saya cakap "sayang ibu".. Kadang2 ketika tengah berehat, Alisha secara tiba2 datang cium saya.. MasyaAllah.. terasa nikmat seorang IBU.. Kalau selama ni hanya kita je yang mencium dia... (",)

Hadiah & Freebies

Hari ni saya nak update pasal hadiah + freebies yang saya dah terima ..



Hadiah hasil dari kemenangan Giveaway My Granny Square yang dianjurkan oleh Herba Tihara.. Saya tak tahu nak guna untuk apa sebab macam comel sangat.. sayang nak guna.. hehee.. So, saya simpan je lah.. (",)



Hadiah hasil dari kemenangan CONTEST TEKA HARGA BURGER yang dianjurkan oleh Cik Tikah's.. Ohya, ini bukannya dapat free2 macam tu je tau.. tapi kita kena beli 3 LARGE pizza baru dapat free 3 REGULAR pizza.. Memang tak belilah saya jawabnya.. 3 LARGE pizza... Bukannya saya nak buat kenduri pun.. Aduss.. So, voucher ni akan burn macam tu je la.. Lagipun expired date 30/11/2011 + saya dah tertinggal voucher ni di Chemor... 


 Yang ni pulak hadiah hasil kemenangan Hati Yang Gembira :- 1st Years Anniversary Contest yang dianjurkan oleh Mashimaro. Ohya, Mashimaro ada bagitahu saya.. Kalau saya nak buat Contest, bagitahu dia kot2 lah time tu dia teringin nak sponser hadiah.. hihii Ok, Mashi (",).. Psstttt Mmg saya plan nak buat Lucky Draw pun tahun depan TAPI selepas kami balik dari "HONEYMOON" akhir bulan Januari... (Tahun depan baru saya cerita pasal ni yer) hihii


Last.. Freebies dari MamyPoko.. Bab2 freebies ni saya memang suker.. hihii.. Nak beli MamyPoko mahai sangat.. dapat try sample punya pun jadilah.. muahahaa.. Setakat ni kami masih setia beli PetPet untuk Alisha... Kualiti PetPet ni memang sangat2 memuaskan hati kami suami isteri!! (",)

Thanks pada Penganjur & Tak lupa jugak MamyPoko..

Nak tanya u all ni..

Seperti yang u all dah tengok.. blog saya dah ada header yang besar gedabak kan... hahah Saya nak tanya u all adakah ianya terlalu besar bagi komputer u all? Sebab bagi komputer saya ni ok2 je.. cun2.. sebabnya screen monitor saya ni cukup lebar & cukup untuk kelebaran header saya tu..

Actually saya saja buat header ni lebar sebab nak sesuaikan dengan kelebaran ruang entry + sidebar di blog saya ni... Kalau badan blog je gemuk tapi kepala blog kecik.. macam terbantut pulak tumbesaran.. muahaha.. So, saya nak tanya u all.. header u all tu.. u all buat saiz dia ikut kelebaran RUANG ENTRY SAHAJA or kelebaran RUANG ENTRY + SIDEBAR????

Pasal bahagian entry saya tu lebar sebabnya saya nak letak gambar2 di blog saya ni besar2... baru saya rasa macam ada kepuasan melihat gambar... hehhe Boleh cakap gitu? (",)

SURPRISEEEE!! (^_^)

JANGAN TERKEJUT JIKA U ALL TENGOK HEADER SAYA BESAR GEDABAK YER.. MUAHAHAHA.. Tapi kalau screen u all kecik.. nampak keciklah header saya (",)

 
U all tengoklah dekat atas blog saya ni.. dah ada HEADER.. hihii.. Ok tak?.. selepas hampir 10 bulan berblog baru blog saya ni ada header.. hehhe..

Saya paling suka tang Alisha yang ada bulat2 *xtau nak panggil apa* yang seolah2 sedang memikirkan kami bertiga... hihiii... Header saya ni dibuat oleh ANNA.. Kalau u all nak tahu akhir bulan 9 hari tu, saya terbaca entry Anna yang bagi Freebies header & dekat entry tu jugak bagitahu sesiapa nak request pun boleh walaupun sebenarnya Anna tak ambik upah.. Ohya, ni entry tersebut..

Anna sanggup buat header untuk saya & dah banyak kali anna edit.. Thanks Anna sebab sudi melayan karenah akak yang banyak songeh ni.. hihii.. Nanti akak bagi upah yer... (",).. Ohya, walaupun sebelum ni Anna kata tak ambik upah tapi saya sangat menghargai keikhlasan Anna.. so, petang nanti saya akan belikan topup untuk Anna.. (",)


VCO 7 botol RM20??

Malam semalam saya dah sampai rumah my parent.. Nak update blog mulalah terasa malas.. Rasa nak rest je memanjang.. hihiii.. Tapi tak boleh jugak sebab nanti mesti u all akan rindu dekat saya kan... muahahhahah bajet orang sayang dia la tu.. hihii

Hari ni nak cerita pasal Minyak Kelapa Dara.. Seperti yang u all tahu, saya minum VCO kan.. Nufera saya tu dah habis.. Kebetulan pulak, adik ipar saya yang bekerja dengan Jabatan Pertanian bagitahu, pengusaha dekat tempat dia tu ada buat VCO ni.. so, my dear pun suruh lah adik ipar saya tu tolong belikan.. Kalau beli dekat pengusaha sendiri mesti lagi murah & fresh kan..


So, minggu lepas, adik ipar saya tu bawaklah 7 botol.. Dia cakap pengusaha tu taknak duit tapi dia tetap bagi dekat anak pengusaha tu RM20.. so, my dear just bagi dekat adik dia tu RM20 je la.. Fuyooo jimat duit saya.. opstt jimat duit my dear.. hahhah Bukan apa, kalau Nufera tu RM40++ sebotol.. hihii "Habis yang ni boleh kirim beli lagi ni".. hihii


Adik ipar saya cakap, ramai pengusaha yang buat VCO ni dekat tempat dia tu.. Lain kali dia boleh pergi beli dekat pengusaha lain pulak.. muahahhah... Rasa dia sama je dengan Nufera punya.. Tapi yang ni nampak macam lebih jernih.. Saya dah mula sukakan rasa minyak kelapa dara ni.. hihii

P/s : Petang semalam courier service telefon saya bagitahu dia pergi hantar barang dekat rumah saya tapi saya dah balik kampung.. Dia cakap, barang tu dalam kotak besar.. bila goncang ada bunyi "keceng-keceng".... hahahhah opstttt ADAKAH ITU LEARNING TABLE ALISHA???...

Kalau dah namanya pakar memanjat...

Anak saya si alisha ni.. telah menunjukkan lagi skill memanjat dia.. dah nama pun pakar memanjat.. macam2 skill la dia nak try.. hihii.. Kalau sebelum ni, alisha ajar cara memanjat kerusi.. tapi kali ni dia nak tunjuk cara panjat meja komputer yang kecik tu pulak..


Tengoklah tu tertonggeng2 punggung semata2 nak panjat meja tu.. hihihii


Siap duduk bersimpuh lagi dekat meja tu... Aduss saya ni risau takut dia terjatuh.. yela, ruang meja tu bukannya luas pun.. sebelah punggung je yang lepas.. muahhahha.. Tapi sanggup dia mengecikkan diri duduk atas tu... hihii

Ohya, harini saya balik kampung, rumah my parent.. Psstttt.. atuk Alisha nak bagi laptop betoi dekat alisha... bukan laptop mainan yer.. tapi bukanlah laptop baru.. laptop lama my dad sebab my dad dah ada laptop baru.. Alahaiiii bertuahnya Alisha... Cucu tunggallah katakan.. *Lepas ni bolehlah Alisha tengok video lagu InsyaAllah dekat laptop dia sendiri*.. 

P/s : Walaupun Alisha dah ada laptop betoi tapi saya tetap akan belikan dia laptop mainan sebab itu niat saya bila dapat check dari Nuffnang nanti (",)

U all mesti try cucur kembung nih (^_^)

Petang semalam saya masak cucur kembung.. Kebetulan adik ipar pun ada dekat rumah.. Cucur Kembung ni dah 2 kali saya masak.. Saya ambik resepi dari Tina.. Sangat sedap!! tak rugi kalau u all try.. Adik ipar saya pun cakap sedap.. hihii 


Inilah cucur kembung yang saya buat semalam.. makan time hujan2 ni best oooooo... (",)


Saya makan dengan sambal sardin.. Nampak tak cucur kembung tu, elok je bersarang isi dia.. hihii.. Cara buat dia senang je.. Mula2 saya kacau air suam + 6 sudu gula + yis.. lepas tu masukkan tepung gandum + serbuk bikarbonat + air.. lepas tu biarkan sampai dia mengembang 2x ganda @ peram la tu... saya buat pagi, petang baru saya goreng.. memang kembang giler la... Kalau u all nak tahu dengan lebih detail cara buat... tengok resepi TINA


Nak tahu sedap ke tak sedap.. Tengok lah ni.. licin hokay anak saya makan.. hihi


Siap jilat tu.... perghhhh memang mabeles lah.. muahhahhaha


Sardin siap melekat dekat dahi, mulut & hidung... hahhahhaha... Dekat pipi tu adunan cucur kembung.. Anak saya.. u all paham2 je lah.. saya sibuk dekat dapur dia pun sibuk nak menempek jugak dekat dapur... Anak dara yang rajin lah katakan... muahhahahha

P/s : WATERMARK SAYA DEKAT BAWAH NI, ECA YANG DESIGN

Masalah dah settle.. (",)

 Thanks to Mr. Google

Terima kasih sangat2 dekat Nina Zaharin sebab bagitahu saya macamana nak settle masalah dekat entry NI.. Aduss senang yang amat je sebenarnya.. Adesss.. Buat malu je.. muahahahaa semalam tak perasan masa godek2.. hari ni jumpa pulak dekat add a gadjet...Maklumlah, semalam godek2 pukul 1:30pagi..  (",).. Walaupun hakikatnya memang saya tak reti.. muahahahaaa... Apa2 pun thanks lagi sekali dekat Nina Zaharin

P/s : Sangat cepat dapat respon selepas ping entry di group dekat FB

TOLONG SAYA!! huwaaaaaaaaa

Huwaaa tension betoi ni.. Semalam konon2nya saya naklah masukkan header dekat blog saya ni..saya pun pergilah ke bahagian design & masukkan header tu dekat "pengatas".. tgk2 saiz header tu xberapa ngam dengan blog saya ni.. so, saya remove la balik.. Saya tak perasan yang button remove yg saya tekan tu adalah untuk gambar or untuk function "pengatas"... lepas tu tangan saya yang gatai ni, terus save.... Adussssss

Tapi tiba2..


Huwaaaaaaaaaaaaaaaa bahagian pengatas saya tu dah hilang....

Kalau u all tengok blog saya lagi satu.. tak ke ada pengatas tu... Adussssssssss...

So, masalah saya sekarang ni adalah macamana nak bagi wujudkan balik kolum pengatas saya tu... Cuba u all tengok dekat atas blog saya ni.. mana ada dah perkataan "IntaNBerliaN & One Thousand Million Smile I Bring To You!!!"...  huwaaaaaaaaaaaaaaa.... 

Pemberian Dari Kak Fieda (^_^)

Firstly, saya nak ucap terima kasih sangat2 dekat KAK FIEDA sebab sudi bagi saya hadiah yang comel2 belaka ni.. Alisha suka.. hihii Anak saya tu memang.. semua benda dia suka.. hahaha.. Actually kak fieda bagi hadiah ni dekat saya sebagai tanda perkenalan kami di alam maya... Saya & kak fieda ni mula rapat or kenal sebab kami selalu join CGL la.. (",)


 Kak Fieda bagi Keychain Langkawi, yang angry bird tu panggil apa ntah.. keychain ke apa ek.. tak pasti lak saya.. hihii.. & bag pink colour.. hihi.. suka dengan bag tu... lembut je bila pegang..


Si Alisha dah mula berkenan dengan angry bird.. hihii


Dengan penuh kesungguhan anak saya buka zip bag tu.. hihii Dia berkenan jugaklah tu... muahhaha.. Apa2 pun, terima kasih sangat2 yer kak Fieda,... Kawan2 alam maya saya ni semuanya baik2!!.. Memang u all semua ni the best lah!!

 

Selamat Datang Follower yang ke 1000


 Tanpa disangka2.. selepas hampir 10 bulan berblog, akhirnya pagi ni followers saya telah genap 1000... terima kasih sangat2 kepada u all yang sudi follow & singgah membaca coretan saya di blog ni (",) Saya menghargai kehadiran u all di sini.. sayang u all lah... hihi


Apa2 pun, jom kita berkenalan dulu dengan follower saya yang ke 1000 ni.. Tapi sebelum tu kan, saya nak bagitahu u all.. memang sebelum ni, saya pernah tergerak dalam hati mintak2lah follower saya yang ke 1000 adalah seorang yang bergelar IBU & blog dia adalah blog masakan... tanpa disangka2.. memang ZURENA ni adalah menepati ciri2 yang saya nak... ecececcecee... hahahaha *ayat poyo*


WELCOME TO MY BLOG

Followers saya yang ke 1000 adalah DARI DAPUR ZURENA.. Blog Zurena adalah sebuah blog masakan di samping adalah kadang2 tu terselit jugak entry yang bukan pasal resepi... tapi yang pastinya blog Zurena ni penuh dengan resepi hokay!!..

Kalau u all rasa takda idea nak masak tu.. pergilah jenguk2.. intai2.. skodeng2 resepi dia tu.. hihii.. Resepi dia senang2 je.. & gambar2 yang dia sertakan menarik perhatian kita untuk mencuba.. Betoi ni u all.. tak caya tengok gambar dekat bawah ni..

Minuman Raja

HAA??? amacam??? nampak menarik tertarik tak???... Saya memang dah mula tertarik & dah teringin nak mencuba ni... hahahhha.. Memang senang yang amat hokay!! Ni anak2 Zurena bagi nama MINUMAN RAJA.. Nak tahu resepi dia, KLIK SINI

Dapat main dalam rumah pun jadilah...

Mula2 sekali nak tanya u all.. apa nama mainan yang guna buih sabun tu ek.. bila tiup keluarlah belon2 buih sabun tu?.. Saya tak tahu apa lah nama benda alah tu.. nak panggil apa pun tak tahu.. muahahhaha

Apa2 pun, jom lah layan aksi2 Alisha ketika bermain dengan belon buih2 sabun tu.. Abah Alisha yang tukang tiup.. hihii..


Belon2 buih yang buat Alisha menjadi geram..


Alisha dah mula kejar belon2 buih tersebut..




Alisha try nak pegang belon2 buih tersebut tapi tak berjaya.. hihi.. Lepas my dear dah stop tiup benda alah tu.. Alisha mengamuk2 sebab nak main sendiri.. Padahal kalau dapat dekat Alisha bukannya dia tiup pun tapi nak masuk mulut... Aduss...
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...